کشت گل محمدی

6,017 بازدید
بیشتر
Travelling with Amin
Travelling with Amin
برداشت گل محمدی از مزارع شهر میمه آغاز شد . عده ای از شهروندان میمه ، با تاسیس یک تعاونی کشاورزی و یکپارچه سازی اراضی توانست ...
برداشت گل محمدی از مزارع شهر میمه آغاز شد .
عده ای از شهروندان میمه ، با تاسیس یک تعاونی کشاورزی و یکپارچه سازی اراضی توانستند به تولید انبوه گل محمدی دست یابند.
مدیرعامل شرکت تعاونی گلستان میمه گفت : تغییر کاربری زمینهای کشاورزی ، استفاده مناسب از آب مازاد قنوات و اقتصادی نبودن کشاورزی در منطقه از عوامل مهم تشکیل این شرکت تعاونی بود .
عبدالرضا شیبانی افزود : با تحقیقات میدانی از کشاورزان شهرهای قمصر و کاشان و 2 سال آزمایش علمی ، به این نتیجه رسیدیم که با توجه به آب و هوای مناسب و ارتفاع منطقه میمه از سطح دریا ، کشت گل محمدی می تواند از نظر کمیت گل و کیفیت اسانس از مناطق دیگر کشور مرغوب تر  باشد .
وی گفت : سپس با یکپارچه سازی اراضی ، زمینهای کشاورزی را زیر کشت این محصول دراوردیم و در حال حاضر این شرکت تعاونی دارای 1300 عضو می باشد .
شیبانی افزود : در فاز نخست این طرح ، 133 هکتار از زمینهای کشاورزی به کشت گل محمد تخصیص داده شده و در صورت تامین منابع آبی در فاز دوم این میزان به 400 هکتار افزایش می یابد .
مدیر عامل شرکت تعاونی گلستان گفت : میزان تولید این مرزعه در فاز اول نزدیک به 500 تن گل در هر سال می باشد که گلها برای فراوری به شهرهای کاشان و قمصر ارسال می شوند و از این مقدار نزدیک به 700 هزار تن محصول فراوری شده بدست می آید .
وی همچنین میزان درآمد خانواده های عضو این شرکت تعاونی را بین 7 تا 9 میلیون تومان در هر سال بیان کرد و افزود : 830 نفر نیروی بومی در مدت 35 روز  (هفته آخر اردیبهشت تا هفته اول تیرماه) از 160هزار نهال ، گل برداشت می کنند .
شیبانی در پایان با اشاره به اینکه اجرای این طرح حدود 1 میلیارد و 400 میلیون تومان هزینه در بر داشت گفت : 85 درصد این مبلغ بصورت وام های بلا عوض توسط دولت و 15 درصد آن توسط اعضای شرکت فراهم شد .
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شاهین شهر و میمه با اشاره به اینکه طبق آمارهای جهانی ، ایران به عنوان خاستگاه گل محمدی ، توانسته رتبه اول تولید این گیاه خوش عطر را به خود اختصاص دهد گفت : میانگین تولید گل محمدی در هر هکتار حدود 4 تن است اما با توجه به شرایط مناسب میمه ، نزدیک به 7 تن محصول در هر هکتار بدست می آید .
اصغر رستمی افزود : با توجه به فراهم بودن شرایط آب و هوایی ، بخش میمه میتواند با افزایش سطح زیر کشت در سالهای آینده بعنوان قطب گل محمدی در کشور مطرح شود .
وی با بیان اینکه نبود کارخانه فراوری گل محمدی در بخش میمه یکی از مشکلات بزرگ این صنعت است گفت : متقاضیانی که برای فراوری محصولات کشاورزی در بخش میمه سرمایه گذاری کنند ، از تسهیلات ویژه ای برخوردار خواهند شد .

همه توضیحات ...