طرز تهیه شله زرد و فوت و فن پخت حرفه ای آن
@marifood2079
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
۱. برنج نیم دانه: ۲ لیوان
۲. شکر: ۴ لیوان
۳. گلاب: ۱/۲ لیوان
۴. خلال بادام: ۱۰۰ گرم
۵. کره: ۱۰۰ گرم
۶. زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
۷. نمک: ۱ قاشق غذاخوری
۸. دارچین، خلال پسته و خلال بادام: جهت تزئین
طرز تهیه شله زرد:
۱. خیس خوردن برنج:
در اولین مرحله لازم است برنج را آماده نمایید، بنابراین ابتدا برنج را پاک کرده و هرگونه سنگریزه و چوب را خارج نمایید. روی برنج آب ریخته و آن را زیر و رو نمایید. این کار را چندین بار تکرار کنید و هر بار مقابل برنج را با دست بگیرید و آب آن را دور بریزید.
نکته: تا زمانی که آب برنج تقریباً صاف شود لازم است این کار را تکرار کنید. پس از آن که برنج به صورت کاملاً شسته شد آب آن را خالی کرده و همراه با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب به مدت ۳۰ دقیقه خیس نمایید.
۲. خلالی کردن بادامها:
بادامها را نیز لازم است در آب ولرم قرار داده تا به خوبی خیس بخورد و به راحتی بتوان پوست آن را جدا کرد. به همین منظور از ۳ ساعت قبل بادامها را در آب ولرم خیس کرده و پس از جداسازی پوست، آنها را بصورت خلالی خرد نمایید و سپس در مخلوط آب و گلاب خیس کنید.
۳. پخت برنج:
پس از گذشت زمان خیس خوردن برنج، قابلمهای با سایز مناسب انتخاب نمایید. قابلمه سایز ۲۰ الی ۲۲ پارس استیل برای این تعداد افراد مناسب است. ۸ لیوان آب اضافه نمایید و زمانی که آب به جوش آمد برنج را همراه با مخلوط آب و گلاب به داخل قابلمه اضافه نمایید و مجدداً زمان دهید تا آب به جوش بیاید و هرگونه کف روی سطح آب را بگیرید.
۴. همزدن شله زرد:
زمانی که برنج به مرحلهای از پخت رسیده بود که اطراف آن پخته و وسط آن خام بود شکر را اضافه نمایید و تمامی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. هم زدن شله زرد باید بصورت یکنواخت انجام شود.
۵. اضافه کردن بادام:
پس از حل شدن شکر در برنج، در این مرحله خلال بادامها را به مواد اضافه نمایید. میتوانید مقداری از آن را جهت تزیین نگهداری کنید. زعفران دم کرده به همراه مقدار کمی نمک به مخلوط اضافه کرده و تمامی مواد را بخوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
۶. مرحله نهایی پخت و سرو:
شله زرد را بصورت دائم هم زده تا ته نگیرد و به قوام مورد نیاز برسد. پس از آن که به غلظت مطلوب رسید میتوانید کره را به آن اضافه نمایید و مجدداً شله زرد را هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید و پس از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید آن را سرو نمایید.
نکته: در صورتی که شله زرد به قوام مورد نظر رسیده بود میتوانید این زمان را کمتر کنید. پس از سرو شله زرد در ظروف مخصوص بخود معمولاً میتوانید برای طراحی روی آن از دارچین و با کمک شابلونهای آماده استفاده کرد. همچنین علاوه بر دارچین از مقداری خلال بادام و پسته و یا پودر نارگیل هم میشود استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
۱. برنج نیم دانه: ۲ لیوان
۲. شکر: ۴ لیوان
۳. گلاب: ۱/۲ لیوان
۴. خلال بادام: ۱۰۰ گرم
۵. کره: ۱۰۰ گرم
۶. زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
۷. نمک: ۱ قاشق غذاخوری
۸. دارچین، خلال پسته و خلال بادام: جهت تزئین
طرز تهیه شله زرد:
۱. خیس خوردن برنج:
در اولین مرحله لازم است برنج را آماده نمایید، بنابراین ابتدا برنج را پاک کرده و هرگونه سنگریزه و چوب را خارج نمایید. روی برنج آب ریخته و آن را زیر و رو نمایید. این کار را چندین بار تکرار کنید و هر بار مقابل برنج را با دست بگیرید و آب آن را دور بریزید.
نکته: تا زمانی که آب برنج تقریباً صاف شود لازم است این کار را تکرار کنید. پس از آن که برنج به صورت کاملاً شسته شد آب آن را خالی کرده و همراه با ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب به مدت ۳۰ دقیقه خیس نمایید.
۲. خلالی کردن بادامها:
بادامها را نیز لازم است در آب ولرم قرار داده تا به خوبی خیس بخورد و به راحتی بتوان پوست آن را جدا کرد. به همین منظور از ۳ ساعت قبل بادامها را در آب ولرم خیس کرده و پس از جداسازی پوست، آنها را بصورت خلالی خرد نمایید و سپس در مخلوط آب و گلاب خیس کنید.
۳. پخت برنج:
پس از گذشت زمان خیس خوردن برنج، قابلمهای با سایز مناسب انتخاب نمایید. قابلمه سایز ۲۰ الی ۲۲ پارس استیل برای این تعداد افراد مناسب است. ۸ لیوان آب اضافه نمایید و زمانی که آب به جوش آمد برنج را همراه با مخلوط آب و گلاب به داخل قابلمه اضافه نمایید و مجدداً زمان دهید تا آب به جوش بیاید و هرگونه کف روی سطح آب را بگیرید.
۴. همزدن شله زرد:
زمانی که برنج به مرحلهای از پخت رسیده بود که اطراف آن پخته و وسط آن خام بود شکر را اضافه نمایید و تمامی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. هم زدن شله زرد باید بصورت یکنواخت انجام شود.
۵. اضافه کردن بادام:
پس از حل شدن شکر در برنج، در این مرحله خلال بادامها را به مواد اضافه نمایید. میتوانید مقداری از آن را جهت تزیین نگهداری کنید. زعفران دم کرده به همراه مقدار کمی نمک به مخلوط اضافه کرده و تمامی مواد را بخوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
۶. مرحله نهایی پخت و سرو:
شله زرد را بصورت دائم هم زده تا ته نگیرد و به قوام مورد نیاز برسد. پس از آن که به غلظت مطلوب رسید میتوانید کره را به آن اضافه نمایید و مجدداً شله زرد را هم بزنید. درب قابلمه را بگذارید و پس از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید آن را سرو نمایید.
نکته: در صورتی که شله زرد به قوام مورد نظر رسیده بود میتوانید این زمان را کمتر کنید. پس از سرو شله زرد در ظروف مخصوص بخود معمولاً میتوانید برای طراحی روی آن از دارچین و با کمک شابلونهای آماده استفاده کرد. همچنین علاوه بر دارچین از مقداری خلال بادام و پسته و یا پودر نارگیل هم میشود استفاده کرد.
همه توضیحات ...