فصل ها چگونه به وجود می آیند؟

Taxon TV
Taxon TV
سلام همراهان تکسون تی وی.خیلی خوشحالیم با یه ویدئو ی دیگه میبینمیتونیادتون نره کانال رو سابسکرایب کنبد و با ما سفر هیجان انگ ...
سلام همراهان تکسون تی وی.خیلی خوشحالیم با یه ویدئو ی دیگه میبینمیتون
یادتون نره کانال رو سابسکرایب کنبد و با ما سفر هیجان انگیزتون به دنیای علم و تکنولوژی رو شروع کنید
@taxontvchannel

دانستنی های علمی
دانستنی های علمی
آشنایی با فضا و کهکشان ها
آشنایی با فضا و کهکشان ها
تکنولوژی
تکنولوژی
دانشمندان جهان
دانشمندان جهان


فصل ها چگونه به وجود می آیند؟
چهار فصل سال در تصور خیلی از مردم به دلیل نزدیکی و دوری خورشید از زمین به وجود میاد. تصور اولیه‌ای که وجود داشت این بود که چون زمین در بهار و تابستون به خورشید نزدیکتره پس روزها طولانی‌تر و شبها کوتاه‌تر و هواگرمتر هستش و پاییز و زمستان به دلیل اینکه زمین از خورشید دورتره سرد و روزها کوتاه‌تر هستش. اما واقعیت چیز دیگه ایه.
چه چیز باعث تغییر فصل می‌شود؟
در حقیقت همه چیز به شیب زمین بستگی داره. دو چیز باعث تغییر فصول می‌شه. اول اینکه زمین به دور خورشید حرکت می‌کنه. دوم اینکه کره زمین دارای چرخش محوری هستش. زمین به دور یک محور می‌چرخه که این خط فرضی از قطب جنوب تا قطب شمال امتداد داره. اما محور زمین عمودی نیست و در واقع دارای انحرافی برابر با 23٫5 درجه هستش. این سیاره یعنی زمین همیشه در همان جهتی که به دور خورشید می‌چرخد انحراف داره. اما سوال اینه که محور متمایل و دارای انحراف زمین نسبت به خط عمود با فصل‌ها چه ارتباطی داره؟ این موضوع به این معنیه که قسمت‌های مختلف کره زمین در زمان‌های مختلف سال به سمت خورشید قرار می‌گیرند. همچنین به همین دلیله که فصل‌ها در مناطق مختلف جهان متفاوت هستند.
همه قسمت‌های کره زمین چهار فصل مشخص ندارن، اما همه اونها تنوع فصلی رو تجربه می‌کنند. با نزدیک شدن به قطب شمال و قطب جنوب مدت زمان نور در روز و دما با تغییر فصول تغییر می‌کنه. روزها طولانی‌تر و دما در تابستان کمتر از زمستان هست. نزدیک به خط استوا طول روز همیشه حدود 12 ساعت است. اما این مناطق معمولاً تنها یک فصل مرطوب و یک فصل خشک داره.
کجی محور زمین
زمین یک بار درسال به دور خورشید می چرخه. ولی چهار فصل در زمین به وجود میاد و بلندی شب ها و روزها در هر فصل متفاوته. این تفاوت رو کجی محور زمین باعث شده. محور زمین یک خط فرضی ست که قطب های شمال و جنوب رو به هم وصل می کنه. اما محور زمین مستقیم از بالا به پایین کشیده نشده. بلکه با حدود 45.23 درجه در مقایسه با صفحه مداری کج شده. این کجی و حرکت زمین به دور خورشید باعث تغییر فصل می شه.
توی شروع پاییز نیمه شمالی زمین به شکل کج  از خورشید رو برمی گردونه. در نتیجه نور خورشید به شکل کمرنگی در سراسر نیمه شمالی زمین گسترش پیدا می کنه و نیمکره شمالی زمستان رو تجربه می کنه. توی همون زمان نور خورشید به شدت روی نیمه جنوبی زمین میوفته که در حال گذروندن تابستان هست. درابتدای بهار, زمین به شکل کج به سمت دیگه خورشید رو می کنه. حالا نیمه شمالی زمین به جانب خورشید کج شده. نور خورشید به شدت روی نیمه شمالی زمین میوفته ونیمکره شمالی تابستان رو تجربه می کنه. در همون زمان نور خورشید روی نیمه جنوبی زمین که زمستان را می گذرونه، کم شدت تر هستش.
چه چیزی باعث کج شدن محور زمین شده است؟
دلیل کج شدن محور زمین از حالت عمودی به حالت مایل احتمالاً در اتفاقی که مربوط به گذشته است نهفته است. در این اتفاق شی بزرگی به زمین برخورد کرده و قسمت‌های زیادی از موادی رو که به ماه آینده تبدیل شده از بین برده و محور زمین رو کج کرده. اون جسم بزرگی که به زمین برخورد کرده Theia نام دارد. همچنین این برخورد سوراخ بزرگی را در سطح زمین ایجاد کرده. این ضربه مقدار زیادی گرد و غبار و آوار به مدار منتقل کرده و این گرد و غبار و ذرات ناشی از انفجار پس از مدتی به هم پیوسته و ماه را تشکیل داده‌اند. همانطوری که زمین به دور خورشید می‌چرخه، ​​محور کج اون هم همیشه در یک جهت قرار داره. بنابراین در طول سال مناطق مختلف زمین پرتوهای مستقیم خورشید رو دریافت می‌کنند. بعضی اوقات قطب شمال به سمت خورشید متمایل می شود (حدود خرداد ماه) و گاهی قطب جنوب به سمت خورشید متمایل می‌شه، حدود دی ماه. در نیمکره شمالی تابستون، تیر ماه هست چون پرتوهای خورشید مستقیماً نسبت به هر زمان دیگه ای از سال به اون قسمت از زمین برخورد می‌کنه. همچنین در این نیمکره زمستان دی ماه هست چون اون زمانه که نوبت قطب جنوب هستش که به سمت خورشید متمایل بشه.


به نظرتون، بقیه سیارات هم تغییر فصل رو دارن؟ تغییرات فصلی چه پیامدهایی میتونه داشته باشه؟ لطفا نظراتتون رو برای ما کامنت کنین و اگه این ویدیو رو دوست داشتین لایک کنید و به دوستانتون معرفی کنید. ممنون که با ما همراه بودین








#taxon #taxontv

همه توضیحات ...