آموزش خفن ترین دسر فرانسوی با تمام نکاتش : 🍓 فرزیه - Fraisier

711 بازدید
بیشتر
Sky bakes
Sky bakes
برای اسفنج ژنواز۱۰۰ گرم شکر۱۰۰ گرم آرد۲۵ گرم پودر پادام۴ تخم مرغ۳۰ گرم کرهوانیلفر رو ۱۸۰ درجه گر ...
برای اسفنج ژنواز
۱۰۰ گرم شکر
۱۰۰ گرم آرد
۲۵ گرم پودر پادام
۴ تخم مرغ
۳۰ گرم کره
وانیل

فر رو ۱۸۰ درجه گرم کنید
شکر و تخم مرغو روی بنماری ۵دقیقه بزنید
کره رو بذارید ذوب شه
وانیل اضافه کنید بعد با دور تند بزنید تا حجیم شه
آرد رو تو ۳ مرحله اضافه و فولد کنید
آرد بادام و اضافه و فولد کنید
یکم از موادو با کره‌ی ذوب شده مخلوط کنید و به بقیه مواد اضافه کنید
مواد رو در قالب ۲۰ بریزید و ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید

برای کرم موسلین
۳۶۰ گرم شیر
۳ زرده تخم مرغ
۸۰گرم شکر
۲۰ گرم آرد
۲۰ گرم نشاسته ذرت
۱۰ گرم وانیل
۱۸۰ گرم کره
+ ۱۰۰ گرم خامه قنادی فرم گرفته

شیرو بذارید بجوشه
شکر و زرده هارو بزنید تا روشن شه
بعد آرد و نشاسته ذرت و اضافه کنید و هم بزنید
یکم از شیر داغو به زرده‌ها اضافه کنید هم بزنید و وقتی یکدست شد به بقیه شیر اضافه کنید و دوباره بذارید رو حرارت و مدام هم بزنید تا قوام بیاد
حرارتو خاموش کنید کره اصافه کنید و باز تا یکدست شدنش هم بزنید بعدم وانیل اضافه کنید و با سلفون کامل بپوشونید و بذارید تو یخچال برای نیم ساعت

توتفرنگیارو خرد کنید


ژله توت فرنگی یا خمیر بادام (مارزیپان)
برای ژله ۱کاپ توت فرنگی
۱/۲کاپ شکر
۱ق‌غ ژلاتین
نصف کاپ آب سرد
ژلاتین و با آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری بذارید
توتفرنگی و شکر و بلند کنید با کمی آب و بعد ژلاتین ذوب شده رو اضافه و مخلوط کنید و روی دسر بریزید


حدود ۱ کیلو گرم توت فرنگی یک شکل

Almond Genoise Cake
* 4 eggs
* 1/2 cup (100g) sugar
* 3/4 cup (100g) all-purpose flour
* 2 tbsp (30g) butter , melted
* 1/4 cup (25g) almond flour (ground almonds)
*
* Prepare the almond genoise cake. Preheat oven to 350F (180C). Grease a 8 ½ inch (21cm) pan and line with parchment paper.
* In a heatproof bowl add eggs and sugar. Mix to combine. Place over a pan with simmering water and continue mixing for about 10 minutes until thick and tripled in volume. Be careful not to cook the eggs, the mixture temperature should not get higher than 122F (50C).
* Remove from heat and continue mixing until it cools down.
* Gradually fold in sifted flour, then the almond flour and melted butter.
* Pour the batter into the prepared pan and bake for about 18-20 minutes until golden and a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.
* Remove from oven, let it cool in the pan for 5 minutes and transfer to a cooling rack to cool completely.

Mousseline Cream
* 1.5 cups (360 ml) milk
* 3 egg yolks
* 1 cup (67g) sugar
* 2 tbsp (20g) flour
* 1/4 cup (20g) cornstarch
* 2 tsp (10g) vanilla extract
* 1 cup (180gr) butter , room temperature
* 1/2 cup (50gr) Whipping cream
* Prepare the Mousseline Cream. First prepare the pastry cream. Whisk the egg yolks with sugar until slightly pale.
* Incorporate the cornstarch and flour. Pour the milk into a saucepan and bring to a simmer. Pour about a third of the hot milk over the egg yolks mixture. Pour the whole mixture into the saucepan over the milk. Bring to a boil while stirring until thickens. Keep enough over heat to cook all the cornstarch. Remove from heat, add vanilla and incorporate 2 tablespoons of butter.
* Pour the cream into a clean bowl, cover with plastic wrap, pressing it directly onto the surface of the pastry cream to prevent forming a skin on the surface and let it cool.
* Then whip the cream and add it to mousseline cream

I used strawberry syrup for the sponge
Hope you enjoy!

#کیک #دسر#توت_فرنگی #دسر_خانگی #دسر_مدرن
Instagram: sky.pastry اینستاگرام:

همه توضیحات ...