Afghanistan جریان محکمه ابتدایی قاتلین نورمحمد تره کی دلو۱۳۵۸کابل

rah parcham
rah parcham
8.2 هزار بار بازدید - 5 سال پیش - از دســت بوســی اســتاد تا
از دســت بوســی اســتاد تا گـذاشـتن بالـش بـردهنش
[ ...اینکه چرا حفیظ الله امین بدترین وزجردهنده ترین شیوه قتل (خفه کردن ذریعه بالش) را برای کشتن “استاد، رهبر… و… وروح” خویش انتخاب کرده بود، سوال است که جواب دادن به آن دشوار وضرورت به کنکاش بیشتر دارد، تنها میتوان گفت که انتخاب اینگونه شیوه قتل دلالت بر روان مریض و سادیستی حفیظ الله امین مینماید وعطش فراوان او را برای اخذ انتقام نشان میدهد.]
در تاریخ خونبار صده های اخیر کشور، قتل شاهان وزمامداران از جانب رقبا ومشتاقان "قدرت" وعاشقان "تخت" یکی ودوتا نیست؛ بلکه بارها اتفاق افتاده است که امیر، شاه و رئیس جمهوربه شکل بسیار فجیع به قتل رسانیده شده اند. چنانچه در صد سال اخیر (از قتل امیر حبیب الله ۲۰ فبروری ۱۹۱۹ تا اکنون اکتوبر 2017) از جمله 15 زمامدار کشور، تنها اعلیحضرت امان الله خان، محمد ظاهرشاه و زنده یاد ببرک کارمل به مرگ طبیعی وفات یافته و سه زمامدار (صبغت الله مجددی، حامد کرزی و اشرف غنی) تا هنوز در قید حیات اند وختم زندگی متباقی زمامداران، همه مرگ غیرطبیعی وآنهم بسیار فجیع بوده است. این گفته وطنی نیز ناشی از همین شیوه ختم زندگی زمامداران وعاشقان تخت است که میگوید: "عاقبت از تخت غلتیدن، به تابوت افتادن است."
با مرور بر چگونگی این قتل ها، دیده میشود که در بعضی موارد تصمیم گیرندگان قتل از جمله اعضای خانواده و یاهم نزدیکترین وقابل اعتماد ترین افراد مربوط به زمامدار وقت بوده اند. از جمله این نوع قتل های وحشیانه و سبعانه، قتل نورمحمد تره کی از لحاظ ماهیت قتل (توسط شاگرد وفادار) و شکل قتل (گذاشتن بالش بر دهن مقتول) در سلسله این قتل ها، کاملاً استثنایی ومنحصر به فرد است که چگونگی آن مستند بر اوراق تحقیق، در ادامه بازنویسی گردیده است.
نورمحمد تره کی "منشی عمومی کمیته مرکزی حزب دموکراتیک خلق افغانستان ورئیس شورای انقلابی جمهوری دموکراتیک افغانستان" به تاریخ 25 سنبله 1358 در نتیجه یک کودتای آرام درون حزبی به رهبری حفیظ الله امین وبدون کوچکترین مخالفت، از تمام پست های حزبی و دولتی برطرف وبا همه اعضای فامیل (خانم، برادر و برادرزاده ها) ویاورانش دستگیر شد ودر وسایل ارتباط جمعی، خبر این "کودتا" با این جمله بندی اعلان گردید:
«پلینوم کمیته مرکزی حزب دموکراتیک خلق افغانستان امروز ساعت نه قبل از ظهر تا به ساعت ویک ونیم بعد از ظهر به صورت فوق العاده تحت ریاست داکتر شاه ولی منشی و عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی جلسه نمود. در این جلسه روی درخواست (نورمحمد تره کی) بحث و مذاکره صورت گرفت. نورمحمد تره کی درین خواست تقاضا نموده بود که بنابر علل صحی و ناتوانی مزاجی نمیتواند به کارهایش به مقامات حزبی و دولتی ادامه دهد. پلینوم کمیته مرکزی موضوع را تحت ارزیابی و مطالعه دقیق و همه جانبه قرار داد و در نتیجه به اتفاق آرا در خواست او را تصویب و بعوض وی رفیق حفیظ الله امین منشی و عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی و لومړی وزیر را به حیث منشی عمومی کمیته مرکزی حزب دموکراتیک خلق افغانستان انتخاب نمود.» روزنامه انیس شماره مسلسل 14866 مورخ 25 سنبله 1358
برای تکمیل کودتا، به تعقیب سبکدوشی نورمحمد تره کی از مقام حزبی، جلسه شورای انقلابی نیز تحت ریاست داکتر شاه ولی دایر وبا فیصله مشابه، حفیظ الله امین به حیث رئیس شورای انقلابی، جا نشین نورمحمد تره کی شد.
سپس تا تاریخ 18 میزان سال 1358 هیچ نوع خبر تفصیلی وتوضیحی در وسایل ارتباط جمعی دولت به ارتباط نورمحمد تره کی به نشر نرسیده است. بتاریخ 18 میزان 1358 در قسمت اخیر صفحه هشتم روزنامه انیس خبر مرگ مرحومی به این شکل درج گردید:
«کابل 18 میزان (ب)
نورمحمد تره کی رئیس سابق شورای انقلابی در اثر مریضی شدیدی که از چندی باینطرف عاید حالش شده بوده صبح دیروز وفات یافت، اناواناالیه راجعون. جنازه مرحومی دیروز در حضیره فامیلی اش به خاک سپرده شد.»

برای پی بردن کامل به تراژیدی مرگ شادروان تره کی، متن جریان تحقیق قاتلین بالفعل او، از شماره 21 دوردوم روزنامه حقیقت انقلاب ثور مورخ 6 دلو 1358 بازنویسی شده است.
ادامه را در لینک پایینی مطالعه نماید.
نورمحمد تره کی چگونه به قتل رسید؟

برای مطالعه و بازدید اصل کامل شماره 21 لطف نموده روی لینک کلیک نماید.
http://rahparcham1.org/…/روزنامه-حقیق...

برای بازدید ویدیوها در این مورد لطف نموده روی لینک کلیک نماید.

http://rahparcham1.org/رفیق-قاسم-آسما...
5 سال پیش در تاریخ 1397/11/04 منتشر شده است.
8,223 بـار بازدید شده
... بیشتر