کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شیری | M51

Scientia
Scientia
کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شیریشما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید ...
کشف اولین سیاره در خارج کهکشان راه شیری
شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید
@scientiachannel
اسرار کهکشان راه شیری: اسرار کهکشان راه شیری
آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی میزنند؟ : آیا ارز های دیجیتال به طبیعت آسیبی می...
*****
در این ویدئو تلاش میکنیم تا به سوالات زیر پاسخ دهیم:
نزدیک ترین سیاره کدام است؟
نزدیک ترین سیاره در کهکشان کدام است؟
نزدیک ترین سیاره کهکشان راه شیری کدام است؟
آیا خارج از کهکشان راه شیری سیاره ای است؟
اسرار کهکشان راه شیری چیستند ؟
راه شیری چیست ؟
چه رازهایی در کهکشان نهفته است ؟
مهم ترین راز کهکشان راه شیری چیست ؟
در کهکشان راه شیری چه میگذرد ؟
کهکشان راه شیری چندستاره دارد ؟
کوتوله های قرمز چیستند ؟
چند کهکشان وجود دارد ؟
نزدیک ترین کهکشان به ما کدام است ؟
آیا کهکشان راه شیری کهکشان های دیگر را می بلعد ؟
حباب های مرموز در کهکشان راه شیری چیستند ؟
بزرگ ترین سیاره های کهکشان راه شیری چیستند ؟
تعریف کهکشان چیست ؟
بزرگ ترین قمر کهکشان راه شیری چیست ؟
نزدیک ترین ستاره به زمین چه نام دارد ؟
سیاره ام ۵۱ چیست؟
ام ۵۱ چیست؟
آیا ام ۵۱ در کهکشان راه شیری است؟
*****

کشف نخستین سیاره در خارج از کهکشان راه شیری
اخترشناسان نخستین سیارۀ فراخورشیدی که در خارج از کهکشان راه شیری قرار دارد را کشف کردند، این سیاره ۲۸ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد. دانشمندان با استفاده از رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا و با استفاده از روش‌هایی که به اونها امکان جستجوی جهان‌های دیگه را می‌ده دست به انجام این کار زدند. تاکنون بیشتر از ۴۵۰۰ سیارۀ فراخورشیدی کشف شده که همۀ اونها در کهکشان راه شیری قرار دارند و بیشتر اونها کمتر از ۳ هزار سال نوری با زمین فاصله دارند.
همراهان چنل ساینتیا سلام. اگه کنجکاوین در مورد کشف اولین سیاره خارج از کهکشان راه شیری بدونید، تا پایان ویدیو با ما همراه باشین ولی ازتون می خوایم لطفا ثبل از شروع، به چنل ما سابسکرایب و زنگوبه رو هم روشن کنید تا اولین نفری باشین که ویدیوهای جدید مارو میبینه
سیاره‌ی “M51”
سیاره‌ی فراخورشیدی “M51” که دانشمندان معتقدند در کهکشان مارپیچی M51 قرار دارد، حدود ۲۸ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. به طور معمول، سیارات فراخورشیدی براساس تاثیری که بر نور ستاره میزبان خودشون میذارن کشف می‌شوند. دانشمندان با بررسی ویژگی این تغییرات می‌تونند اطلاعاتی در مورد اندازه و نزدیکی اونها به ستاره میزبان به دست بیارن.
رصد سیاره
در این مطالعه جدید، دانشمندان به بررسی تغییرات در تابش پرتوهای ایکس که این سیاره از میان اونها گذر می‌کرد، پرداختند. این پرتوهای ایکس از منظومه‌های دوگانه‌ درخشان که به طور معمول یک ستاره نوترونی یا یک سیاهچاله هستند و گاز بقیه ستاره‌های نزدیک رو به سمت خود می‌کشند، نشات می‌گیره. این کار باعث گرم شدن اجرام و درخشش اونها می‌شه. وقتی که یک سیاره از بین این منطقه درخشان عبور می‌کند تابش بعضی یا همه‌ی پرتوهای ایکس را مسدود می‌کند و به این وسیله دانشمندان می‌توانند سیاره را رصد کنند.
مشخصات سیاره
مناطق درخشان از ستاره‌ها کوچک‌تر هستند بنابراین تغییرات ایجاد شده چشمگیرتر هستن. با این روش دانشمندان توانستند سیاره‌ بالقوه‌ای که به دور یک منظومه دوگانه به اسم M51-ULS-1 می‌چرخد، پیدا کنند. این منظومه دارای یک سیاهچاله یا ستاره نوترونی به همراه یک ستاره است که جرم آن ۲۰ برابر از خورشید ما بیشتر است. دانشمندان در هنگام رصد این منظومه شاهد صفر شدن انتشار پرتوهای ایکس بودند. این موضوع و داده‌های دیگه نشون می‌ده که سیاره‌ی کشف شده اندازه‌ای مشابه زحل دارد و فاصله‌ی اون با ستاره میزبان دو برابر فاصله زحل تا خورشید است.

اطمینان از کشف سیاره خارج از منظومه شمسی
با این حال دانشمندان نمی‌تونند به طور قطعی تایید کنند که اولین سیاره‌ی خارج از کهکشان راه‌شیری را کشف کرده‌اند. یک مشکل اینه که به نظر می‌رسه که حدود ۷۰ سال طول می‌کشه تا این سیاره دوباره از جلوی منظومه دوگانه گذر کند. بنابراین به این زودی فرصت مجدد برای رصد آن وجود ندارد. "نیا ایمارا” از دانشگاه کالیفرنیا در سانتا کروز می‌گوید: متاسفانه برای تایید اینکه آنچه ما رصد کردیم یک سیاره فراخورشیدی بوده باید دهه‌ها منتظر بمانیم و از آنجا که نمی‌دانیم گردش آن در مدار چقدر طول می‌کشد به طور دقیق نمی‌دانیم چه زمانی باید آن را رصد کنیم. توضیحات احتمالی دیگری در مورد این پدیده وجود دارد برای مثال ممکن است عبور گاز یا غبار باعث مسدود شدن مسیر پرتوهای ایکس شده باشد. با این حال به گفته‌ی دانشمندان این موارد با داده‌های به دست آمده مطابقت ندارد.“جولیا برنتسون”، از دانشگاه پرینستون در نیوجرسی، یکی از نویسندگان که این مقاله رو نوشته ، می‌گوید: می‌دانیم که ادعای ما هیجان انگیز و بزرگ است. ما انتطار داریم سایر اخترشناسان با دقت به آن نگاه کنند. ما معتقدیم استدلال قوی داریم. اگر این یک سیاره فراخورشیدی باشد باید از انفجار ابرنواختری که ستاره نوترونی یا سیاهچاله را به وجود آورده است، جان سالم به در برده باشد


#M51 #M51_planet #galaxy #milkyway #galaxy_milkyway #space

همه توضیحات ...