آخر هفته اطراف کرج کجا بریم؟🤩❤ | سرزمین عجایب

657 بازدید
بیشتر
سرزمین عجایب
سرزمین عجایب
جاذبه‌های گردشگری با فاصله‌ای کمتر از یک ساعت از کرجروستای سنقرآبادسنقرآباد روستايی در بيست كيلومتری غرب كرج است ...
جاذبه‌های گردشگری با فاصله‌ای کمتر از یک ساعت از کرج

روستای سنقرآباد

سنقرآباد روستايی در بيست كيلومتری غرب كرج است. از شهر كرج كه به سمت غرب برویم، كمی از شهر که دور می‌شويم، متوجه هوای تميزی خواهیم شد كه خبر از آبادی‌‎های بکر و پر آب و درخت اطراف می‌دهد. یکی از اين آبادی‌ها روستای سنقرآباد است که همچون نگينی سبز می‌درخشد. درخت چنار بزرگی در سنقرآباد وجود دارد كه کسی درست نمی‌داند چند سال عمر دارد. داخل تنه درخت خالی است و ساکنان در گذشته گوسفندان خود را که داخل آن جای می‌گرفته‌اند، نگهداری می‌كردند. از میدان کرج تا روستای سنقرآباد حدود ۴۰ دقیقه بدون ترافیک فاصله است.
یکی از جاذبه‌های تاريخی سنقرآباد، امام‌زاده بی‌بی سكينه است. امامزاده با معماری صفوی كه در سال‌های اخير، بنای قديمی آن بازسازی شده، در این روستا قرار دارد. یکی دیگر از دلایل محبوبیت سنقرآباد، وجود ویلاهای نوسازی است که این روزها طرفداران زیادی دارند؛ اما طبق گفته‌ها، متاسفانه فروش زمین برای ساخت و ساز ویلا، به رونق کشاورزی در این منطقه آسیب زده است.
نمایی از روستای سنقرآباد از جاهای دیدنی اطراف کرج
محدوده دقیق سنقرآباد کرج روی نقشه

شهرستانک

شهرستانک روستایی از توابع آسارای، و از دیدنی های اطراف کرج است. این روستا بسیار خوش ‌آب‌وهواست و در مرز دو استان تهران و البرز قرار دارد. روستای شهرستانک آن‌قدر زیباست که حتی ناصرالدین شاه هم نتوانست از آن بگذرد و تقریبا ۱۲۰ سال قبل، قصری ییلاقی در آنجا ساخت، همان طور که می‌دانید، بسیاری از کاخ‌های سلطنتی تهران به دستور ناصرالدین‌شاه ساخته شده‌اند.
از میدان کرج تا شهرستانک حدود یک ساعت بدون ترافیک راه است. شهرستانک هر کسی را شیفته خودش می‌کند چون علاوه بر آب و هوای مطبوع و طبیعت چشم‌نواز، آثار باستانی هم دارد. چشمه گله گیله که به پرآبی معروف است در بالا‌ترین نقطه روستای شهرستانک قرار دارد و با نیم ساعت پیاده‌روی از کاخ ناصری می‌توان به این چشمه رسید.
جاده ناصری، راهی است که از دوران قاجار، شهر ری را به مازندران متصل می‌کرد و از این آبادی می‌گذرد. انتهای شهرستانک بن بست است و به قله شاه‌نشین می‌رسد که اگر از توچال کوهنوردی کرده باشید، از اینجا پایین خواهید آمد. اطراف کاخ محوطه‌ای پر از درخت دارد و رودخانه‌ای کم‌عمق از کنار کاخ می‌گذرد. این کاخ را حدود سال‌های ۱۲۹4 قمری به دستور ناصرالدین شاه ساختند و امروز در فهرست میراث فرهنگی به ثبت رسیده است. کاخ غیرمسکونی است و درِ اتاق‌های آن هم بسته است. لازم به ذکر است که تقریبا تمام کاخ دوره ناصری تخریب شده و فقط یک ساختمان که در دوره پهلوی دوم مرمت شده بود، سرپا است.
نمایی از کاخ ناصری، عکس از آرشیو لست‌سکند، نوید مکوندی
محدوده دقیق شهرستانک روی نقشه

روستای برغان

روستای برغان کرج از مناطق دیدنی و زیبای استان البرز است که از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری کرج نیز محسوب می‌شود. این روستا در ۱۳ کیلومتری شهر کرج در دره‌ای زیبا قرار گرفته است و از مناطق شهرستان ساوجبلاغ به شمار می‌آید. از میدان کرج تا برغان، حدود ۴۰ دقیقه بدون ترافیک فاصله است. آب‌وهوای روستای برغان در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است. رودخانه‌های شاهرود و سنج که از کوه‌های البرز مرکزی سرچشمه می‌گیرند، از کنار این منطقه عبور می‌کنند و زیبایی‌ و حاصلخیزی منطقه را بیشتر می‌کنند.
شغل اکثر مردم روستای برغان زراعت، باغداری و دامداری است و برخی از ساکنان هم به فعالیت در صنایع دستی و امور خدمات اشتغال دارند. محصولات عمده زراعی روستای برغان شامل غلات، صیفی‌جات، محصولات باغی مانند گردو، توت، آلبالو، گوجه درختی و گیلاس است. از محصولات دامی منطقه هم فرآورده‌هایی مثل محصولات لبنی و عسل شهرت دارند، با این حال، نام برغان با گوجه‌برغانی پیوند خورده است. از غذاهای معروف روستای برغان می‌توان به دیزی محلی، انواع کباب و فسنجان اشاره کرد. همچنین انواع آلوچه، توت، گردو، عسل، لبنیات و گوجه برغانی از سوغاتی‌های روستای برغان هستند. سفر به روستای برغان از طریق جاده کردان و جاده آتشگاه کرج امکان‌پذیر است.
نمونه محصولات روستای برغان، عکس از آرشیو لست‌سکند، محمد شمس
محدوده دقیق روستای برغان روی نقشه

روستای آدران

روستای به غایت زیبا و پر درخت آدَران در جنوب دریاچه سد کرج و در شمال شهر کرج در کنار جاده کرج – چالوس و در 21 کیلومتری شهر کرج قرار دارد. از میدان کرج تا روستای آدران حدود ۴۰ دقیقه راه است. این روستا را می‌توانیم مرکزیتی برای سایر روستاهای کوچک اطراف آن همچون ونس، نوجان، وینه و آئینسان به حساب آوریم.
یکی از مسیرهای طبیعت‌گردی برای رسیدن به این روستا، دره آدران در جنوب کوه لیوک است که به آن دره‌سر هم می‌گویند. وجود جویبارهای کوچک و چشمه‌های متعدد از ویژگی‌های دره باغستانی است که در این روستا قرار دارد. بهترین زمان برای طبیعت‌گردی در روستای آدران، بهار است.
بخش‌هایی از طبیعت روستای آدران از جاذبه های اطراف کرج
محدوده دقیق روستای آدران روی نقشه

همه توضیحات ...