شکایت نامه|تنظیم شکایت نامه|نکات ضروری به درج در شکایت نامه/مهدی حنیور

727 بازدید
بیشتر
yarvakil
yarvakil
شکوائیه یا  شکایت نامه :به شکل کلی به ورق هایی که در دعوای کیفری باید تکمیل کرد و مشخصات خواسته شده در آن درج گردد شکوا ...
شکوائیه یا  شکایت نامه :
به شکل کلی به ورق هایی که در دعوای کیفری باید تکمیل کرد و مشخصات خواسته شده در آن درج گردد شکواییه می گویند. شکایت نامه در دعوای کیفری مثل تکمیل نمودن برگه دادخواست یا تنظیم لایحه دفاعیه در دعوای حقوقی است. یعنی به همان ترتیب که برای طرح دعوای حقوقی ضرورت دارد که دادخواست به دادگاه اقامه شود در دعوای کیفری باید شکایت نامه تهیه شود.

نکته قابل توجه آن است که به منظور طرح دعوای حقوقی حتماً باید در دادگاه دادخواستی اقامه شود. اما برای طرح دعوای کیفری ضرورتی ندارد که شکایت شاکی در ورقه ویژه‌ای نگارش شود و حتی این امکان وجود دارد که در یک برگه معمولی درج شود.

بنابراین به شکل کلی شکایت نامه یک برگ ویژه است که باید از سوی قوه قضاییه فراهم شود و به افراد داده شود تا قادر باشند شکایت خود را درج کنند و در واقع باید گفت که نخستین قدم برای ثبت شکایت کیفری است. شاکی باید فرم شکایت نامه را که به آن شکواییه نیز گفته می شود تکمیل نماید و مشخصات خود مثل نام و آدرس شاکی و موضوع دعوا و غیره در آن نگارش شود.

شیوه تهیه شکایت نامه :
روش تهیه شکواییه و نیز موضوعاتی که باید در آن درج شود در ماده ی ۶۸ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر شده است. بر اساس آن شاکی یا مدعی خصوصی قادر هستند خودشان به شکل شخصی یا به وسیله ی وکیل شکایتی را طرح کنند.

در شکلی باید مواردی که در زیر شرح داده شده است در شکایت نامه مندرج گردد:
– نخستین مورد همان گونه که قبلاً هم به آن اشاره کردیم نام و نام خانوادگی سن و شغل و نام پدر و تحصیلات و وضعیت تاهل و مذهب و تابعیت شماره شناسنامه و کد ملی و نشانی دقیق و ایمیل و شماره تلفن ثابت و کد پستی شاکی می باشد.

– در مرحله دوم باید موضوع شکایت و مکان اتفاق افتادن جرم و زمان و تاریخ وقوع آن مندرج گردد.

– در مرحله سوم باید خسارت و ضرر زیان که از رخ دادن جرم به شاکی ایراد شده است و موضوعی که تمایل به مطالبات و درخواست آن را دارد بیان نماید.

– در قسمت چهارم مشخصات و اسامی  و دلایل وقوع جرم و هر آن چه که سبب اثبات رخ دادن جرم گردد و نیز در شرایطی که شاهدی در مکان اتفاق افتادن جرم حاضر باشد نام و مشخصات شاهد یا شاهدان و مطلعان نیز ذکر شود .

– در قسمت پنجم هر شکل مشخصات و نشانی مظنون یا متشاکی اگر وجود داشته باشد و امکان داشته باشد باید ذکر گردد. در تبصره ی این ماده مقرر شده است که قوه قضاییه باید برگه های ویژه‌ای که شامل مواردی که در بالا ذکر شد فراهم نموده و به شاکیان بدهد .

شاکی ها باید  برای اقامه دعوای کیفری در دادگاه حاضر شده و این موارد را در آن درج نمایند. البته باید در نظر داشت که استفاده نکردن از این برگه ها مشکلی ایجاد نمی‌کند و درج این موارد در برگه معمولی بلا اشکال است.
https://yarvakil.com/%d8%b4%da%a9%d8%...
https://yarvakil.com/%d9%88%da%a9%db%...
https://yarvakil.com/lawyer-in-isfehan/

همه توضیحات ...