با عملکرد شگفت انگیز امواج مغزی آشنا شوید

FarsiTube
FarsiTube
مغز پیچیده ترین عضو بدن است و ویژگی های بسیار عجیبی دارد. در واقع مغز یک اندام الکتروشیمیایی است. علم ثابت کرده است که یک مغز کا ...
مغز پیچیده ترین عضو بدن است و ویژگی های بسیار عجیبی دارد. در واقع مغز یک اندام الکتروشیمیایی است. علم ثابت کرده است که یک مغز کاملاً فعال و سالم می تواند تا 10 وات برق تولید کند! بعضی از محققان میگویند که اگر "همه ی 10 میلیارد سلول عصبیِ به هم پیوسته" تخلیه شوند ،  پوست سر شما میتواند یک لامپ چراغ قوه را روشن کند.

اگرچه این قدرت الکتریکی بسیار محدود است ، اما فعالیتهای الکتریکی ناشی از مغز به شکل امواج مغزی با فرکانس های مختلف نمایش داده می شود. امواج مغزی پنج دسته هستند که در شرایط گوناگون از آن ساطع می شوند. اگر میخواهید بدانید نحوه کارکرد این امواج به چه صورت است و دوست دارید از این امواج بهترین استفاده ممکن را ببرید با ما همراه باشید!

پیش از تماشای ادامه  ویدیو ، لطفا روی دکمه سابسکرایب و زنگوله کلیک کنید  تا در کانال ما عضو شوید. فراموش نکنید برای حمایت از ما همین الان ویدیو را لایک کنید.

امواج مغزی در تمامی حالات خواب و بیداری و فعالیت شدید از مغز تولید می شود. این امواج 5 دسته هستند که به ترتیب گاما ، بتا ، آلفا ، تتا و دلتا نامگذاری شده اند و از بیشترین فرکانس تا کمترین فرکانس دسته بندی می شوند.

1. امواج گاما
این امواج با 30 الی 60 هرتز بالاترین فرکانس مغزی در بین سایر امواج را دارد و در انجام وظایفی که به تمرکز بسیار بالا نیاز دارند تولید می شود . بسیار مهم است که این امواج در میزان مناسب خود قرار داشته باشد چون باعث یادگیری مطالب سخت ،  پردازش اطلاعات و کارهایی که به تمرکز بسیار بالا مانند جراحی احتیاج دارند می شود.
معمولا افرادی که دارای اختلال ADHD یا همان نقص تمرکز و بیش فعالی هستند یا افرادی که دارای افسردگی حاد می باشند میزان امواج گامای مغز آن ها بسیار کمتر از حد معمول است.
مقدار بیش از حد معمول امواج گاما نیز باعث استرس و اضطراب و تحریک پذیری بالا می گردد.

2. امواج بتا
دومین موج از امواج مغزی با فرکانس تولیدی 13 الی 30 هرتز " بتا " نام دارد. امواج بتا در خواندن و نوشتن و تفکرات روزانه و انجام مطالب درسی ، فعالیت های احساسی ، به حافظه سپاری مطالب و پردازش اطلاعاتی مانند حل ریاضیات یا انجام بازی ها توسط مغز تولید می شود. شما زمانی که بیدار هستید و کارهای خود را هوشیارانه انجام می دهید در واقع مغزتان را وادار به تولید امواج بتا می نمایید. میزان مناسب امواج بتا باعث بهبود توانایی حل مسائل حسی و منطقی و همچنین بهبود حافظه می گردد.
تولید مقدار زیاد امواج بتا باعث بی قراری در فرد می شود و برانگیختگی حسی در او ایجاد میگردد و باعث می شود سطح استرس فرد بالا رود. برعکس کمبود امواج بتا باعث می شود فرد به سمت بی حالی و بی حوصلگی کشیده شود و تمرکز کافی برای انجام کارهای روزمره نداشته باشد.

3. امواج آلفا
این امواج با فرکانس تولیدی 8  الی 12 هرتز سومین نوع امواج مغزی است. زمانی که به آرامی در نقطه ای نشسته اید و هیچ گونه استرس یا تپش قلبی ندارید و احساستان نیز " حال خوب " را توصیف میکند در واقع میزان مناسبی از امواج آلفا در مغزتان تولید شده است. به هنگام از دست دادن تعادل روحی یا زمانی که دچار استرس فراوان شده اید و به اصطلاح آرامش از شما سلب شده است شما دچار انسداد آلفا گشته اید. امواج آلفا با امواج بتا فعالیت معکوس دارند و هنگامی که سطح امواج آلفا بالا می رود فعالیت امواج بتا کمتر می شود و برعکس.
تولید بیش از حد امواج آلفا باعث بیخیالی زیاد فرد می گردد و باعث می شود به مسائل پیرامونش خیلی اهمیت نشان ندهد.
میزان کم این امواج نیز باعث وسواس ، اضطراب و اختلال در خواب می شود.
الکل ، ماریجوانا و داروهای آرام بخش باعث افزایش این امواج میگردد.

4. امواج تتا
زمانی که شما به خواب می روید و هنوز به اصطلاح خوابتان سنگین نشده است این امواج با فرکانس 4  الی 8 هرتز در مغز تولید میشود. همچنین درست لحظاتی قبل از بیدار شدن نیز دوباره این امواج به بالاترین حد نرمال خود می رسد. در واقع مغز از طریق این امواج شما را به سمت استراحت ذهنی سوق می دهد و باعث آرامش عمیق در وجودتان می گردد. دقیقا این قسمت بخش ناخودآگاه مغز است که میتواند بیشترین تلقینات را از محیط دریافت کند. بخش خاطرات مغز ما ، بینش و شهود و ارتباط عمیق ذهنی با تولید این امواج فعال می شود.
در افراد مبتلا به ADHD این بخش امواج باید سرکوب شود تا میزان تولید امواج بتا افزایش یابد و از طریق برخی داروهای کند کننده ، این اتفاق صورت می گیرد و باعث بهبود عملکرد این گونه افراد میگردد.
اگر مایل هستید از طریق تلقین ذهنی به آرامش برسید این کار را قبل از خواب و یا درست بعد از بیدار شدن از خواب انجام دهید. قطعا اثر مثبت زیادی در زندگی شما خواهد گذاشت.

5. امواج دلتا
این موج مغزی، با فرکانس 0.1 تا 3.5 هرتز کند ترین موج مغزی انسان می باشد که تا به حال ثبت شده است. زمانی که ما در خواب عمیق هستیم این امواج تولید می شود. میزان مناسب آن در فعالیت های غیر ارادی ما مثل هضم غذا یا تنفس و خونرسانی نقش عمده ای دارد. زمانی که ما نوزاد هستیم این امواج در بیشترین میزان ممکن خود قرار دارند و با بزرگ شدن این امواج کاهش می یابد و فقط در زمان خواب عمیق به مقدار مناسب می رسد. بالا بودن این موج مغزی در افراد بزرگسال عموما نشان دهنده مشکلات مغزی است. اگر این موج به اندازه کافی در بدن ما تولید شود باعث بهبود سیستم ایمنی بدن نیز خواهد شد.
تولید بیش از حد امواج دلتا در زمان بیداری باعث عدم تمرکز و توجه می شود.
داروهای آرامبخش و همچنین خواب عمیق باعث افزایش این امواج می گردند.


-------------------------------------------------------------------------------------------
For any copyright issues please first contact this email:
[email protected]

همه توضیحات ...