بستنی اسکمو یا بستنی یخی مخصوص گیلان ، یک بستنی ترش و ملس

Elnaz Tasty Homemades
Elnaz Tasty Homemades
اسکمو ، بستنی یخی مخصوص گیلان است که با میوه‌های تابستانی و اغلب  ترش مثل آلبالو، آلو یا زغال اخته تهیه می‌شه و خوردنش توی ...
اسکمو ، بستنی یخی مخصوص گیلان است که با میوه‌های تابستانی و اغلب  ترش مثل آلبالو، آلو یا زغال اخته تهیه می‌شه و خوردنش توی روزهای داغ تابستانی لذتی وصف نشدنی را بهتون میده

اگه به شهر زیبای رشت رفته باشین ، قطعا آبمیوه‌ فروشی‌ هایی رو دیدین که بستنی یخی مخصوص گیلان
یعنی اسکمو را عرضه می‌کنند
توی زبان گیلانی به این بستنی اخته خمس هم میگن ، و توی فرم سنتی این بستنی میوه ها رو با هسته داخل بستنی میریزن و هسته ها رو موقع سرو خارج میکنن.
دلیل استفاده این بستنی در فصل گرما طبع سرد بستنی اسکمو هست که باعث خنک شدن بدن میشود.

من داخل این بستنی خوشمزه از ترکیب مواد زیر استفاده کردم
آلبالو
آلوقرمز
گوجه سبز
نمک
شکر
گلپر

1️⃣اول میوه هارو همراه با یک‌ چهارم لیوان آب داخل قابلمه میریزیم تا میوه‌ها روی حرارت نرم بشن و شروع به جوشیدن کنن
بعد نمک، شکر و گلپر رو بهش اضافه میکنیم
📍اینکه از چه میوه ‌های استفاده کنین کاملا سلیقه ای هست مثلا میشه از زردآلو، هلو، شلیل و... هم استفاده کرد ولی بهتره بین میوه‌ها حتما آلبالو و آلو قرمز داشته باشین که هم خوشمزه‌تر شه و هم خوش رنگ تر
📍میزان نمک، شکر و گلپر هم با توجه به ذائقه‌تون میتونه متفاوت باشه
اگه ترش دارین میزان شکر رو کم کنین و اگه ملس میپسندین بهتره میزان شکر رو اضافه کنین
2️⃣وقتی میوه ‌ها له شدن از روی حرارت برمی داریم و داخل صافی میریزیم و پشت قاشق میکشیم روش تا پوست و هسته ‌های میوه جدا بشه
3️⃣در نهایت از اون آب میوه میریزیم داخل لیوان یک بار مصرف و یه چوب بستنی میذاریم داخلش
📍اگه دوست داشتین میتونین چندتا آلبالو هم داخلش بندازین
4️⃣حداقل هم 8 ساعت میذاریم داخل فریزر تا خودش رو بگیره
نوش جونتون

همه توضیحات ...