تربیت فرزند صالحI شیخ محمد صالح پردل

22,267 بازدید
بیشتر
KHUDA JOYAAN
KHUDA JOYAAN
...
#khudajoyaan
تربیت فرزند
تربیت فرزند صالح
تربیت
شیخ پردل
پردل
شیخ محمد صالح پردل
محمد صالح پردل
اولاد صالح

تربیت فرزند صالح:
‌‌رسول اکرم صلی الله علیه وسلم می‌فرمایند: «به فرزندان خود احترام بگذاريد و آنان را نيكو تربيت كنيد.» همچنین حضرت علی علیه السلام می‌فرمایند: «حق فرزند بر پدرش این است که نام نیکو برای او برگزیند و به خوبی ادب و تربیتش کند و به وی قرآن بیاموزد.» تربیت فرزند بقدری مهم است که دین یکی از اهداف اصلی ازدواج را تربیت فرزندان صالح دانسته است. از نظر اسلام داشتن فرزند صالح یکی از بهترین اندوخته‌های دنیوی و اخروی انسان است. حتی در امر ازدواج باید توجه داشته باشید که همسری که انتخاب می‌کنید مادر یا پدر آینده فرزندان شما است.
در حدیثی از پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نقل شده است که: «هر کس فرزندش را ببوسد، خداوند عزوجل برای او ثواب می‌نویسد و هر کسی که او (فرزندش) را شاد کند، خداوند روز قیامت او را شاد خواهد کرد و هر کس قرآن به او بیاموزد، پدر و مادرش دعوت می‌شوند و دو لباس بر آنان پوشیده می‌شود که از نور آنها، چهره‌های بهشتیان نورانی می‌گردد.» در حدیث دیگری از پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وسلم) نقل شده است که: «واى بر فرزندان آخرالزمان از پدرانشان. عرض شد: يا رسول ‏اللّه، از پدران مشرك آنان؟ فرمودند: نه، بلكه از پدران مسلمانشان كه هيچ چيز از فرايض مذهبى را به كودكان خود نمی‌آموزند؛ و اگر فرزندان برخى از مسائل دينى را فراگيرند، آنان را از اداى اين فريضه باز می‌‏دارند. آنان به اين قانع اند كه فرزندانشان متاع ناچيزى از دنيا به دست آورند. من از اين قبيل پدران بيزارم.»
نکاتی پیرامون اصول کلی تربيت دينى كودكان
۱. توجه به رب (پرورش‌دهنده به سمت کمالات). مهمترین نکته ای که باید  به آن توجه داشته باشید اینست که تربیت اصلی همه‌ی ما بدست خداوند متعال است. والدین به منزله باغبانی هستند که باید علف هرز را از جلو پای فرزند بر‌دارند و محیط زندگی و تربیتی او را آماده کنند تا آرام‌ آرام رشد کند. پس از خدا (به واسطه‌ی اولیای معصومش) داشتن فرزندان صالح و حفظ شدن آنها از آفات اخلاقی و اعتقادی را درخواست کنیم. در نتیجه ی دعای خیر بصورت دائم و با جدیت تمام (با رعایت شرایط و آداب دعا) والدین نسبت به فرزندان را هرگز فراموش نکنید. رسول خدا صلی‌‏الله‌‏عليه‌‏و‏سلم براى داشتن فرزند خوب، دعا می‏‌كردند و از شرّ فرزند ناصالح به خدا پناه می‌‏بردند.
۲.فطرت کودک ما پاک است پس آلوده‌اش نکنیم. در روایاتی آمده است که خداوند متعال فطرت کودکان را بر پايه اعتماد به يگانگی خود قرار داده است. اگر پدر و مادر، فطرت خدادادی ایکه در نهاد فرزندانشان هست را از بین نبرند، قطعاً در تربیت اولاد موفق خواهند بود. پس با انجام اعمال زشت مانند بدخلقی، عصبانیت بیجا، دروغ، غیبت و ...،روح فرزند خود را آلوده به صفات بد اخلاقی نکنید.
