مناظره قدیری ابیانه و عباس معینی؛ ستیز جمهوریت و اسلامیت؟!

23,513 بازدید
بیشتر
دیدارنیوز
دیدارنیوز
مناظره عباس معینی و محمدحسن قدیری ابیانه در دیدارنیوز (قسمت دوم)عباس معینی: جمهوریت و اسلامیت، به سوی مرحله ستیز می‌روند/ قد ...
مناظره عباس معینی و محمدحسن قدیری ابیانه در دیدارنیوز (قسمت دوم)
عباس معینی: جمهوریت و اسلامیت، به سوی مرحله ستیز می‌روند/ قدیری ابیانه: برخی اصلاح‌طلبان طرفدار آزادی همجنس بازی هستند

در قسمت دوم مناظره محمدحسن قدیری ابیانه و عباس معینی در دیدارنیوز، موضوع تعهد و تخصص در جمهوری اسلامی و آینده ایران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: محمدحسن قدیری ابیانه و عباس معینی، در قسمت دوم (قسمت اول) مناظره موضوع تعهد و تخصص در جمهوری اسلامی و آسیب‌های ناشی از بی توجهی به تخصص و افتادن مدیریت کشور به دست متعهدان، را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

عباس معینی در این بخش از برنامه اظهار کرد: «تنها یک دسته و جریان مقصر نیستند. اصلاح طلبان، اصولگرایان، اپوزیسیون انقلابیون و عدالتخواهان همه مقصرند. اتفاق اصلی در روز ۲۳ بهمن ۵۷ افتاد، اداره کشور با نسخه حکمرانی هیاتی و انقلابی آغاز شد. آنجا بوده که عده‌ای برای منفعت، عده‌ای به نیت خدمت به اسلام و مسلیمن، برخی از روی فرصت‌طلبی و کسب مقام و شهرت و عده‌ای هم با وهم توانایی و عده‌ای برای تخصص کنار هم آمدند».

وی افزود: تا ۲۲ بهمن ۵۷ بر پایه گفتمان امام، شریعتی، مطهری، بهشتی، طالقانی و منتظری شکل گرفت. مردم این‌ها را دیدند و اسلامیت و جمهوریت را از طریق کلام این افراد شناختند. مردم در حال حاضر با استناد به گفته‌های امام دوست دارند افراد دیگری را برای حکومت و دولت انتخاب کنند و این عین جمهوریت است و حق تعیین سرنوشت است. یک عده‌ای بدون توجه به تخصص، با ارزش‌هایی نظیر ریش، بستن یقه، نماز اول وقت، تسبیح، انگشتر و استغفرالله گفتن، وارد سیستم حکمرانی شدند. هیچ دفاعی از گذشته و پهلوی نداریم، اما ما در جمهوری اسلامی درست عمل نکردیم. مردم ایران قطعا به دو دلیل باید حکومت پهلوی را ساقط می‌کردند. اول اینکه بهتر از آن را می‌خواستیم و دوم، "مردم می‌خواستند شاه برود".

رئیس شورای مرکزی حزب راه ملت یادآور شد: با رفتن رژیم پهلوی وضع امروز ایران بهتر نشد، چون ما نتوانستیم به آرمان‌های انقلاب تحقق ببخشیم. مثلا من به یاد دارم که حدود نیمی از زنان انقلابی حجاب اسلامی نداشتند و آن‌ها هم در این انقلاب شریک بودند و امروز همان‌ها برای نظام غریبه‌اند، این یعنی اینکه هدف از انقلاب کنترل زندگی خصوصی مردم نبود، بلکه اهداف دیگری داشتیم.

وی در کنایه به قدیری ابیانه در مورد تسخیر سفارت ایران در ایتالیا توسط او در سال ۵۷، ادامه داد: تفاوت شما که به زعم خودتان سفارت ایران در ایتالیا را گرفتید با افرادی که سفارت‌خانه‌های ایران در دیگر کشور‌ها را از مسیر متعارف تحویل گرفتند چیست؟ قدیری ابیانه در پاسخ به این بخش از سخنان معینی گفت: «در آن زمان من یک انقلابی بودم و شاهد بودم که بسیاری از افراد بدون تخصص و بر اساس ارزش‌های انقلابی ارکان حکمرانی را عهده‌دار شدند».

