شیرینی نان نخودچی با روغن یا کره برای ایرانیان داخل یا خارج از کشور cheakpea Cookies
اینستگرام من Instagram:
https://www.instagram.com/with.eli/?h...
.
👈🏻مواد لازم:
آرد نخودچی ۱۷۰گرم
آرد سفید ۳۰گرم
پودرقند ۱۰۰گرم
روغن جامد/ کره دوغ گیری شده ۱۰۰گرم
هل یک چهارم تا یک دوم ق چ خ
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
.
👈🏻طرزتهیه:
برای تهیه کره دوغاب گرفته شده: کره را روی حرارت غیر مستقیم آب کنید. بعد در ظرف در بسته در یخچال بگذارید تا زمانیکه کامل خنک شه و سفت شه. بعد قسمت مایع زیرش (دوغ کره) رو از زیر آن جدا کنید و اجازه بدین کره به دمای محیط برسه و استفاده کنید.
۱-پودرقند الک شده و روغن یا کره رو با همزن برای حدود ۵ تا ۷ دقیقه بزنین تا سبک و نرم و یکدست بشه.
۲-هل و آردنخودچی/آرد سفید دو یا سه بار الک شده رو آرام آرام به مواد اضافه کنید و شروع کنید با دست یا دستگاه ورز بدین یا بین ۱ تا ۳ بار از چرخ گوشت رد کنین تا خمیر نرم و یکدست بشه، چسبندگیش از بین بره و تکه تکه نباشه و ترک نخوره. (خمیر به دست تمیز نچسبه)
۳-خمیر رو تو کیسه فریزر یا سلفون بپیچین و بین ۴ ساعت تا ۲۴ ساعت در دمای خنک نگهداری کنید.
۴-خمیر رو کمی ورز بدید. بعد به ضخامت بین نیم سانت تا یک ونیم سانت رول کنید. یا قالب بزنین و یا به شکل گرد دونه دونه درست کنین. اضافه خمیر رو قبل از قالب زدن مجدد حتما کمی ورز بدین.
۵-روی کاغذ روغنی با کمی فاصله بچینین. روش رو قبل یا بعد از پخت با زعفران غلیظ و یا تخم خرفه یا خلال پسته تزیین کنین. در فر از قبل گرم شده با ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزین.
۶-اجازه بدین کامل خنک شه و بعد از رو سینی بردارین.
.
👈🏻نکات:
-اگر احیانا هر چی خمیر رو ورز دادین خمیر اصلا جمع نشد، کمی روغن/بهش اضافه کنید. زیاد اضافه نکنید. نوک قاشق نوک قاشق اضافه کنید تا خمیر جمع شه.
-از کره دوغ گرفته نشده استفاده نکنید.
-متونید یا فقط از آرد نخودچی استفاده کنید و یا ترکیب آرد نخودچی و آرد سفید(۱۵٪). یا میتونین ۱۰٪ از آرد نخودچی را با آرد برنج جایگزین کنین.
-این دستور حدود ۷۰تا شیرینی میده(بسته به قطر شیرینی تون)
-غلیظ بودن زعفران تزیین خیلی مهمه.
-آرد سفید کمک میکنه که خمیر راحت تر جمع شه. و رنگ نهایی شیرینی رو کمی روشن تر میکنه و هزینه رو هم میاره پایین.
-خمیر رو بعد از وردنه کشی و قبل از قالب زدن میتونین ۱۰تا ۱۵ دقیقه در فریزر بذارین تا راحت تر کاتِر زده بشه.
-این دستور برگرفته از کتاب آشپزی خانم رزا منتظمی است.
https://www.instagram.com/with.eli/?h...
.
👈🏻مواد لازم:
آرد نخودچی ۱۷۰گرم
آرد سفید ۳۰گرم
پودرقند ۱۰۰گرم
روغن جامد/ کره دوغ گیری شده ۱۰۰گرم
هل یک چهارم تا یک دوم ق چ خ
زعفران دم کرده غلیظ به میزان لازم
.
👈🏻طرزتهیه:
برای تهیه کره دوغاب گرفته شده: کره را روی حرارت غیر مستقیم آب کنید. بعد در ظرف در بسته در یخچال بگذارید تا زمانیکه کامل خنک شه و سفت شه. بعد قسمت مایع زیرش (دوغ کره) رو از زیر آن جدا کنید و اجازه بدین کره به دمای محیط برسه و استفاده کنید.
۱-پودرقند الک شده و روغن یا کره رو با همزن برای حدود ۵ تا ۷ دقیقه بزنین تا سبک و نرم و یکدست بشه.
۲-هل و آردنخودچی/آرد سفید دو یا سه بار الک شده رو آرام آرام به مواد اضافه کنید و شروع کنید با دست یا دستگاه ورز بدین یا بین ۱ تا ۳ بار از چرخ گوشت رد کنین تا خمیر نرم و یکدست بشه، چسبندگیش از بین بره و تکه تکه نباشه و ترک نخوره. (خمیر به دست تمیز نچسبه)
۳-خمیر رو تو کیسه فریزر یا سلفون بپیچین و بین ۴ ساعت تا ۲۴ ساعت در دمای خنک نگهداری کنید.
۴-خمیر رو کمی ورز بدید. بعد به ضخامت بین نیم سانت تا یک ونیم سانت رول کنید. یا قالب بزنین و یا به شکل گرد دونه دونه درست کنین. اضافه خمیر رو قبل از قالب زدن مجدد حتما کمی ورز بدین.
۵-روی کاغذ روغنی با کمی فاصله بچینین. روش رو قبل یا بعد از پخت با زعفران غلیظ و یا تخم خرفه یا خلال پسته تزیین کنین. در فر از قبل گرم شده با ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزین.
۶-اجازه بدین کامل خنک شه و بعد از رو سینی بردارین.
.
👈🏻نکات:
-اگر احیانا هر چی خمیر رو ورز دادین خمیر اصلا جمع نشد، کمی روغن/بهش اضافه کنید. زیاد اضافه نکنید. نوک قاشق نوک قاشق اضافه کنید تا خمیر جمع شه.
-از کره دوغ گرفته نشده استفاده نکنید.
-متونید یا فقط از آرد نخودچی استفاده کنید و یا ترکیب آرد نخودچی و آرد سفید(۱۵٪). یا میتونین ۱۰٪ از آرد نخودچی را با آرد برنج جایگزین کنین.
-این دستور حدود ۷۰تا شیرینی میده(بسته به قطر شیرینی تون)
-غلیظ بودن زعفران تزیین خیلی مهمه.
-آرد سفید کمک میکنه که خمیر راحت تر جمع شه. و رنگ نهایی شیرینی رو کمی روشن تر میکنه و هزینه رو هم میاره پایین.
-خمیر رو بعد از وردنه کشی و قبل از قالب زدن میتونین ۱۰تا ۱۵ دقیقه در فریزر بذارین تا راحت تر کاتِر زده بشه.
-این دستور برگرفته از کتاب آشپزی خانم رزا منتظمی است.
همه توضیحات ...