گوتیان ترکان باستان / ژورنال مطالعات اوراسیا

81 بازدید
بیشتر
super lative service ALFA media
super lative service ALFA media
ژورنال مطالعات اوراسیا ژورنالی معتبر می باشد که توسط چندین محقق در زمینه های مختلف مانند فلسفه و تاریخ و زبان شناسی تحریر می شود ...
ژورنال مطالعات اوراسیا ژورنالی معتبر می باشد که توسط چندین محقق در زمینه های مختلف مانند فلسفه و تاریخ و زبان شناسی تحریر می شود در سال 2015 در قسمت زبان شناسی از قلم پروفسور آنجلا مارک آنتونیو، مدرس مطالعات زبان شناسی در دانشگاه ساپینزای شهر روم، مقاله ای مرتبط با گوتیان منتشر نمود که خلاصۀ مقاله به شرح زیر می باشد.
-

لفظ گوتیان شامل تمام قبایل بین النهرین در یک بازۀ زمانی خاص می شود. براساس نوشته های اکدی، گوتیان شامل توروک ها ، کاسی ها، لولوبی ها، سوبارتوها  می باشند.
-

بحث ارتباط زبان گوتیان با زبانهای تورکی برای اولین بار توسط پروفسور لندزبرگر در سال 1937 مطرح گردید. پروفسور بنو لندزبرگر که تحصیلات خود را در زمینۀ شرق شناسی در دانشگاه لایپزیگ آلمان در سال 1908 شروع کرد و از شاگردان آشورشناس معروف آلمانی، پروفسور هاینریش زیمرن بود که در سال 1929 نیز جانشین زیمرن در دانشگاه لایپزیگ شد.

وی مطالعاتی تحت عنوان ارتباط زبان گوتیان و تورکی باستان دارد که با تلاشهای پروفسور کمال بالکان، مدیر سابق دپارتمان سومرشناسی دانشگاه آنکارا که از شاگردان پروفسور لندزبرگر بوده جمع آوری شده است. پروفسور لندزبرگر عقیده داشت که مردم گوتیوم یا کوتیوم تاکنون قدیمی ترین قبیله در تاریخ ماست که ارتباط نزدیکی با تورکان دارد، و شاید بتوان گفت گوتیان همان تورکان باستان هستند. لندزبرگر مطرح می کند که طبق الواح اکدی پرکاربردترین عنوان حاکمان گوتیان، لفظ Yarğa:n می باشد که معادل لفظ قاضی یا دادرس در زبان تورکی بوده و به معنای عضوی از محکمه که می توان به عنوان تریبون (مقامی در ارتش) نیز معنی نمود که ایشان لغاتی از همین ریشه و معنی مانند Yarğan Tarxan و Kutluğ Yarğan Suci در نوشته های اورخون و همینطور Bu-Yurgan در منابع یونانی پیدا کرده است که در معنای تریبون به کار رفته اند.

همچنین وی لفظ iar در نام برخی حاکمان گوتی مانند ia-ar-la-gaaŝ را طبق نوشته های اورخون دارای ریشه تورکی دانسته و همینطور پسوند de را در انتهای نام بنیانگذار حکومت گوتیان با ریشۀ تورکی باستان می داند. همچنین وی در کلمات Ŝa-ar-la-ag و Aŝ-ŝar-la-ag پسوند  lag در زبان گوتی را معادل lak در تورکی باستان می داند که بصورت -laɣ, -läɣ, -lïɣ امروزه استفاده شده و معادل پسوند قیدساز ly در انگلیسی می باشد. پسوند های egan و agan در زبان گوتی با پسوند -ɣan که تنها در زبان تورکی باستان کاربرد داشته و برای ساخت صفت از اسم مانند bazygan استفاده می شده است ...

(پ ن : دوستان این موارد مستند هستن ، کشکی کشکی ادعا نمیشه، زبان اقوام گوتی و باقی اقوام بومی باستانی منطقه جزو زبان های التصاقی بودن ، این یعنی در منطقه این ترکها هستن که بالاترین احتمال  داشتن ریشه مشترک زبانی با اقوام باستانی منطقه رو دارن  « مطالب ژنتیکی بدفعات مورد بحث قرار گرفته» و همچنین از این نظر هیچ اثری وجود نداره که اقوام مذکور (گوتی، کاسی، اورارتو، عیلامی، سومری، توروک ها، لولوبی ها، آز ها، ماننا و... رو به هندوایرانی ها نسبت بده  « اکد، آشور و... سامی هستن»
در همین رابطه یاد آوری کنیم جمله مشهور جان کرتیس رو که گفته بود تا قبل از هخامنشیان در فلات ایران هیچ اثر آریایی  «هندوایرانی»  وجود نداشته و همه آثار تورکیک و تورانیک هستن.  « آقای کرتیس مسئول موزه هخامنشی و مدیر بنیاد ایران هریتیج در انگلیس بود که در دوره پهلوی بدفعات توسط پهلوی ها دعوت شده بود تا با حضور در ایران برای هخامنشیان کتاب بنویسه. اما نهایتن جمله بالا رو گفت!! و در صفحات 15 و 21 کتابی که نوشت متوهمان تمامیت خواه، این جعل کنندگان تاریخ رو  نقره داغ کرد»)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#تاریخ #تاریخ_تمدن #تاریخ_باستان #گوتی #گوتیان #کاسی #زبان_ترکی #آنادیلی #زبان_التصاقی #زبانهای_التصاقی #سومر #لولوبی #تهران #کرج #تبریز #زنجان #اردبیل #اورمیه #ارومیه #خوی #میانه #اهر #مراغه #قره_داغ #تراختور #آزربایجان #آذربایجان #قره_داغ #همدان #قزوین #مرند #ابهر #ساوه #آستارا #دانستنی #اطلاعات_عمومی #تاریخ_ترکان #تاریخ_ترکها #تورک #آذری #قشقایی #تورکمن #خراسان_تورکلری #تراکتور #southazerbaijan #guneyazerbaycan #güneyazerbaycan #azerbaijan #azerbaycan #baku #tabriz #urmia #tehran #zanjan #ardabil #tarih #tarix #bilgi

همه توضیحات ...