آموزش نان چربی، نان چربی جنوبی،آموزش نان چربی دزفولی

Sohi Food
Sohi Food
نان چربیآموزش نان چربی محلی دزفول برای ۴ نفرمواد لازم:گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرمپیاز درشت    ۲عد ...
نان چربی


آموزش نان چربی محلی دزفول برای ۴ نفر

مواد لازم:
گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
پیاز درشت    ۲عدد
نخود گرد    ۳۰۰گرم
کشمش       ۲۰۰گرم
نان محلی تافتون
زردچوبه ، فلفل سیاه ، ادویه کاری، زعفران دم کرده ، چوب دارچین ، پودر دارچین ، پودر گشنیز ، پودر گلسرخ ، پودر عصاره مرغ یا گوشت ،گلاب،
برای تزیین خلال بادام و خلال پسته

طرز تهیه:
نخود گرد را خیسانده و دو ساعتی یکبار آب آنرا عوض کرده و سپس پوست آنرا جدا کرده و نخود را لپه کنید(می تونید از لپه معمولی خیس کرده هم استفاده کنید).
یکی از پیازها را نگینی ریز خرد کرده و یا رنده درشت کرده و سرخ کنید ،کمی زردچوبه افزوده و تفت دهید. گوشت بدون استخوان گوسفندی را قیمه ریز تقریبا یک سانتی یا کمی درشت تر خرد کرده و با پیاز تفت دهید، لپه را اضافه و با مواد تفت داده و برای اینکه حین پخت له نشود یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یا نصف لیمو ترش تازه اضافه و مخلوط کرده تمام ادویه ها را افزوده‌  و با مواد تفت داده +  زردچوبه که (زردچوبه خوش عطر و اعلا ادویه غالب این غذا می باشد).
در این مرحله نمک اضافه نکنید ، دولیتر آب اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم ، حدود یک ساعت تا یک و نیم ساعت غذا آماده می شود.
تا غذا آماده شود پیاز دیگر را رنده و  یا ریز خرد کرده و سرخ کنید، سپس کشمش های پلویی را که با آب گرم خیسانده و تمیز شسته و رطوبت آنرا گرفته ایم را در مقداری روغن تفت می دهیم .
وقتی مایه نان چربی غذا پخته شد (شبیه خورش قیمه ولی بدون رب گوجه فرنگی است) و تقریبا دولیوان آب داشته باشد، مواد را از آب خورش جدا کرده ، روی آب کمی از زردچوبه و اگر چربی روی آب کم بود کمی از روغن محلی کرمانشاهی  ریخته و روی نان را طبق فیلم در آب خورش فرو برده و نان را خیس کرده ( بصورت سنتی) و یا با ملاقه مقداری از سوپ را روی نان پهن کرده و از مواد گوشت و نخود  و کشمش و پیاز داغ  و خلال پسته و بادام و پودر دارچین ریخته و نان ها را سه گوش و یا چهار تا روی هم گذاشته و در ظرف سرو می گذاریم. نان چربی دزفولی آماده اس.
نوش جان🌺

همه توضیحات ...