Persian Shirini Danmarki - Danish sweet - طرز تهیه شیرینی دانمارکی

1,001,833 بازدید
بیشتر
MY DASTARKHWAN
MY DASTARKHWAN
Subscribe to my YouTube Channel Here: ⬇ ⬇ ⬇ ...
Subscribe to my YouTube Channel Here: ⬇ ⬇ ⬇
@mydastarkhwan

==================================
INGREDIENTS:
To activate the yeast
Warm water 1/2 cup
Yeast 1 1/2 tbsp
Sugar 1 tbsp

For the dough
Whole egg 1
Egg white 1
Sugar 1/4 cup
Vanila 1 tsp
Oil 1/2 cup
A pinch of salt
Saffron water 3 tbsp
Plain flour 3 1/2 cups

For the cream filling
Plain flour 1/2 cup
Sugar 1/2 cup
Water 1 1/3 cups
Vanila 1 tsp
Rose water 1 tsp

For brushing the dough
Egg yolk 1
Saffron water 4 tbsp
Sesame seeds
Icing sugar
==========================================
مواد لازم
برای فعال کردن خمیر مایه / مخمر
آب گرم یا شیر 1/2 گیلاس
خمیر مایه / مخمر 1 1/2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری

برای خمیر کردن
تخم مرغ کامل 1 عدد
سفید تخم مرغ فقط 1 عدد و زرده برای بعد نگهدارید
1/4 گیلاس یا ۳ قاشق غ سر پر بوره / شکر
وانیلا 1 قاشق چای خوری
روغن 1/2 گیلاس
مقدار اندکی نمک
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
آرد سفید شیرینی پزی 3 1/2 گیلاس

برای پر کردن خمیر
آرد  1/2 گیلاس
1/2 گیلاس بوره / شکر
آب 1 1/3 گیلاس (از یک و نیم گیلاس کمی کمتر)
1 قاشق چای خوری وانیل
گلاب 1 قاشق چای خوری

برای روی خمیر
زرده تخم مرغ 1 عدد
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
دانه کنجد
پودر بوره / شکر
==========================================
If you have any questions, please leave a comment below and i will try my best to help you.

Please subscribe to my YouTube Channel to see more delicious recipes
@mydastarkhwan

STAY CONNECTED
Facebook 1: mydastarkhwan.au
Facebook 2: dastarkhwan.syd
Instagram: mydastarkhwan.au

Music by:

Prelude No. 6 by Chris Zabriskie is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/...)
Source: http://chriszabriskie.com/preludes/
Artist: http://chriszabriskie.com/

Thank you for visiting, lots of love “MY DASTARKHWAN” ♥️♥️♥️

همه توضیحات ...