آرین - عدم قطعیت با نگاه آنالیز بیزین

TELSI Academy
TELSI Academy
برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید📱 ...
برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید
📱 https://telsi.co/app-2

در عصر اطلاعات نادرست و ادعاهای بی‌اساس که درکمان از جهان را تهدید می‌کنند، ما جنبشی را در جهت به چالش کشیدن باورهای غالب و افزایش پرسشگری افراد، آغاز نموده‌ایم. در رویداد تلسی تاک نخبگان برجسته گرد هم می‌آیند و تمام تلاش خود را می‌کنند که براساس آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات با نگاهی میان‌رشته‌ای، دانش خود را در اختیار عموم قرار داده و کنجکاوی را در افراد شعله‌ور کنند.

👇 در قسمت هشتم تلسی تاک، سخنرانی آقای آرین با موضوع “عدم قطعیت با نگاه آنالیز بیزین” این‌گونه شروع می‌شود
در رابطه با موضوع عدم قطعیت می‌خواهیم با نگاه آنالیز بیزین صحبت کنیم، کمی ریاضی داریم؛ ولی کل مبحث ریاضی نیست که خسته شوید. بعضی از مطالب
از کتاب Know Thyself
از آقای Stephen M Fleming هست.

برویم ببینیم که عدم‌ قطعیت با آمار بیزی و تأثیرش در فراشناخت یعنی چه. چطوری این موارد را به یکدیگر بتوانیم ارتباط دهیم. ما یک موضوعی داریم به نام فراشناخت یعنی Metacognition که در خودشناسی بسیار تأثیرگذار است. اما اگر بخواهیم از آن یک تعریف ساده داشته باشیم این است که thinking about thinking  یعنی فکر کردن راجع به فکر کردن. یک وقتی است ما فکر می‌کنیم یک کاری را انجام می‌دهیم بعداً فکر می‌کنیم که چرا این کار را انجام دادیم و کجای فکر ما ایراد داشت.

خب مغز ما چطوری عمل می‌کند و رفتارهای اتومات آن چطور است؟ امروز می‌خواهم راجع به این موارد صحبت کنیم و اینکه اصلاً دنیای امروز را متوجه می‌شویم که دنیایی که داریم با چشممان می‌بینم، در واقع مغزمان دارد می‌بیند، و احتمالاً با استفاده از عدم‌ قطعیت دارد این کار را انجام می‌دهد.

خب تفکر rational و irrational، یک تفاوتی که ما با بقیه Apeها داریم که تو فارسی به آنها کَپی می‌گویند، همین بحث rational و irrational است. درواقع ما مدعی هستیم که رفتارهای ما عقلانی‌تر و منطقی‌تر است، اما راجع به اینکه این منطق‌ها از کجا می‌آید و چه چیزهایی در پشتش است می‌خواهم صحبت کنم.

بعضی‌ها آمدند این نوع تفکرات را به دو دسته تقسیم کردند، تفکرات سریع و تفکرات کند یا تصمیم‌گیری‌های تایپ یک و تصمیم‌گیری‌های تایپ دو. تایپ یک آنهایی است که به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود و شما به آن فکر نمی‌کنید و انجامش می‌دهید و مستعد خطاست؛ بنابراین وقتی که من از در داخل می‌روم نمی‌دانم چه زمانی در را دارم می‌بندم و طبق عادت دارم این کار را می‌کنم و به آن فکر نمی‌کنم...


💬 شما در مورد این سخنرانی چه فکر می‌کنید؟ حتما نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید

💡 تلسی تحول فکری ایرانیان

همه توضیحات ...