Pasta with no meat | پاستای خوشمزه؛ بدون گوشت و مرغ

Loghme _
Loghme _
1. داخل قابلمه آب بریز و روی گاز بذار تا به جوش بیاد؛ ۱.۵ لیوان پاستا بهش اضافه کن و با مقداری نمک هم بزن تا بهم نچسبن 2. بع ...
1. داخل قابلمه آب بریز و روی گاز بذار تا به جوش بیاد؛ ۱.۵ لیوان پاستا بهش اضافه کن و با مقداری نمک هم بزن تا بهم نچسبن
2. بعد از حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه پاستا به مرحله‌ی پختی که لازمه میرسه و وقتشه که آبکش کنی، در آخر یه مقدار آب سرد روش بگیر
3. داخل یه تابه روغن بریز و ببر روی حرارت؛ ۱ عدد پیاز متوسط رو درشت رنده کن و با روغن تفت بده
4. پیاز که نرم شد، ۳ حبه سیر که ریز رنده کردی رو بهش اضافه کن
5. حالا به اندازه‌ی ۱ لیوان پوره‌ی گوجه‌فرنگی بریز. برای پوره کردن گوجه‌ها میتونی از رنده‌ی ریز یا دستگاه مخلوط‌کن استفاده کنی
6. مواد رو در حین حرارت دیدن خوب هم بزن و ۱ قاشق مرباخوری پرک فلفل قرمز، مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کن
7. وقتی آب مواد بخار شد و به غلظت رسید، شعله‌ی گاز رو کم کن، جعفری خردشده بریز و حدود ۳۰ ثانیه با محتویات تابه تفت بده
8. پاستای آبکش‌شده رو بیار داخل ماهیتابه و خیلی آروم با سس ترکیب کن تا آسیب نبینن و شکل ظاهریشون حفظ بشه
9. زمان بده ۷ تا ۸ دقیقه‌ی دیگه روی حرارت بمونه و بعد به اندازه‌ی دلخواهت پنیر پارمزان (پودری یا رنده‌شده) بریز و هم بزن
10.  پنیر که کمی آب شد، دیگه پاستا آماده‌ی سرو شدنه! میتونی روش رو با جعفری خردشده، زیتون سیاه و پنیر پارمزان تریین کنی
11. نوش جونت
.
We are going to make pasta
1. In the first step bring some water to a boil
2. Then add 1 ½ cup of pasta and some salt
3. When salt is added, stir shortly to prevent pasta from sticking
4. Pasta needs around 8 to 10 minutes to be cooked
5. Drain pasta after boiling for 10 minutes
6. And rinse them with cold water
7. Now pour oil into a pan
8. And sauté the coarsely grated onions
9. Grate a medium onion coarsely
10. When onions become tender, add 3 cloves of garlic that are grated
finely
11. After sautéing the mixture of onion and garlic
12. Add tomato puree to the mixture
13. You can either grate some tomatoes finely or put them in a blender
to make a cup of tomato puree
The number of tomatoes depends on the size of tomatoes
14. Add it to the mixture of garlic and onion
15. Sauté them again
16. As the mixture is heated and the excess water is evaporated
Add a dessertspoon of crushed red pepper and some salt and black
pepper
The amount of spices depends on your taste
17. When the mixture reaches out to such a consistency
add chopped parsley to the mixture finally and keep some parsley aside
for topping
18. Mix them again
19. Now you should reduce the heat
20. It’s enough to sauté parsley for about 30 seconds
It doesn’t need more time
21. Add drained pasta and mix them until they are soaked with sauce
22. Do this step gently to avoid hurting pasta
Pasta is almost ready after about 7,8 minutes
23. sprinkle some parmesan cheese powder or grate small amount of a
parmesan cheese wedge over them
The amount of parmesan cheese depends on your taste
more parmesan cheese can be added that makes pasta testier
It’s a tasteful cheese that savor the pasta
Cheese is melted and give it’s flavor to pasta
24. Then place pasta in a dish to serve
It’s ready
25. Sprinkle some chopped parsley and sliced black olives on it
26. At the end grate some parmesan cheese finely
.
Follow me on Instagram! Loghme_
.

همه توضیحات ...