دیابتی ها عسل بخورن یا نخورن - با زیرنویس فارسی

Dr.Hamid Sajjad
Dr.Hamid Sajjad
جهت ویزیت آنلاین می توانید با شماره واتساپ  09105284093 هماهنگ کنیدافراد مبتلا به دیابت غالباً می‌شنوند که نبای ...
جهت ویزیت آنلاین می توانید با شماره واتساپ  09105284093 هماهنگ کنید


افراد مبتلا به دیابت غالباً می‌شنوند که نباید غذا های شیرین بخورند، زیرا این نوع غذا ها می‌توانند باعث افزایش سطح قند خونشان شوند. آیا عسل می‌تواند یک جایگزین سالم برای قند موجود در شیرینی ها و میان وعده ها باشد؟ من دکتر حمید سجاد هستم متخصص بیماریهای داخلی توی این ویدئو می خوام سراغ یکی از منابع تحقیقاتی برم و ببینم نظر اونها چیه ؟ اگه علاقه مند هستین ادامه ویدئو رو ببینید.می دونیم که قند منبع اصلی انرژی  بدنه  

لوزالمعده , انسولین یعنی هورمونی رو ترشح می کنه تا قند خون رو در سطح خوبی نگه داره. در فرد مبتلا به دیابت، بدن یا نمی‌تونه از انسولین به درستی استفاده کند یا نمی‌تونه به اندازه کافی انسولین تولید کند. تأثیر عسل بر افراد مبتلا به دیابت هنوز ناشناخته است. برخی مطالعات حاکی از اینکه اگه شما حد اعتدال رو رعایت بکنید، ممکنه  برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشه.

تولید عسل خام از شهد گل شروع می شه  بعد از اینکه زنبور ها، شهد را جمع آوری کردند، به طور طبیعی شروع به تقسیم شدن به قند های ساده‌ای می‌کند، که زنبور ها در لانه زنبوری از آن نگهداری می‌کنند.لانه های زنبوری باعث تبخیر شهد می‌شوند و یک مایع غلیظ و شیرین ایجاد می‌کنند که همان عسل است.

عسل نیز مانند سایر انواع قند ها، منبع متراکم کربوهیدرات است. بیشتر این کربوهیدرات ها به شکل گلوکز و فروکتوز هستند که قند های ساده‌ای هستند. عسل برخلاف شکر تصفیه شده سفید، حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها نیز هست.



بسیاری از عسل های موجود، امروزه فرآوری می شوند، به این معنی که سازنده، آنها را گرم و تصفیه می‌کند. که این عمل بعضی از ارزش های غذایی و فوایدی که عسل برای سلامتی دارد را از بین می‌برد.با این حال، عسل خام این خواص را حفظ می کند. به عنوان مثال، عسل محلی خام، ممکن است به بهبود آلرژی فصلی کمک کند.

یه تحقیقی که در سال 2018 انجام شد و در یک مجله تحقیقات سلولی هم منتشر شد ادعا کرد
جابجایی قند تصفیه شده با عسل ممکنه  به پایین آمدن قند خون کمک کنه.محققان این موضوع را به نمره شاخص گلیسمی پایین (GI) عسل و توانایی آن در کاهش نشانگر های التهابی و بهبود سطح کلسترول نسبت میدن. ولی محققین   فعلا  این عقیده رو ندارن که عسل رو به عنوان تنها تاکتیک مدیریت دیابت معرفی کنن.خیلی خوب و جالبه که این اخبار رو میشنویم ولی اطلاعات هنوز کافی و قانع کننده نیست  هنوز عسل نمی تونه جایگزین دارو ها یا شیوه های زندگی سالم بشه.


عسل خام، تقریباً مانند شکر سفید، شیرین کننده‌ای است که حاوی کربوهیدرات و کالری است.
یک قاشق غذا خوری عسل با وزن تقریبی ۲۱ گرم، حدود ۶۴ کالری دارد، در حالی که ۲۱ گرم شکر سفید گرانول حاوی ۸۰ کالری است.این مقدار عسل  شامل:آب قند پتاسیم  کلسیم فسفرسدیم روی ویتامین سی . .یتامین بی  است اما شکر تقریباً هیچ ماده مغذی دیگری ندارد.
تفاوت بزرگ دیگر بین قند سفید و عسل مربوط به هاضمه است. بدن با استفاده از آنزیم هایی که در خود عسل وجود دارند، عسل را تجزیه می‌کند، در حالی که هضم قند به آنزیم هایی از بدن نیاز دارد.تفاوت دیگر مربوط به GI، یعنی تفاوت در شاخص گلیسمی آنهاست.طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است، عسل نمره GI ۵۸ دارد، در حالی که نمره GI شکر ۶۰ است.

حالا توی این مرحله نگاهی به مطالعاتی که تابحال در باره عسل انجام شده میندازیم چندین مطالعه  وجود داره که نشان دادن  خوردن عسل ممکنه انسولین رو افزایش داده و قند خون را کم کنه .یک مطالعه کوچک در سال  ۲۰۰۴   انجام شد که روی مسیله  تأثیر عسل و قند بر سطح گلوکز خون تحقیق کرد. نتیجه این تحقیق این بود که  محلول حاوی ۷۵ گرم عسل سطح قند خون و انسولین را در افراد مبتلا و غیر مبتلا به دیابت نوع ۲، طی ۳۰ دقیقه افزایش می‌ده. یک گروه دیگر یک محلول معادل حاوی دکستروز مصرف کردند و این محلول قند خونشون رو  کمی بالاتر برد.  اما 2 ساعت بعد سطح قند خون ها کم شد  و در گروه مصرف کننده عسل در مقایسه با گروهی که دکستروز مصرف کرده بودند پایینتر آمد و عسل پایین تر ماند. این محقق نتیجه گرفت که عسل ممکنه سطح انسولین رو افزایش بده که یه چیز خوبیه . و  در توضیح تحقیقش گفته ، گرچه قند خون در هر دو گروه افزایش یافت ، ولی چرا در گروه مصرف کننده عسل بیشتر پایین آمد.

مطاله دیگه ایی که  در سال ۲۰۱۷  انجام  شد  به بررسی ارتباط عسل و قند خون در مبتلایان به دیابت پرداخت. اجرا کنندگان این تحقیق اعتقاد داشتن که عسل باعث کاهش قند خون ناشتا شده ( یعنی قند خونی که پزشک بعد از اینکه فرد، حداقل ۸ ساعت چیزی نخورده باشه ، اندازه گیری می‌کند.) محقق ادعا کرده  عسل  باعث افزایش سطح سی-پپتید ناشتا می‌شود که به لوزالمعده کمک می‌کند انسولین را ترشح کند و در حفظ سطح قند خون در یک محدوده سالم نقش اساسی داره.  و در ادامه گفتن عسل پس از مصرف میزان ۲ ساعته، سطح سی-پپتید را افزایش داده که گفتیم  یه عامل مهم در ترشح انسولینه و این افزایش سی پپتید یه چیز خوبیه
با این حال، محققان هشدار می‌دهند که تأیید این اثرات و تعیین دوز های مفید به مطالعات بیشتری در انسان و تحقیقات طولانی مدتی نیاز دارند.

همه توضیحات ...