فوکاچیای خمیرترش(سادهترین نان خمیرترش) _ focaccia bread
#فوکاچیا #نان_خمیرترش
📌 خب باید همین اول کار بگم اگر به تازگی خمیرترش درست کردید و نمیدونید حالا چطور باید باهاش نون بپزید یا با کدوم نون شروع کنید،
این پست برای شماست🔥
.
❌من ابتدا مواد لازم این نون رو مینویسم و در ادامه یه سری نکات کلیدی و باقی مطالب که داخل فیلم هست🍃
.
آرد قوی نان ۴۰۰ گرم
آرد کامل گندم ۱۰۰ گرم
آب ۴۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
روغن زیتون بین ۱۰ تا ۳۰ گرم
و قابل حذفه👌
و اما خمیرترش ۱۰۰ گرم
📌 پیشنهاد برای سه مرحله تغذیه :
مرحلهی اول:
۵ گرم از خمیرترش مادر بردارید + ۵ گرم آرد + ۵ گرم آب
مرحلهی دوم:
۵ گرم از استارتر مرحلهی اول+ ۱۰ گرم آرد + ۱۰ گرم آب
مرحلهی سوم:
۲۵ گرم از استارتر مرحلهی دوم + ۵۰ گرم آرد + ۵۰ گرم آب
.
که ازین ۱۲۵ گرم مرحلهی سوم ، ۱۰۰گرمش در نقطهی پیک و قبل از نشست به خمیر اضافه میشه.
.
❌ نکات مهم:
حتما وقتی با خمیرترشتون نون درست کنید که در پایان مرحلهی سوم تغذیه حجمش سه برابر بشه.
مراحل اول و دوم ممکنه حجم کمتری داشته باشه ولی مرحله به مرحله فعال تر میشه.
حتما برای تغذیهی خمیرترش برای درست کردن لوین از ترکیب آرد خمیرترش مادر استفاده کنید و ترکیب آرد رو تغییر ندید.
.
📌 توضیح اصطلاحات:
👈🏻 استارتر _ starter
به خمیرترشی که هر بار تغذیه میشه استارتر گفته میشه.
👈🏻 خمیرترش مادر _ sourdough starter
به اون میزان خمیرترشی که بعد از آماده شدنش ما به عنوان منبع اصلی با تغذیهی منظم در یخچال نگهداری میکنیم تا برای پخت نون استفاده کنیم میگیم.
👈🏻 لوین _ levain
وقتی خمیرترش مادر رو برای پخت نون طی چند مرحله تغذیه میکنیم تا هم فعال بشه و هم به حجم دلخواه برسه(👉 علت تغذیهی چند مرحلهای خمیرترش همینه)
به استارتر مرحلهی آخر که به خمیر اضافه میشه،
لوین گفته میشه.
👈🏻 آتولیس _ autolyse
به معنی ترکیب تمام آرد و آب دستوری حداقل نیم ساعت قبل از اضافه کردن خمیرترشه برای کمک به تشکیل شبکهی گلوتنی خمیر در فرآیند تخمیر
👈🏻 استرچ اند فولد _ stretch and fold
نوعی روش ورز دادن در نانهای خمیرترشه که برای ترکیب مواد اولیهی خمیر استفاده میشه.
👈🏻 کویل فولد _ coil fold
نوعی روش ورز دادن خمیر در نانهای خمیرترشه برای قوی کردن شبکهی گلوتنی خمیر
.
توضحات مفصل تری دربارهی خمیرترش رو میتونید توی پیج من در اینستاگرام ببینید👇
@baranakbread
.
#خمیرترش #نان_خانگی #نان #آشپزی #نون_خمیرترش #فوکاچیا
📌 خب باید همین اول کار بگم اگر به تازگی خمیرترش درست کردید و نمیدونید حالا چطور باید باهاش نون بپزید یا با کدوم نون شروع کنید،
این پست برای شماست🔥
.
❌من ابتدا مواد لازم این نون رو مینویسم و در ادامه یه سری نکات کلیدی و باقی مطالب که داخل فیلم هست🍃
.
آرد قوی نان ۴۰۰ گرم
آرد کامل گندم ۱۰۰ گرم
آب ۴۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
روغن زیتون بین ۱۰ تا ۳۰ گرم
و قابل حذفه👌
و اما خمیرترش ۱۰۰ گرم
📌 پیشنهاد برای سه مرحله تغذیه :
مرحلهی اول:
۵ گرم از خمیرترش مادر بردارید + ۵ گرم آرد + ۵ گرم آب
مرحلهی دوم:
۵ گرم از استارتر مرحلهی اول+ ۱۰ گرم آرد + ۱۰ گرم آب
مرحلهی سوم:
۲۵ گرم از استارتر مرحلهی دوم + ۵۰ گرم آرد + ۵۰ گرم آب
.
که ازین ۱۲۵ گرم مرحلهی سوم ، ۱۰۰گرمش در نقطهی پیک و قبل از نشست به خمیر اضافه میشه.
.
❌ نکات مهم:
حتما وقتی با خمیرترشتون نون درست کنید که در پایان مرحلهی سوم تغذیه حجمش سه برابر بشه.
مراحل اول و دوم ممکنه حجم کمتری داشته باشه ولی مرحله به مرحله فعال تر میشه.
حتما برای تغذیهی خمیرترش برای درست کردن لوین از ترکیب آرد خمیرترش مادر استفاده کنید و ترکیب آرد رو تغییر ندید.
.
📌 توضیح اصطلاحات:
👈🏻 استارتر _ starter
به خمیرترشی که هر بار تغذیه میشه استارتر گفته میشه.
👈🏻 خمیرترش مادر _ sourdough starter
به اون میزان خمیرترشی که بعد از آماده شدنش ما به عنوان منبع اصلی با تغذیهی منظم در یخچال نگهداری میکنیم تا برای پخت نون استفاده کنیم میگیم.
👈🏻 لوین _ levain
وقتی خمیرترش مادر رو برای پخت نون طی چند مرحله تغذیه میکنیم تا هم فعال بشه و هم به حجم دلخواه برسه(👉 علت تغذیهی چند مرحلهای خمیرترش همینه)
به استارتر مرحلهی آخر که به خمیر اضافه میشه،
لوین گفته میشه.
👈🏻 آتولیس _ autolyse
به معنی ترکیب تمام آرد و آب دستوری حداقل نیم ساعت قبل از اضافه کردن خمیرترشه برای کمک به تشکیل شبکهی گلوتنی خمیر در فرآیند تخمیر
👈🏻 استرچ اند فولد _ stretch and fold
نوعی روش ورز دادن در نانهای خمیرترشه که برای ترکیب مواد اولیهی خمیر استفاده میشه.
👈🏻 کویل فولد _ coil fold
نوعی روش ورز دادن خمیر در نانهای خمیرترشه برای قوی کردن شبکهی گلوتنی خمیر
.
توضحات مفصل تری دربارهی خمیرترش رو میتونید توی پیج من در اینستاگرام ببینید👇
@baranakbread
.
#خمیرترش #نان_خانگی #نان #آشپزی #نون_خمیرترش #فوکاچیا
همه توضیحات ...