راهنمای جامع ایمپلنت دندان | قبل از اینکه این ویدئو رو ببینی ایمپلنت نکن! | عارف کلینیک

عارف کلینیک
عارف کلینیک
آیا میدانید عدۀ زیادی از افراد که درمان ایمپلنت انجام میدهند ، درمانشان با شکست مواجه می شود و مضاف بر اینکه متحمل جراحی ها میشو ...
آیا میدانید عدۀ زیادی از افراد که درمان ایمپلنت انجام میدهند ، درمانشان با شکست مواجه می شود و مضاف بر اینکه متحمل جراحی ها میشوند ، هزینۀ زیادی از دست میدهند ؟
اگر شما هم به فکر انجام درمان ایمپلنت هستید بهتر است بدانید به چه نکاتی باید توجه کنید تا دچار اشتباه در انتخابتان نشوید .
ایمپلنت های دندانی امروزه کاربرد وسیعی پیدا کرده اند و طیف بسیاری از افراد که دندانهایشان به دلایل مختلف از دست رفته است تمایل دارند تا جای دندان از دست رفته را با ایمپلنت جایگزین کنند.
اما متاسفانه بسیار پیش می آید که به علتهای متفاوت درمان با شکست مواجه می شود . در این مقاله قصد داریم تا شما را با فاکتورهای مهم در باب ایمپلنت های دندانی آشنا کنیم.
به ترتیبی که در انتهای این مقاله بدانید که برای انجام این درمان به چه نکاتی باید توجه کنید و چطور انتخاب درستی داشته باشد.
ایمپلنت چیست و از چه اجزائی تشکیل شده است ؟
ایمپلنت یک سیستم است و برای آنکه دید خوبی نسبت به یک سیستم داشته باشد باید اجزاء آن را بشناسید . مثلاً می دانید لجزای اصلی  یک خودرو شاسی ، بدنه ، موتور، قطعات فنی و برقی تشکیل است .
ایمپلنت های دندانی نیز از 3 قطعه اصلی بسیاز مهم تشکیل شده اند :
فیکسچر : قطعه ای که درون استخوان فک و لثه قرار می گیرد .
اباتمنت : قطعه ای که نقش یک تاج مصنوعی را بازی می کند و روی فیکسچر بسته می شود .
روکش : که روی اباتمنت چسبانده و یا پیچ می شود
توضیح تکمیلی اینکه فیکسچر توسط جراح در یک جلسه داخل استخوان فک کاشته می شود و اباتمنت طی 1 الی 3 ماه بعد روی آن سوار شده و پس از قالب گیری روکش در لابراتوار ساخته می شود .
ایمپلنت از منظر کشورهای سازنده چه انواعی دارد؟ کدام یک برتری دارد ؟
باید بدانید که ایمپلنت های دندانی در جهان 2022 یک صنعت بسیار بزرگی است و غالب کشورهای صنعتی دنیا در این صنعت دستی بر آتش دارند.
کشور آمریکا و برخی کشورهای اروپائی از قبیل آلمان ، سوئیس ، فرانسه ، اتریش ، ایرلند ، ایتالیا و کشورهای آسیایی مانند کره ، تایوان ، چین ، هند و اخیراً کشور عزیزمان ایران تولید کننده ایمپلنت های دندانی می باشند .
اطلاعات مختصری که از این مقاله تاکنون دریافت کردید مبنی بر اینکه ایمپلنت مانند خودرو یک صنعت است شاید بتوانید حدس بزنید که برخی کشورها که از نظر صنعتی بودن شهرت بیشتری دارند .
همانطور که در مثال مطرح شدۀ خودرو شاید یک خودرو آلمانی نسبت به همتای کره ای طراحی خاص تری داشته باشد ، این امر می تواند در عرصه های دیگر نیز تعمیم داده شود و یکی از دلایل بالاتر بودن هزینۀ تمام شده ایمپلنت های آمریکائی و اروپائی نسبت به دیگرکشورها همین مسئله است.
از بین کشورهای نام برده شده آمریکا ، آلمان ، سوئیس جزء بهترین تولید کننده های ایمپلنت هستند و برنده های کره ای نیز در مرتبۀ بعدی قرار دارند.