۳.توجه به کسب و درآمد حلال. خوراک حلال یکی از ‌ضروری‌ترین مسائل تربیتی و سالم ماندن روح فرزندان از رذایل اخلاقی است. لقمه حرام باعث می شود که انسان حق را نپذیرد و به باطل گرایش داشته باشد. علاوه بر این مورد که بسیار مهم و حیاتی است خودداری والدین از حرام تاثیر بسزایی در فرزندان در هر سنی (و حتی قبل از تولدشان) دارد
۴.رعایت پوشش صحیح و برخورد مودبانه پدر و مادر باهم. در روایتی داریم که یکی از حقوق فرزند بر پدرش اینست که احترام مادرش (مادر کودک یعنی همسر خودش) را نگه دارد. یعنی با صدای ملایم و با لفظ محترمانه همسرتان را صدا بزنید، به او توهین نکرده و به همسرتان بخصوص جلو فرزندان محبت و احترام بگذارید. اگر پدر و مادر احترام یکدیگر را بخصوص جلوی فرزندان نگه دارند و شخصیت یکدیگر را خورد نکنند، فرزندان نیز احترام به آنها را یاد می‌گیرند. رابطه مناسب و همراه با محبت پدر و مادر در خانه، هم بستر رشد فرزند را فراهم کرده و مایه آرامش او می‌شود و هم کودک رفتار صحیح را یاد می‌گیرد و هم تحمل و آرامش پدر و مادر برای تربیت فرزندشان بالا می‌رود. مسأله مهم دیگری که در روایات اشاره شده است اینست که حتی جلو نوزادتان مسائل زناشویی و اخلاقی را رعایت کنید. اگر توجه داشته باشید دین دستور به قرائت اذان و اقامه در گوش نوزاد در بدو تولد داده است؛ یعنی فرزند از بدو تولد دارای فهم و درک است. سطح پوشش والدین در درون خانه، مجالس جشن و در مکان‌های عمومی عامل بسیار مهمی در پرورش روحیه شرم، حیا و عفاف فرزندان است.
۵.والدین بزرگترین الگوی فرزندان. بیشترین تاثیرگذاری در روحیه فرزندان از رفتارهای عملی والدین است.
۶.مراقبت از هم‌بازی و دوستان فرزند خود.
۷.والدین باید در رفتار با فرزندان هم آهنگ باشند و متناقض رفتار نکنند. عدم هماهنگی و اختلاف نظر پدر و مادر سر یک موضوع جلو فرزند باعث سردرگمی و منجر به تاثیر نامطلوب تربیتی خواهد شد....
۸.فراهم کردن محیط امن و مناسب برای کودکان خردسال. بسیاری از پدر و مادرها (خصوصاً مادران) از این شکوه دارند که کودکانشان در سنین 2 تا 5 سالگی نظم زندگی و چیدمان زندگی و وسایل خانه (آشپزخانه، دکوری‌ها و ...) را برهم می‌زنند....
۹.درک شرایط و اقتضای روحی کودک در بازه‌های مختلف سنی:
======================================
این ویدیو های دیدنی را  هم میتوانید ببینید: 👇

مسئولیت زن سنگین تر استI شیخ محمد صال... مسئولیت زن سنگین تر است

همسر صالح بهترین نعمت الهی در زندگیست...  همسر صالح بهترین نعمت الهی در زندگیست

ازدواج از دیدگاه اسلامI شیخ محمد صالح... ازدواج از دیدگاه اسلام

پیام قبر و حقوق قرآن بالای مسلمانI شی... پیام قرآن

حقوق زن بالای شوهرI شیخ محمد صالح پردل حقوق زن بالای شوهر

توبه جوانI شیخ محمد صالح پردل توبه جوان

فضیلت سوره کهفI شیخ محمد صالح پردل فضیلت سوره کهف

برای سبسکرایب نمودن کانال KHUDA JOYAAN، شما میتوانید به لینک زیر نیز مراجعه نمائید: 👇

لینک کانال ما: https://bit.ly/3qSZ9Vo

سپاس از مشترک شدن شما در کانال KHUDA JOYAAN  و لایک نمودن ویدیو های ما در یوتیوب....

همه توضیحات ...