خورش بامیه خوزستانی با چاشنی تمر هندی، پنجره‌ای زیبا بسوی افق‌های جدید جهان طعم‌های اعجاب انگیز

44,539 بازدید
بیشتر
Yummy Gastronomy
Yummy Gastronomy
در این قسمت از برنامه ...
در این قسمت از برنامه #یامی_گسترونومی #مهیار یک خورش ایرانی دلپذیر با طعمی اعجاب‌انگیز را برای علاقه‌مندان طعم‌های جنوبی ایران با استفاده از بامیه و ترکیبی ماهرانه از تمر هندی و ادویه‌جات و سیر، تقدیم نموده.

تمامی نکات به زبان ساده و با جزییات دقیق ارائه شده تا کم تجربه ترین آشپز نیز بتواند در اولین اقدام، با یکی از عالی ترین خوراکهای ایرانی مشکل‌پسند ترین مهمانان را شگفت زده کند.

لینک به ویدیوی روش اصولی و بهداشتی تهیه روغن حیوانی با تصفیه کره:
کاملترین آموزش تهیه روغن حیوانی اصیل ...
لینک به ویدیوی آموزش تهیه برنج با ته‌دیگ عالی در قابلمه استیل:
کاملترین آموزش پخت برنج به روش کته در...
لینک به لیست پخش «خورش‌ها و خوراک‌های ایرانی»:
خورش‌ها و خوراک‌های ایرانی

*** لیست مواد اولیه و مقادیر (برای ۶ نفر)
* این خورش بدون گوشت هم بسیار لذیذ می‌شود، و با نان هم قابل سرو است.

- گوشت سردست یا شال یا بریسکت گوساله: ۵۰۰ گرم
- بامیه ۱ کیلو (در اواخر فصل از بامیه ریزتر استفاده کنید زیرا درشت‌تر‌ها سفت و دارای الیاف داخلی ضخیم خواهند بود)
- تمر هندی: ۲۰۰ گرم (مقدار رب تمر هندی آماده بسته به کیفیت و نوع ممکن است بین نیم پیمانه تا چندین پیمانه، متغیر باشد)
- نمک: ۱/۲ قاشق چ.خ. (به توضیحات ویدیو در مورد شوری تمر هندی توجه کنید!)
- پیاز : ۳۵۰ گرم
- سیر تازه: یک کله (پودر سیر ابدا جایگزین قابل قبولی نیست!)
- روغن: ۳ قاشق غذاخوری برای سرخ کردن گوشت و حدود ۲ قاشق برای سرخ‌کردن بامیه‌ها
- فلفل سیاه تازه ساییده ۱/۲ قاشق چای‌خوری (قاشق استاندارد: ۵ میلی‌لیتر)
- زردچوبه ۳/۴ قاشق چ.خ.
- سس چیلی گارلیک خانگی: ۱/۲ قاشق چ.خ. (یا پودر فلفل قرمز تند به همین مقدار)
- ادویه کاری مادراس: ۲/۳ قاشق چ.خ. ایندین کلاسیک، و ۱/۲ کشتی نشان
ممکن است نوع اول در خارج از خاورمیانه به سختی پیدا شود، پس می‌توانید صرفا از ۲/۳ قاشق چ.خ. کشتی نشان استفاده کنید، و ۱/۴ قاشق چ.خ. از هرکدام: پودر زیره سبز، زردچوبه، پاپریکا، و فلفل قرمز تند یا سس چیلی‌گارلیک (اضافه بر آنچه قبلا گفته شد) به آن اضافه کنید.
اگر از کاری متفاوتی استفاده کردید با نصف این مقادیر شروع کنید و تدریجا طعم خورش را به سلیقه خود تنظیم کنید. کاری قرمزرنگ فله فروشگاه‌های هندی متفاوت از کاری مادراس و معمولا تند است (و اگر میخک زیادی داشته باشد خورش شما را نابود خواهد کرد!)، و گرمصاله نیز یک پدیده متفاوتی است (هرچند کمی از آن در کاری مادراس وجود دارد)
Indian Classic:
https://www.dubaistore.com/packaged-c...
Ship Brand (green label):
https://www.amazon.com/Ship-Madras-Cu...
در ایران:
https://royalhyper.com/%D8%A7%D8%AF%D...

