سیامک ستوده در نشست وبیناری گذار؛ عبور از نظام سرمایه‌داری و راه کارهایی برای گذار

هماد-همراهان مردم ایران
هماد-همراهان مردم ایران
سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یک‌شنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۷)، ب ...
سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یک‌شنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۷)، به بیان دیدگاه‌های خود برای عبور از نظام سرمایه‌داری پرداخت و شرح داد که اولین شرط ترقی‌خواهی و خوشبختی بشر مبارزه با سرمایه‌داری است. وی از جمله بر اتحاد میان دهقانان تاکید کرده و تمییز دادن دوست از دشمن را جزو گام‌های اساسی دانست.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، روز یک‌شنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

سیامک ستوده، دیدگاه خود را راجع به حکومت کنونی گفت و راه‌کارهایش را برای گذار از استبداد حاکم، چنین بیان کرد: «حکومت اسلامی کنونی یک دولت سرمایه‌داری است. برای اینکه از مناسبت سرمایه‌داری در داخل ایران حمایت می‌کند و در کشمکش میان سرمایه‌دار و کارگر جانب سرمایه‌دار را می‌گیرد. این حکومت با زور و فشار کارگران را استثمار می‌کند. تمام بدبختی‌هایی که بشر به آن دچار است به سرمایه‌داری برمی‌گردد. بنابراین اولین شرط ترقی خواهی و خوشبختی بشریت مبارزه با سرمایه‌داری است».

این فعال سیاسی افزود: «شما وقتی به درجه‌ای برسید که از سیستم سرمایه‌داری آگاه شوید، خواهید دید که این پدیده سرمایه‌داری ضدبشری است و اگر بیننده عزیزی در این صحبت شک دارد، مطمئن باشد که هنوز سرمایه داری را خوب نشناخته است. اما چگونه باید آن‌را از بین برد باید اول از کارگران خواست که اعتصاب کنند و بعد این اعتصاب به قیام منتهی شود. چون نیرویی که بیشتر از همه از این سرمایه‌داری رنج می‌برد همین طبقه کارگر است. اما آیا طبقه کارگر به تنهایی می‌تواند این کار را بکند؟ آیا دهقانان و ... می‌توانند به تنهایی سرمایه‌داری را از بین ببرند. اما این دهقانان جزو چه قشری از جامعه هستند؟»

وی در بخشی از سخنان خود به تقسیم بندی دهقانان پرداخت و اضافه‌کرد: «برخی از آن‌ها پابه پای کارگر کار می‌کنند. اما من برای توضیح این شرح‌ها دلیل دارم».

وی در ادامه به بیان دلایل خود در این زمینه پرداخت.

آقای ستوده گفت:‌ «برای سازماندهی، باید دهقانان فقیر و کارگران کشاورزی را متحد کنیم و دهقان مرفه را که نیرویی بینابین است را فعلا کاری بهش نداریم».

وی در جمع‌بندی گفته‌های خود افزود: «به دلیل خیانت بورژوازی انقلاب دموکراتیک در کشورها به وظایف خود عمل نکرند و ما طبقه کارگر و نیروهای رادیکال باید این وظایف را انجام دهیم. اما از این یک نتیجه بگیرم که ما چه باید بکنیم، ولی یک کار اساسی که باید بکنیم که دوستان و دشمنان خود را بشناسیم. دشمن ما فقط ولایت فقیه نیست. ما دشمنان دیگری هم داریم که باید آن‌ها را شناسایی بکنیم و اگر هوشیار نباشیم شکست ۵۷ مجددا تکرار می‌شود و وقتی کسی می‌آید و می‌گوید ما باید یک انتخابات دموکراتیک برقرار کنیم تا از مشکلات بکاهیم این همان دشمن است و حتی ممکن است خودش هم نداند. من در بحث‌های قبلی خود شرح داده‌ام و دلایل خود را برشمرده‌ام».

آقای ستوده گفت: «برای اجتناب از اشتباه گذشته، باید معتقدم که ما باید به جای اینکه برای وحدت همه نیروها تلاش کنیم باید برای تفارق آن‌ها تلاش کنیم، اما تفارق بین کی و کی؟ بین نیروهای انقلابی و نیروهای ضدانقلابی!»

سیامک ستوده در انتهای سخن، توضیح داد که به چه دلیل دارای این دیدگاه است.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان سیامک ستوده، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۲۷ ژانویه ۲۰۱۹ (۷ بهمن‌ماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

همه توضیحات ...