شکل شاه رسانه مجازی مازندران سعید احمدپور

38 بازدید
بیشتر
Saeed Ahmadpour
Saeed Ahmadpour
...
#شکل_شاه_آمل
#شکل_شاه آثاری پنهان شده در ارتفاعات البرز بوده که از نبود سرهایش بر کتیبه‌های آن رنج می‌برد.
با گذر از مهم‌ترین راه استراتژیک شمال کشور یعنی #هراز محوری با جاذبه‌های طبیعی و گردشگری فراوان،در دل ارتفاعات البرز و با دید فوق‌العاده جستجوگرانه کتیبه‌ای به چشم می‌آید که نقش برجسته‌های آن نظر هر مسافر و گردشگری را به خود جلب می‌کند.
#شکل_شاه اثر تاریخی که به نوعی در دل این ارتفاعات پنهان شده و با عبور از محور هراز در60کیلومتری جنوب شهر آمل در جانب غربی تونل لاریجان،در کنار محور ارتباطی تهران به آمل و در تنگه باستانی موسوم به#بند_بریده و در نزدیکی چشمه آب معدنی #استراباکوه متوجه آن می‌شوید.نقش برجسته‌ای که هشت متر طول و سه متر و چهل سانتی‌متر عرض دارد که در فرورفتگی به عمق 130 سانتی‌متر قرار دارد. این اثر بیش یکصد ساله امروزه متاسفانه مورد بی‌مهری بشریت قرار گرفته و در پشت تونل#وانا به شکل یک گنج پنهان دیگر به چشم علاقمندان به جاذبه‌های تاریخی و باستانی نمی‌آید.اثری که بر روی کتیبه آن13شکل ایستاده انسان با نمادی از قدرت‌نمایی پادشاه دوره قاجار ترسیم شده بود اما امروز از این تعداد فقط سه سر بر روی این آثار تاریخی بر جای مانده و کتیبه از نبود دیگر سرها رنج می‌برد.
#رسانه_مجازی_مازندران 🌺
با به قدرت رسیدن قاجاریه و انتخاب تهران به عنوان پایتخت،به دستور ناصرالدین شاه قاجار مسیرهای قدیمی و مال رو در دره‌های هراز و چالوس تعمیر و به راه ارابه رو تبدیل گشتند. در سال 1290(ه.ق)ناصرالدین شاه مجدداً دستور به بهسازی مسیر لاریجان(جاده هراز)داده و“حسنعلی خان وزیر را به سرپرستی این کار منصوب نمود.وی نیز با همکاری گاستیگیرخان،مهندس اتریشی که در خدمت دولت ایران بود، جاده را به اندازه‌ای پهن کرد که دو ارابه بتوانند از آن عبور کنند. در سال 1295(ه.ق)و با اتمام عملیات ساخت این راه، به عنوان یادبود نقشی از شاه قاجار در یکی از صعب العبورترین نقاط این مسیر قرار داد.در این تصویر ناصرالدین شاه سوار بر اسب در وسط و ده تن از ملازمین کشوری و لشکری ملبس به پوشاک رسمی سرداری که در ترنج‌های نزدیک به سر هر یک از آن‌ها معرفی شده اند و در دو سوی او به نمایش درآمده،دیده می‌شوند.کتیبه‌های حجاری شده در قاب‌هایی تعبیه شدند که شامل چند بیت شعر در مدح ناصرالدین شاه،سختی عبور و مرور راه لاریجان و فرمان شاه در خصوص تعمیر و مرمت آن است.
این اثردرتاریخ ۱۲۹۵ه‍.ق حجاری شده‌است
١٣٩٨/٧/٢٨
#مازندران #لاری_محله #سعید_احمدپور #معرفی_اماکن_گردشگری_مازندران#جاذبه_گردشگری_مازندران#محقق_مازندرانی

همه توضیحات ...