میترا عجیب ترین خدای باستان Mitra

Cave
Cave
میترا، خدای خورشیدبرای تماشای ویدیوهایی متفاوت درباره فلسفه، دین و مسائل مربوط به آفرینش، حتما با استفاده از این لینک به کان ...
میترا، خدای خورشید
برای تماشای ویدیوهایی متفاوت درباره فلسفه، دین و مسائل مربوط به آفرینش، حتما با استفاده از این لینک به کانال غار سابسکرایب کنید: @caveyoutubechannel
ما همه درون خدا زندگی می کنیم: ما همه درون خدا زندگی می کنیم
خدایا شکرت یعنی چه؟: خدایا شکرت یعنی چه؟
آیا خداوند ما را عذاب میکند؟: آیا خداوند ما را عذاب میکند؟
بهترین راه شناخت حقیقت چیه؟: بهترین راه شناخت حقیقت چیه؟
خدا کیست؟ | Who is the God? : خدا کیست؟ | Who is the God?
در این ویدیو سعی می کنیم پاسخگوی این سوالات باشیم:
میترا کیست؟
چرا میترا خدای خورشید بود؟
خدای خورشید که بود؟
مهرپرستی چیست؟
میترائیسم چیست؟
میتراپرستان چه کسانی بودند؟
خدای میترا کیست؟
آیا میترا خدای خورشید بود؟
آئین میترا چیست؟
میترائیسم چه زمانی شروع شد؟
میتراپرستان در چه دوره ای زندگی می کردند؟
میتراپرستان چه چیزی را  می پرستند؟
آیین میترا، مهر پرستی یا میترائیسم، آیین و روش فکری و مذهبی ای که طبق تحلیل ها از هزاران سال پیش با ورود آریایی ها به ایران، به این سرزمین آورده شد و سالیان درازی در ایران و حتی در اروپا به شدت گسترش و تسلط داشت. بطوریکه تاریخ نگاران میگویند، این آیین میتوانست مسیحیت را در همان سالهای ابتدایی اش از بین ببرد.
زبان شناسان كلمه ی ميترا يا مهر را به معني دوستي و محبت مي دانند. در گات ها یا همان سوره های معروف زرتشت، واژه ی ميترا به معني عهد و پيمان هم آمده است
مهر در اوستا از مخلوقات اهورا مزدا محسوب شده و خدای محافظ عهد و پيمان است. از اين رو او فرشته ی روشنائي و نور است تا هيچ چيز بر او پوشيده نماند.
طبق باورهای ایران باستان، ماه هفتم و روز شانزدهم هر ماه و جشن مهرگان مخصوص اوست. در كتيبه هاي هخامنشي هم اين اسم به شکل و تلفظ اوستایي آن، یعنی ميثرَ Mithra آمده است.
اما ارتباط آیین میترا با خورشید چیست؟ ميترا يعني خداي نور و خورشيد، خدايي كه در خورشيد جاي دارد، نه خود خورشيد.
ميترا، خداوند آبها و درياها نيز هست و يكي از صفاتش "اود دام" يعني محاصره كننده است
آیین میترا چیست و از چه زمانی شروع شد؟
آیین میترا یا ميترائيسم (Mithraism) به مهر پرستي گفته مي شود كه، همزمان با استقرار آیین زردشت در اواخر دوره ی هخامنشيان در ايران رونق گرفت و از اين سرزمين به کشورهای دیگر آسیا گسترش پیدا کرد.
همانطور که گفتیم طبق باور برخی از تاریخ نگاران، اين آئين را آريایيها به ايران آوردند، و همانگونه بعدها به هند نیز بردند. ممکن است ندانید اما بسیاری از اعتقادات مردمان امروز هند، مثل احترام ویژه به گاو، به خاطر تاثیرات این آیین بر آنهاست.
