قیز قالاسی (قلعه دختر)

166 بازدید
بیشتر
Mohsen Sohrabi
Mohsen Sohrabi
قیز قالاسی(قلعه دختر) در فاصله پانزده کیلومتری از شهر میانه در اذربایجان شرقی قرار دارد.نام این قلعه که مانند آن در ایران زی ...
قیز قالاسی(قلعه دختر) در فاصله پانزده کیلومتری از شهر میانه در اذربایجان شرقی قرار دارد.
نام این قلعه که مانند آن در ایران زیاد است برگرفته از جنگ های قدیمی میباشد که نشانگر عدم فتح شدن این مکان میباشد

دره نوردی در قیز قلعه سی | میانه

قلعه دختر یا قیزقالاسی یکی از جاذبه‌های بی‌نظیر تاریخی استان آذربایجان شرقی در شهرستان میانه است که در دو کیلومتری پلی شکسته بر روی رود قزل‌اوزن (پل‌دختر میانه) در بالای کوه قافلانکوه واقع شده است. با کجارو همراه باشید.

این قلعه از جاهای دیدنی میانه به شمار می‌رود و در ۲ کیلومتری شمال پل دختر (۱۸ کیلومتری جنوب میانه) بر روی صخره بزرگ و قلل تیز، در بالای کوه‌های قافلانکوه که به جاده کاروان‌رو اشراف دارد، واقع شده است. منطقه قلعه دختر، به علت داشتن جاذبه‌های مختلف و بی‌نظیر خود ازجمله آثار باستانی قلعه دختر و پل دختر و همچنین از ساختارهای زیبای زمین شناسی مانند ساختارهای تافونی، جریان شدید صخره‌های نوردی و پوست پیازی و داشتن انواعی از آگات ها مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد. آب هوای مطبوع، طبیعت بسیار زیبا و در کنار آن رودخانه‌ قزل اوزن که از کوه‌های کردستان سرچشمه می‌گیرد و دارای اهمیت گردشگری بسیار زیاد است،

این قلعه دارای دو ورودی ۳ متری است که ورودی پایینی اصلی بوده و در بالای سر در این ورودی كتیبه‌ای روی سنگ نوشته داشته كه فعلاً اثری از آن باقی نمانده است. ورودی دیگری نیز در بالای قلعه وجود دارد که بیشتر شبیه به یک راه فرار در مواقع اضطراری بوده است. باروی این قلعه ۱۴ متر است و ۱۶ یا ۲۴ برج دیده‌بانی مخروبه دارد که ۸ برج آن بر رودخانه قزل‌اوزن مشرف است. از وضع ساختمان و مصالح ، ساخت این بنا را به دوره یا زمان ساختمان پل دختر نسبت می‌دهند.

در تاریخ ایران، دختر یا زنی كه اقدام به ساختن ابنیه‌ای از اكناف ایران نموده باشد نداریم، به‌جز یك مورد (تعمیر پل دختر میانه، توسط شاه بیگم دختر محمد بیگ موصل). باستان شناسان معتقدند که این قلعه هم مثل قلعه دخترهای دیگر پرستش‌گاه ایزد بانوی ناهید یا آناهیتا فرشته موکل آب بوده است. این پرستش‌گاه‌ها را در بلندی‌ها می‌ساختند و حاکمان و بازرگانان و کشاورزان هرسال با هدایای نفیس به این پرستش‌گاه‌ها می‌رفتند، نعمت و فراوانی آب و باران تنها کسی بوده که در اقتصاد و نبرد پشتیبان این مرز و بوم بوده است. همچنین این قلعه‌ها بیشتر در کنار رودخانه‌های عظیم و دریاها ساخته می‌شده است.

ایران، استان آذربایجان شرقی، ۱۸ کیلومتری جنوب میانه، ۲ کیلومتری شمال پل دختر میانه

همه توضیحات ...