۶۲۲) رضا رویگری - Biography of Reza Ruigiri

69 بازدید
بیشتر
دانشنامه آرمیکا
دانشنامه آرمیکا
Reza Rooygari (Persian: رضا رویگری, also Romanized as "Rezā Rūygarī"; born December 27, 1946, in Shemiran, Tehran, Iran) is an I ...
Reza Rooygari (Persian: رضا رویگری, also Romanized as "Rezā Rūygarī"; born December 27, 1946, in Shemiran, Tehran, Iran) is an Iranian singer, painter, television, theater and cinema actor. He is known for his role in Iranian famous series such as Mokhtarnameh, Eagles and The Tenants.
رضا رویگری بازیگر و خواننده اهل ایران است که در 6 دی 1325 به دنیا آمد.
او فعالیت حرفه‌ای خود را در اواخر دهه ی ۱۳۴۰ آغاز کرده و در سینما، تلویزیون و تئاتر پرکار بوده‌است. او همچنین خواننده ی سرود «الله الله» در اوایل انقلاب ۱۳۵۷ است.
رویگری برای بازی در بوتیک (۱۳۸۲) نامزد دریافت تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن سینمای ایران شد.
او در سال ۱۳۸۹ کیسان ابوعمره را در مجموعه ی تلویزیونی مختارنامه به تصویر کشید. از دیگر نقش‌های مهم او بازی در نقش فریدون در سریال به کجا چنین شتابان (۱۳۸۸–۱۳۸۷) است.
رضا رویگری در ۶ دی ۱۳۲۵ در منطقه تجریش  تهران به دنیا آمد. حاصل ازدواج نخست او، پسری به نام کیارش رویگری، زاده ۱۳۵۳ است. وی در سال ۱۳۹۱ با تارا کریمی ازدواج کرد. لازم به ذکر است که پهلوان محمد ابراهیم مفیدی نیز پسر خاله وی می باشد.  
رضا رویگری کار بازیگری را از سال ۱۳۴۸ بیشتر در تئاتر آغاز کرد. در سال ۱۳۵۷ هنگام بازی در نمایشی از بیژن مفید، فریدون خشنود که آهنگساز آن نمایش بود با رویگری تماس گرفت و از او خواست سرودی برای روزهای انقلاب و صدای الله‌اکبر بر بام‌های تهران بخواند.
رضا رویگری در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ در فیلم‌های مطرحی چون اجاره‌نشین‌ها، عقاب‌ها، و یوزپلنگ، کانی مانگا، و بوتیک بازی کرد.
در تلویزیون نیز در برنامه‌هایی مانند محله برو بیا و محله بهداشت به چهره‌ای آشنا برای مردم تبدیل شد.
رضا رویگری در اواخر دهه ۱۳۸۰ و در دهه ۱۳۹۰ در فیلم‌های پرحاشیه بازی کرد.
رضا رویگری بدون توضیح دلیل گفته بود که پس از بازی در سریال مختارنامه برای چهار سال در تلویزیون ممنوع التصویر بوده است.
رضا رویگری خواننده ی موسیقی متن فیلم سینمایی ساعت فاجعه در سال ۱۳۵۱ را برعهده داشته‌است.
رضا رویگری تاکنون سه آلبوم موسیقی با نام‌های از عشق گفتن و غوغا و کازابلانکا به بازار هنر عرضه کرده‌است.
وی همچنین، خواننده ی سرود «ایران ایران ایران» (الله الله) در ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ است.
در بهمن ۱۴۰۰ اعلام شد که رضا رویگری به مناسبت سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ روز ۲۲ بهمن سرود «الله الله» (ایران ایران ایران) را همراه با ارکستر صبا به رهبری داوود صبا و گروه کر، در پهنه رودکی اجرا خواهد کرد. اما به دلیل بیماری وی این اجرا تنها با بدرقه او انجام شد.
رضا رویگری همچنین در حرفه ی نقاشی نیز فعال بوده و در نمایشگاه‌هایی در ایران و آمریکا آثارش را به نمایش گذاشته ‌است.
او در سال ۱۳۷۶ نقاشی‌های خود را با برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نقاشی به نمایش گذاشت.
در مهر ۱۳۹۰ ویدئویی از رضا رویگری منتشر شد که در آن به خاطر بازی در برخی نقش‌ها از مردم عذرخواهی کرد.
این گمان به وجود آمده بود که وی به خاطر بازی در فیلم اخراجی‌ها ۳ در نقش میرحسین موسوی از مردم عذرخواهی کرد؛ ولی در مصاحبه‌ای این عذرخواهی را تکذیب کرد.
در سال ۱۳۹۳ رسانه‌های ایران اعلام کردند که رضا رویگری سکته کرده و به دلیل از کار افتادن بعضی از اعضای بدن، نیازمند مراقبت و مجبور به فیزیوتراپی است.
او در این مدت کمتر در سینما و تلویزیون بازی کرده و چند بار هم در بیمارستان بستری و تحت مداوا قرار گرفته‌است و در آسایشگاه کهریزک به سر می‌برد.
او گفته بود در ایام بیماری برخی از جمله یکی از همکارانش بسیاری از اموال او و سکه‌هایش را گرفته‌اند و خانه‌ای ندارد و اجاره‌نشین است و به دلیل بیماری و پیشنهاد نشدن کار سینمایی توان پرداخت هزینه‌های زندگی را ندارد.
در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز با انتشار کلیپی از اسکان اجباری در خانه سالمندان کهریزک توسط همسرش خبر داد و از دوستان، طرفداران و مردم درخواست کمک کرد.
بهمن ۱۴۰۰ رضا رویگری در گفت‌وگو با ایسکانیوز به فروش نقش‌ها در سینما اعتراض کرد و گفت: باید به این نتیجه برسیم که هنر فروشی نیست. کسی که با خرید نقش بازیگر می‌شود به جایی راه نمی‌برد؛ چراکه تا در حرفه بازیگری تجربه نداشته باشی و برایش زحمت نکشی عاقبتی ندارد؛ اما عده‌ای از این کار پول درمی‌آورند و کسب درآمد می‌کنند.
برخی از فیلم هایی که وی در آنها نقش آفرینی نموده است عبارتند از:
شادروان (۱۴۰۰) ـ دختران هم می‌میرند (۱۳۹۸) ـ زهرمار (۱۳۹۷) ـ به وقت طلاق (۱۳۹۷) ـ لازانیا (۱۳۹۶) ـ خوب، بد، جلف (۱۳۹۴) ـ فیلسوف‌های احمق (۱۳۹۴) ـ رفقای خوب (۱۳۹۳) ـ دوربین (۱۳۹۳) ـ سکه (۱۳۹۳) ـ ۳۶۰ درجه (۱۳۹۳) ـ باورم کن (۱۳۹۳) ـ شاباش (۱۳۹۱) ـ گناهکاران (۱۳۹۰) و راه بهشت.
#رضا رویگری #داستان زندگی رضا رویگری #زندگی نامه رضا رویگری #زندگینامه رضا رویگری# سرگذشت رضا رویگری #بیوگرافی رضا رویگری #کاظم کیانی #دانشنامه زندگی #فرهنگ آرمیکا

همه توضیحات ...