دیگه از بیرون نخر ، خودت تو خونه درست کن / طرز تهیه سمنو خانگی خوشمزه / آموزش حرفه‌ای آشپزی

82,410 بازدید
بیشتر
Maman Banoo
Maman Banoo
سلام دوستان عزیزم ، امیدوارم حالتون خوب باشه .اگر شما هم سمنو دوست دارید ، تو خونه با اینروش درست کنید که واقعا خوشمزه میشه ...
سلام دوستان عزیزم ، امیدوارم حالتون خوب باشه .
اگر شما هم سمنو دوست دارید ، تو خونه با اینروش درست کنید که واقعا خوشمزه میشه و با سمنو بیرون اصلا قابل مقایسه نیست .
طرز تهیه سمنو :
اول گندم را شسته و در کاسه‌ای آب ریخته بعد از دو روز   که سر گندم‌ها شکوفه زد در سینی پهن کرده و روی  گندم‌ها را بادستمال خیس پوشانده و بعد از دو روز  گندمها ریشه ببندد  و کمی سبز شود و سر آن رنگ نقره ای رنگ شود ، بعد جوانه‌ها را در آبکش ریخته و خوب زیر شیر آب می‌شوییم و کم کم در مخلوط کن ریخته و هر بار با یک لیوان آب جوانه ها را له می‌کنیم و یا در چرخ گوشت این کار را انجام دهید . بعد جوانه های له شده را در یک صافی ریخته و خوب فشار می‌دهیم  وآب انها را گرفته و دوباره مجددا همین کار را تکرار می‌کنیم و تفاله جوانه‌ها را دوباره با مقداری آب مخلوط کرده و دوباره از صافی رد می‌کنیم بعد آرد را کم کم به شیره گندم  با مقداری آب اضافه کرده خوب مخلوط می‌کنیم . البته هر یک کیلو گندم ده تا دوازده لیتر آب لازم دارد که من هفت لیتر اول با شیره گندم مخلوط کردم و بقیه را در طی پخت در سه مرحله اضافه کردم ولی اول که سمنو را  روی شعله می‌گذارید کمی غلیظ می شود ، اصلا آب اضافه نکنید وقتی که جوش آمد خودش رقیق میشود  ولی تا موقع جوش آمدن مرتب باید هم بزنید چون نشاسته ته نشین میشود و سریع می‌سوزد خیلی مراقب باشید . وقتی که جوش آمد بعد تا دو دقیقه دیگر هم بزنید و دیگر لازم نیست که مرتب هم بخورد و گاهی هر یک ربع سر بزنید  یک هم بزنید اگر سفت شد و هنوز سمنو شما جا نیفتاده بود و قرمز نشده بود مقداری آب اضافه کرده و خوب به هم بزنید . سمنو ۱۷ ساعت زمان میبرد تا آماده شود بعد از دوازده ساعت اگر دوست داشتید گردو یا بادام به سمنو اصافه کرده که طعم خوبی به خود بگیرد و بعد آخرین کار با یک دمکنی سمنو را بعد از دوازده ساعت به مدت سه الی چهار ساعت دم کنید  که رنگش قرمز تر  شود و جا  بیافتد . البته برای هر یک کیلو گندم دو کیلو آرد میخواهد که شما تا چهار کیلو آرد هم میتوانید استفاده کنید که سمنو زودتر تیره تر میشود  ولی خوب  عطر و طعم کمتری میگیرد چون که شیره جوانه کمتر میشود .
نوش جان .
مواد لازم  برای سمنو :
گندم یک کیلو
آرد دو کیلو
بادام سنگی دویست گرم
آب ده تا دوازده لیتر
#سمنو
#غذای_سنتی
#آشپزی_ایرانی

همه توضیحات ...