خبر خوب آن است که امروزه به لطف تکنولوژی غالب ایمپلنت هایی که در دنیا تولید می شود استانداردهای لازم را بدست می آورند و پس از تائید وزارت بهداشت هر کشور وارد درمان در حوزۀ بیمارستان ها و کلینیک ها می شود .
تفاوت یک ایمپلنت خوب با نامرغوب بر سر چیست ؟
همۀ داستان ایمپلنت که بتوانیم آن را به خوب و بد تقسیم کنیم بر سر قدرت جوش خوردن ( Integration ) آن با استخوان است .
ایمپلنت های مرغوب آنهایی هستند که سریع تر و بهتر با استخوان اطراف جوش می خورند و باعث استخوان سازی در محیط اطرافشان میشوند و همچنین در بلندمدت نیز این خاصیت خود را حفظ می کنند.
فاکتورهای دیگری از جمله استحکام بدنه و قطعات پروتزی ، قدرت پیچ ها نیز جزء فاکتورهایی هستند که دندانپزشکان به آنها دقت زیادی دارند .
مهمترین عوامل در موفقیت یک ایمپلنت چیست ؟
عوامل مهم در موفقیت ایمپلنت سه ضلع مثلث را تشکیل می دهند:
استخوان و شرایط فکی بیمار
تیم پزشکی ( جراح ، متخصص پروتز ، لابراتوار سازنده روکش )
جنس ایمپلنت
اگر بخواهیم اولویّت بندی کنیم مهم ترین عامل شرایط سیتمی و فک بیمار می باشد چرا که اگر هر چه قدر استخوان ها قوی تر باشند شانس موفقیت درمان بالاتر است .
معمولاً افراد جوان ( زیر 45 سال ) استخوان خوبی دارند و یا چنانچه مدت زمان زیادی از کشیدن دندان ها نگذشته باشد استخوان توانایی بالایی دارد . به غیر از استخوان بیماری های احتمالی هم مهّم است مثلاً بیماری قند یا پوکی استخوان هر دو شانس موفقیّت را کم می کند .
بررسی این مسئله جزء تشخیص یک پزشک قهار می باشد . اینکه می گویند در علم پزشکی تشخیص نیمی از درمان است به راستی درست می گویند ، چرا که اگر استخوان و شرایط فک مناسب این درمان نباشد به احتمال زیاد درمان شکست میخورد و تشخیص این موضوع با پزشک است .
در مرتبۀ بعدی اهمیّت تیم پزشکی است . یک جراح ذبده می تواند ایمپلنت های شما را با زاویۀ درست و در مکان درست قرار دهد . جال این زاویۀ درست چه اهمیتی دارد ؟ اینکه توجّه داشته باشید که شما قرار است با این ایمپلنت ها غذا بخورید !
یعنی قرار است به آنها فشار وارد شود اگر زاویۀ ایمپلنت ها مطلوب نباشد این فشار به مرور زمان به استخوان وارد می شود و استخوان ها تحلیل می روند .  در کنار جراح متخصص پروتز و لابراتواری که روکش را می سازند در عمر طولانی مدت ایمپلنت ها بسیار تاثیر گذارند .
روکش به درستی ساخته شود و سوار شود علاوه بر اینکه بر زیبائی درمان تاثیرگذار است قدرت جوندگی بالاتری دارد و آثار مخرب روی استخوان ندارد .
اینکه شما تیم پزشکی خوبی داشته باشید بر عمر طولانی مدت درمان شما بسیار تاثیرگذار است .
برای تحقق این امر نیاز به پزشکانی است که هم دانش خوب و هم تجربۀ عملی کافی دارند تا بتوانند معیارهای لازم را برای انجام یک درمان مناسب اجرایی کنند .




رزرو نوبت و دریافت مشاوره رایگان: https://arefclinic.ir/booking/
صفحه اینستاگرام:  Instagram: arefclinic
تلفن تماس: 02191008333

همه توضیحات ...