قدیری ابیانه در خصوص بحث تخصص گفت: «در اوایل انقلاب افرادی بودند که تخصص داشتند و افرادی هم بودند که عاشق انقلاب اسلامی بودند و تعهد داشتند؛ بنابراین تعهد و تخصص همزمان، معیار انتخاب افراد در دولت بود. افراد متخصصی که تعهدی نسبت به انقلاب نداشتند برای انقلاب و دولت جدید مناسب نبودند. درست نبود فردی که فیلم ی بازی کرده بود در بدنه جمهوری اسلامی مقام داشته باشد؛ بنابراین افرادی باید می‌آمدند که به نظام تعهد داشته باشند.»

معینی از قدیری ابیانه پرسید: اگر یک متخصص دزد را بگذارند روی یک پست کلیدی و نظارت کنند تا دزدی نکند بهتر است یا اینکه یک انسان متعهد اهل نماز شب و ذکر گو را روی پستی انتصاب کنید، ولی تخصصی نداشته باشد و از سر نادانی خطا‌های جبران ناپذیری مرتکب شود؟ قدیری ابیانه پاسخ داد: شخص مومن و متعهد غیر متخصص خودش نباید پست‌های تخصصی را قبول کند.

عباس معینی در ادامه بحث خود خاطرنشان کرد: «محمود احمدی نژاد ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفت داشت و سرمایه گذاری‌های درستی را انجام نداد و دیوان محاسبات بعد از محاسبه اعلام کرد که ۲۰۰ میلیارد این مبلغ گم شده است.

قدیری ابیانه در ادامه این مناطره در پاسخ به این سوال که به نظر شما جمهوری اسلامی آینده‌ی خوبی خواهد داشت، گفت: «موقعیت ایران رو به بهبود است و می‌تواند به محور دنیای اسلام شود. مردم تصور درستی از درآمد‌های دولت ندارند و توقع غیر منطقی از دولت‌ها دارند. اما مردم به دولت‌ها اعتماد کافی ندارند. الان قیمت برق در آلمان ۲۴۰ برابر ایران است. اما در دولت ما وقتی با کمبود گاز مواجه می‌شوند کارخانه‌ها را تعطیل می‌کنند تا به قطع گاز خانگی منجر نشود تا نارضایتی در پی نداشته باشد.

معینی در پاسخ به این بخش از سخنان قدیری ابیانه عنوان کرد: «دولت‌ها پیش فرضی دارند که در صورت آزادسازی قیمت انرژی مردم حتما اغتشاش خواهند کرد و نیرو‌هایی را برای مقابله با آن‌ها آماده می‌کند، یعنی در پیش فرض خود هم مفهوم "اعتراض" را به رسمیت نمی‌شناسند و هر اعتراضی را "اغتشاش" می‌دانند».

قدیری ابیانه با بیان اینکه اگر رسانه‌ها درست فعالیت کنند بسیاری از مردم متوجه مشکلات خواهند شد، اظهار کرد: «و با مطالبه‌گری به خودشان کمک می‌کنند. اصلا تعارضی بین جمهوریت و اسلامیت وجود ندارد و در فتنه! سال ۸۸ آقایان کروبی و موسوی شعار جمهوریت دادند و آن مشکلات را رقم زدند. الان فسادی که ایجاد شده است به خاطر حضور انسان‌های غیر متعهد در بدنه‌ی دولت‌های قبل بوده است. امروز در دولت سید ابراهیم رئیسی افراد متعهد و متخصص در بدنه دولت فعالیت دارند».

معینی در بخش پایانی این مناظره گفت: مردم در اول انقلاب به آن دلیل که بین اسلامیت و جمهوریت قرابتی حس می‌کردند، وارد میدان شدند و همگرایی بین جمهوریت و اسلامیت پذیرفتند. در مرحله دوم این احساسات خدشه دار شد و مردم از قرائت اسلام رحمانی فاصله گرفتند و به مرحله تعارض بین جمهوریت و اسلامیت رسیدیم ...

همه توضیحات ...