مهر پرستان معتقد بودند كه میترا یا خدای مهر، يك مرتبه به صورت انساني در يك غار ظهور كرد و چوپانانی كه در آن مكان به چرانيدن گوسفند مشغول بودند، به وي ايمان آوردند. آنگاه میترا، گاو نري را كشت و خون او را بر روي زمين پاشید. هر جا كه قطره اي از خون او افتاد، سرسبز و بارور شد.
اما عقاید آیین میترائیسم چیست و آنها چه مناسکی را اجرا میکنند؟
مهرپرستان هر سال در ماه مهر گاوی را تزئین کرده، در مراسمی باشکوه به میدان آورده و آن را قربانی میکردند.پس از عزاداری های خاصشان، گوشت گاو را میپختند و میخوردند.
به گفته ی آنها فلسفه ی این کار، این بود که میخواستند از وجود خدایشان، در آنان چیزی بماند تا آن ها را به سوی خالق راهنمایی کند.
ميترا مظهر پاسداري و ايمان بوده است. او خدايي است كه حافظ عهد و پيمان و و نگهبان قول و قرار در برابر فريب و نقض پيمان است.
طبق اساطیر و باورهای میتراییان، خدای میترا، روزی گاوی را به درون غار برده و قربانی میکند.
در این فرآیند سگ، که نماد نگهبانی، مار نماد زندگی و عقرب که نماد اهریمن است، در کنار او مینشینند. میترا به پهلوی گاو خنجر میزند و از جای زخمش خوشه های گندم یا همان برکت زمین، رشد میکند.
در نهایت میترا با زدن تیری به صخره، از آن چشمه ای میجوشاند که این چشمه همان چشمه ی جاودانگی است.
در آخرین روز زندگی زمینی میترا، او در ضیافتی در یک غار شرکت میکند و گوشت گاو، نان و شراب میخورد.
محققان معتقدند که ارتباط عجیب این داستان به روایت شام آخر مسیح، حاکی از آن است که احتمالاً این افسانه بر روایات کتاب مقدس و انجیل ها تاثیر گذاشته است یا اینکه هر دو از یک واقعه ی مشترک سخن گفته اند.
و اینگونه نقل شده که در نهایت میترا سوار بر  ارابه ی خورشید شده و به آسمان عروج میکند.
میترا پرستان بر این اعتقاد بودند که او روزی به زمین باز خواهد گشت و زمین را از اهریمن، شرارت و ناپاکی نجات خواهد داد.
این اعتقاد هم نیز در میان عرفان ها، باورهای معنوی و ادیان مختلف مشترک است. به طوریکه از بودا و سوشیانت، تا مسیح و مهدی، همواره از آمدن نجات دهنده ی آخرالزمانی صحبت شده است.
آئین میترا که همانند زرتشت بر اساس خیر و شر و دوگانگی شکل گرفته است، باور دارد که جهان از دو نیرو و دو ارتش روشنایی و برکت و تاریکی و اهریمن شکل گرفته است. موجودات جهان، هرکدام از میان این دو ارتش یکی را انتخاب کرده اند و در نهایت نبرد بسیار بزرگی اتفاق می افتند و نور پیروز همیشگی این جهان خواهد شد.

#cave #غار #کانال_غار #cave_channel #god #cave #mitra #میترا #میترائیسم #میتراپرستان

افلاطون میگفت که همه ی ما داخل یک غار نشستیم، در حالی که ما رو رو به دیوار غار زنجیر کردن، نور از پشت به ما و چیزهای مختلفی که داخل غار هستن، برخورد میکنه و ما فقط سایه های اون رو روی دیوار غار میبینیم
ما سایه هایی از حقیقت رو میبینیم، در حالی که حقیقت بیرون غاره
ما دنبال اینیم از غار خارج بشیم، اگه شما هم همین هدف رو دارین یا دلتون میخواد بدونید بیرون غار چه خبره، کانال غار رو سابسکرایب کنید و زنگوله رو فشار بدید

همه توضیحات ...