شیرینی نان نخودچی با روغن یا کره برای ایرانیان داخل یا خارج از کشور cheakpea Cookies

20,504 بازدید
بیشتر
شیرینی پزی با الی Baking with Eli
شیرینی پزی با الی Baking with Eli
اینستگرام من Instagram: ...
اینستگرام من Instagram:
https://www.instagram.com/with.eli/?h...
.
👈🏻مواد لازم:
آرد نخودچی ۱۷۰گرم
آرد سفید ۳۰گرم
پودرقند ۱۰۰گرم
روغن جامد/ کره دوغ گیری شده ۱۰۰گرم
هل یک چهارم تا یک دوم ق چ خ
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
.
👈🏻طرزتهیه:
برای تهیه کره دوغاب گرفته شده: کره را روی حرارت غیر مستقیم آب کنید. بعد در ظرف در بسته در یخچال بگذارید تا زمانیکه کامل خنک شه و سفت شه. بعد قسمت مایع زیرش (دوغ کره) رو از زیر آن جدا کنید و اجازه بدین کره به دمای محیط برسه و استفاده کنید.
۱-پودرقند الک شده و روغن یا کره رو با همزن برای حدود ۵ تا ۷ دقیقه بزنین تا سبک و نرم و یکدست بشه.
۲-هل و آردنخودچی/آرد سفید دو یا سه بار الک شده رو آرام آرام به مواد اضافه کنید و شروع کنید با دست یا دستگاه ورز بدین یا بین ۱ تا ۳ بار از چرخ گوشت رد کنین تا خمیر نرم و یکدست بشه، چسبندگیش از بین بره و تکه تکه نباشه و ترک نخوره. (خمیر به دست تمیز نچسبه)
۳-خمیر رو تو کیسه فریزر یا سلفون بپیچین و بین ۴ ساعت تا ۲۴ ساعت در دمای خنک نگهداری کنید.
۴-خمیر رو کمی ورز بدید. بعد به ضخامت بین نیم سانت تا یک ونیم سانت رول کنید. یا قالب بزنین و یا به شکل گرد دونه دونه درست کنین. اضافه خمیر رو قبل از قالب زدن مجدد حتما کمی ورز بدین.
۵-روی کاغذ روغنی با کمی فاصله بچینین. روش رو قبل یا بعد از پخت با زعفران غلیظ و یا تخم خرفه یا خلال پسته تزیین کنین. در فر از قبل گرم شده با ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزین.
۶-اجازه بدین کامل خنک شه و بعد از رو سینی بردارین.
.
👈🏻نکات:
-اگر احیانا هر چی خمیر رو ورز دادین خمیر اصلا جمع نشد، کمی روغن/بهش اضافه کنید. زیاد اضافه نکنید. نوک قاشق نوک قاشق اضافه کنید تا خمیر جمع شه.
-از کره دوغ گرفته نشده استفاده نکنید.
-متونید یا فقط از آرد نخودچی استفاده کنید و یا ترکیب آرد نخودچی و آرد سفید(۱۵٪). یا میتونین ۱۰٪ از آرد نخودچی را با آرد برنج جایگزین کنین.
-این دستور حدود ۷۰تا شیرینی میده(بسته به قطر شیرینی تون)
-غلیظ بودن زعفران تزیین خیلی مهمه.
-آرد سفید کمک میکنه که خمیر راحت تر جمع شه. و رنگ نهایی شیرینی رو کمی روشن تر میکنه و هزینه رو هم میاره پایین.
-خمیر رو بعد از وردنه کشی و قبل از قالب زدن میتونین ۱۰تا ۱۵ دقیقه در فریزر بذارین تا راحت تر کاتِر زده بشه.
-این دستور برگرفته از کتاب آشپزی خانم رزا منتظمی است.

همه توضیحات ...