************
توضیحات مهم!
۱- تاکید مجدد: در پاک کردن بامیه دقت کنید، خورش را زیاد هم نزنید، و سرعت جوشیدن را کنترل کنید! متلاشی شدن بامیه خورش شما را به یک آش غلیظ تبدیل نموده و تخم‌ها و الیاف بامیه له شده، شکل خورش را کاملا خراب خواهد نمود.
۲- در میزان مصرف ادویه کاری، اندازه‌ها را رعایت کنید. با مقادیر توصیه شده، خورش شما ابدا طعم غالب کاری نخواهد داشت و حتی قابل تشخیص نخواهد بود که شما از این ادویه استفاده کرده‌اید.
۳- استفاده از زودپز علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و مصرف انرژی، بافت نرم‌تر و طعم بهتر گوشت و قوام بهتر سس را حاصل می‌کند. در صورت استفاده از قابلمه معمولی، گوشت به ۳ الی ۴ ساعت زمان پخت نیاز دارد.

** لیست سوالات پرتکرار**

س: آیا میشود گوشت گوسفند /شتر/ رب انار / مایونز / زعفران / آویشن / پاپریکا و .... بریزیم؟ بهتر نبود زنجبیل و  هل و گلاب و.... هم میریختید؟
ج: شما می‌توانید هر چیزی که در قابلمه جا بشود بریزید و نیاز به پرسیدن سوال از بنده نیست. من حسب تجربه و علاقه خود آنچه صلاح دانستم استفاده نمایم را استفاده کرده و اگر فکر می‌کردم چیزهای دیگری بهتر است افزوده شود حتما در ویدیو اینکار را انجام داده بودم!
س: چرا از کاری استفاده کردید؟ مگر این یک غذای هندی است؟ خورش ایرانی که نباید کاری داشته باشد!
ج: ادویه کاری مادراس ترکیبی از ادویه‌هایی است که همه آنها در آشپزی ایرانی هم استفاده می‌شوند، و با این تفاوت که میزان و مقدار آنها توسط اساتید امر تنظیم و بالانس شده. برندهایی که توصیه شد، از اجزایی با درجه‌ای از کیفیت تولید شده‌اند که معمولا در عطاری‌های ایران براحتی یافت نمی‌شود!
س: این که شما گفتید روش خوزستانی اصیل نیست! اقوام ما طور دیگری درست می‌کنند.
ج: خوزستان سرزمینی پهناور است و مردم مناطق مختلف آن نیز این خوراک را با ده‌ها واریته تهیه می‌کنند، و هیچ دستور استاندارد و کلاسیکی که ثبت جهانی شده باشد برای این خوراک وجود ندارد! لطفا توجه بفرمایید که بنده این خوراک را به روش مورد علاقه خودم تهیه کردم و همانطور که از تیتر و توضیحات ویدیو مشخص است، هدف بازگویی روش خاص اقوام محترم شما نبوده است.
س: چرا از روغن زیتون یا دمبه یا روغن کرچک استفاده نمی‌کنید؟
ج: در مورد این سوالات در این ویدیو توضیحات مناسب تقدیم شده:
همه چیز درباره روغن زیتون: روشهای تست...
س: آیا در قابلمه تفلون و روحی و سنگی و چدنی و .... می‌شود انجام داد؟
ج: غیر از استیل فقط پیرکس برای خورشها و سس‌های اسیدی مناسب است. برای اطلاع بیشتر به راهنمایی‌های مفید این ویدیو توجه بفرمایید:
راهنما و دلایل انتخاب ظروف پخت و پز ا...
س: چرا با ساعت و انگشتر و بدون دستکش کار می‌کنید؟
ج: پاسخ علمی و مستند قبلا در این ویدیو تقدیم شده:
بررسی علمی نکات مثبت و منفی و روش صحی...

همه توضیحات ...