منشا علم کوانتوم کجاست؟

Scientia
Scientia
منشا علم کوانتوم کجاست؟شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید ...
منشا علم کوانتوم کجاست؟
شما میتوانید از طریق لینک زیر به چنل یوتیوب ما سابسکرایب کنید
@scientiachannel
اگر از این ویدئو خوشتون اومد میتوانید ویدئو دیگر مارا نیز از طریق لینک زیر تماشا کنید
ایلان ماسک و رویای سفر به مریخ
*****
در این ویدئو تلاش میکنیم تا به سوالات زیر پاسخ دهیم:
منشاء علم کوانتوم کجاست؟
کوانتوم چیست؟
علم کوانتوم چیست؟
آیا علم کوانتوم منشائی دارد؟
فیزیک کوانتوم چیست؟
علم فیزیک کوانتوم چیست؟
بهترین راه برای درک کوانتوم چیست؟
سمنشا علم کوانتوم کجاست؟
*****

کوانتوم واژه لاتین برای «مقدار» هستش و در فهم مدرن به معنای کوچک ترین واحد مجزای ممکن هر خاصیت فیزیکی مثلا انرژی و مواد به کار میره. کوانتوم از سال 1900 مورد استفاده قرار گرفت، زمانی که فیزیکدانی به اسم «ماکس پلانک» در یک معرفی به جامعه فیزیک آلمان از اون استفاده کرد. پلانک به علت تغییر رنگ تابشی از جسم گداخته از قرمز به نارنجی و در نهایت آبی بر اثر افزایش دما، به فیزیک کوانتوم پی برده بود. امروزه کوانتوم به‌عنوان یه علم جدید شناخته می‌شه و در زمینه‌های مختلف نتایجی به‌دست آورده که صاحب‌نظران، آینده‌ی بشریت رو در گرو پیشرفت‌های این علم می‌دونند.
همراهان چنل ساینتیا سلام. خوشحالیم که با یه ویدیو ی دیگه در کنار شما هستیم. ازتون می خوایم لطفا چنل مارو سابسکرایب و زنگوله رو هم روشن کنید تا ویدیوهای جدید مارو از دست ندین. بریم ببینیم منشا علم کوانتوم کجاست
اما کوانتوم چیست؟
توی یکه جمله‌ی ساده، کوانتوم به پدیده‌هایی در حد اتم و کوچک‌تر از اون می‌پردازه، پدیده‌هایی که قواعد فیزیک کلاسیک درباره‌ی اونها نتایج نادرستی در اختیارمون میذارن. این علم بی‌بدیل دارای زیرمجموعه‌های متنوعی هم است؛ فیزیک کوانتوم، شیمی کوانتوم، مکانیک کوانتوم و فوتوالکتریک تعداد معروفی از اونها هستند و در علومی همچون کیهان‌شناسی و علوم کامپیوتر و حتی ساخت خودرو هم مباحث کوانتومی خیلی اهمیت پیدا کرده‌اند. فیزیک کلاسیک بر پایه‌ی مشاهدات تجربی بنا شده و دارای قوانین مستحکمیه اما از وقتی که فیزیک نوین پا به عرصه‌ی علوم گذاشت، بعضی از قوانین فیزیک کلاسیک نتونست به‌درستی توضیحاتی درباره‌ی مباحث اون ارائه کنه، برای همین هم شاخه‌های فیزیک از هم تفکیک شدند.
کوانتوم و نظریه کوانتومی چه می گوید ؟
نظریه کوانتومی برای اولین بار از ایده های ماکس پلانک (Max Planck) در سال ۱۹۰۰ شروع شد. از دیدگاه پلانک اتم ها انرژی رو فقط توی کمیت های معینی به اسم کوانتم می تونن ساطع کنند. نظریه کوانتومی مشخص کرد که انرژی همزمان هم به صورت موج و هم به صورت ذره رفتار می کنه. بنابراین کلمه کوانتوم هم معنی با ذرات موج مانند است. در واقع این کلمه در مورد مواردی کاربرد دارد که همزمان هم دارای خاصیت موجی و هم دارای خاصیت ذره ای باشند. خوبه که بدونید که مسئله ای که باعث شد تا فیزیکدانان به مفهوم کوانتوم پی ببرند، طیف نشری خطی اتم هیدروژن بود که با قوانین فیزیک کلاسیک قابل توجیه نبود. دانشمندان و محققان با کمک نظریه کوانتومی خواص اتم ها، مولکول ها و مواد را به طور دقیق محاسبه می کنند. این نظریه برای طراحی قطعات الکترونیکی جدید مورد استفاده قرار می گیرد. باید بهتون بگیم که بدون نظریه کوانتومی هیچ رایانه، تبلت، تلفن همراه، وسایل هوشمند و سایر اختراعات جدید ساخته نمی شد.
منشاء حقیقی کوانتوم کجاست؟
علم کوانتوم اساساً با چند یافته‌ی علمی آغاز شد؛ در سال ۱۸۳۸ میلادی با کشف پرتوهای کاتدی توسط «مایکل فارادی»، سال ۱۸۵۹ طرح مبحث تابش جسم سیاه توسط «گوستاو کیرشهوف»، مطرح کردن گسستگی حالت‌های انرژی در یک سامانه‌ی فیزیکی توسط «لودویگ بولتزمِن» در سال ۱۸۷۷، کشف اثر فوتوالکتریک توسط «هاینریش هِرتز» در سال ۱۸۸۷ و طرح فرضیه‌ی کوانتومی در سال ۱۹۰۰ توسط «ماکس پلانک» را میشه سرچشمه‌ی اصلی کوانتوم در جهان دونست که همگی هم‌اکنون قابل ارجاع و معتبر هستند. در سال‌های بعد دانشمندانی مثل «آلبرت انیشتین»، «گیلبرت لوییس»، «ماکس بورن»، «وِرنر هایزِنبرگ»، «ولفگانگ پاولی»  و ده‌ها دانشمند دیگه تا پیش از سال ۱۹۵۰ میلادی علم کوانتوم را به درجاتی عالی رساندند. امروزه و در دهه‌های اخیر هم دانشمندانی در مراکز و دانشگاه‌های جهان در حال توسعه‌ی این علم در زمینه‌های مختلف بوده‌اند و بدون درنظر گرفتن مرزهای سیاسی و اعتقادی به کار خود مشغول هستند.
ناتوانی های فیزیک کلاسیک
بد نیست در پایان ویدیو در مورد ناتوانی فیزیک کلاسیک هم صحبتی بکنیم. در سال های پایانی قرن نوزدهم، محققان پديده هايي رو مشاهده كردند كه ديگه با فيزيك كلاسيك قابل توجيه نبودند. در این زمان محدودیت های فیزیک کلاسیک مشخص شد و این امر سبب گشت تا قوانین و نظریه هایی (فيزيك جديد یا فیزیک نوین) حاصل بشه تا پدیده ها و آزمایش‌ های غیر قابل توصیف در مکانیک کلاسیک را توجیه کند. پایه و اساس فيزيك جديد را دو نظريه کوانتوم و نسبیت تشكيل مي دهند. در ادامه به چند مورد از محدودیت های فیزیک کلاسیک می پردازیم.


#Quantum #physics_quantum #physics #quantum_electrodynamics ##physicsquantum

همه توضیحات ...