آموزش كامل نان خلفه يا نان كشتا گيلان و راز بسيار مهم محلی ها! ،آشپزی با فرکوک

آشپزی با فرکوک FerCook
آشپزی با فرکوک FerCook
نان خلفه (نان کشتا) درست کن درجه یک😯نان کشتا یا نان خرفه یا نان خلفه از اسم های دیگر این نان هستند که یک نان سنتی ایرانی اس ...
نان خلفه (نان کشتا) درست کن درجه یک😯
نان کشتا یا نان خرفه یا نان خلفه از اسم های دیگر این نان هستند که یک نان سنتی ایرانی است که برای شرق استان گیلان است که در آن از کویی یا همان کدو حلوایی استفاده شده و بسیار خوشمزه و مقوی است
گیلان چند نوع نون محلی داره یکی از دیگری خوشمزه تر که یکی از اون خوشمزه هاش نان خلفه یا کشتا هست که تو اکثر شهرهای گیلان کنار جاده پخت میکنند و با تخم مرغ یا تخم اردک با نمک و فلفل به دست مشتری میدن حالا با رعایت تمام نکات بهترین نان خلفه (یا کشتا )را در منزل خواهید داشت
❌حالا ممکنه یه عده بگن چرا خمیر تو فریزراستراحت بدیم !؟چون تجربم این بوده که مقداری از خمیرم تو فریزر بود و بعد که آوردم درست کردم کیفیت عالیتری داشت تا اون خمیری که تو محیط آشپزخانه استراحت داده بودم
❌گمج را به شیوه ای که تو هایلایت گفتم آماده کنید
❌شکر نریزید آرد برنج هم بیشتر از آرد گندم نباشه چون نان را خشک میکنه
❌آرد بیش از حد نیاز نریزید خمیر و نان را خشک میکنه
❌روی صفحه ی کازتون فویل بکشید که در اثر گرما سطح گازتون نسوزه
❌برای آماده کردن گمج و مقاوم سازیش ابتدا داخلش آب ریخته و روی حرارت بگذارید یک ربع بجوشد بعد آب و خالی کنید سرد که شد دور لبه ی گمج دو سه دور سیم نازک بپیچید که در برابر گرما گمج نشکنه
حالا بریم درستش کنیم 👇
@fer.cook
@fer.cook
🫓مواد لازم نان خلفه یا کشتا حدود ۱۵ عدد:
۱-کدوی پخته دو لیوان فرانسه
۲-آرد نان بربری ۲/۵ لیوان
۳-آرد برنج ۱/۵ لیوان
۴-پودر تخم خلفه(شنبلیله)یک قاشق غذاخوری
۵-نمک نصف قاشق چایخوری
🫓طرز تهیه:
کدو را طبق تصویر میپزید (یک عدد بود)که دو لیوان ازش احتیاج داشتم (بقیه را بعد پخت از پوست جدا میکنم بعد  و فریزمیکنم برای کاکا یا کیک و نان خلفه هر زمان احتیاج بود)
حالا کدوی پخته و پودر تخم خلفه یا شنبلیله و نمک و به مراتب آرد برنج و گندم را اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر لطیفی که کمی به دست بچسبه بدست بیاد چون بعد از استراحت ارد برنج باز میشه اگر خمیر سفت باشه  نان خشک میشه بعد از اینکه خمیر آماده شد داخل نایلون یا ظرف داخل یخچال یافریزر ۱۲ ساعت یا بیشتر استراحت بدید(داخل فریزر نتیجه بهتری گرفتم)
بعد ازاستراحت از خمیر به اندازه نارنگی جدا کنید و سطح کار را آرد پاشی کنید و از یک جهت با کف دست خمیر را بچرخونید و وردنه کنید تا خمیر یکدست باز بشه هم نان پخت خوبی خواهد داشت اگر خمیر به سطح کار چسبید ارد بیشتری بپاشید زیر خمیر خوب نازک کنید و آرد اضافشو بگیرید
حالا گمج یا ماهیتابه چدنی را خوب گرم کنید و نان را از طرفی که آرد داره روی گمج یا ماهیتابه به آرامی قرار بدید یکطرفش که پخت برگردونید طرف دیگش کمی که پخت از همون طرف روی پایه بلند یا آبکش فلزی روی حرارت قرار بدید تا پف کنه بعد نانها را لای حوله یا پارچه ی تمیز قرار بدید تا خشک نشه بعد با تخم مرغ یا خرما نوش جان کنید
#نان_خلفه  #نان_کشتا_گیلان
#نان_کشتا  #نان_خلفه_گیلان  #نان_محلی #نان_محلی_گیلان  #نان_سنتی  #گمج  #نانوایی  #نان  #نان_برنج_گیلان

همه توضیحات ...