از حمله «جیش‌العدل» به چابهار، راسک و سرباز چه می‌دانیم؟

Nima Afshar Naderi
Nima Afshar Naderi
من در تلگرام: ...
من در تلگرام:
https://t.me/nimaafsharnaderi

کلانتری ۱۲ چابهار، یکی از مکان‌هایی بود که دیشب مورد حمله مسلحان تروریست قرار گرفت. گزارش‌های اولیه حاکی از کشته شدن دو تروریست در این حمله داشت (خبر فوری)

تصاویری که از آن منتشر شده نشان می‌دهد که تعقیب و گریزهایی در جریان است. زیر نور ماه، حملات تروریستی و زد و خورد را نشان می‌دهد. (چند ثانیه)

ویدئوی دیگری هم نشان می‌دهد که مامورانِ انتظامی در حال کمین کردن پشت ماشین‌ها برای شکست دادن آن‌ها هستند.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان خبر از کشته شدن ۵ نفر از ماموران در درگیری با این گروه داد. حمله‌ها از بامداد پنج‌شنبه ۱۶ فروردین آغاز شد. یک عملیات زنجیره‌ای که در شهرهای مختلفی گزارش شد: چابهار، راسک و سرباز.

ادعای این گروه تروریستی، که صدای آمریکا از آن را تنها گروهی مسلح نام می‌برد درفهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد. چه نام قدیمی‌اش گروه جندالله و چه نام‌های تازه آن از جمله جیش‌العدل.

این گروه مسلح و تروریست، پیش از این چندین حمله و آدم‌ربایی علیه افراد نظامی و غیرنظامی ایرانی را در سابقه‌اش دارد. در حال حاضر علاوه بر ایران و آمریکا، ژاپن و نیوزلند هم آن را به عنوان یک گروه تروریستی به رسمیت شناخه اند.

کشتار مرزبانان ایرانی در سراوان در سال ۹۲، ربودن مرزبانان ایرانی در جکیگور در سال ۹۲ که منجر به ربودن ۵ مرزبان ایرانی شده بود و کشتن یکی از آنان به نام جمشید دانایی‌فر، متولد ۶۶، حمله انتحاری به اتوبوس نظامی سپاه در جاده خاش-زاهدان وقتل ۱۱ نیروی انتظامی در شهرستان راسک از سوابق تروریستی این گروه است.

سید مجتبی میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت که این گروه تروریستی، در ۲ شهرستان چابهار و راسک به طور همزمان اقدام به عملیات کرده‌اند که در راسک موفق به نفوذ و تصرف مقر نشد. هدف آن‌ها را کشتن همه افراد حاضر در این مقرها عنوان کرد و گفت که این اقدام کور با شکست صد در صدی مواجه شد.

اما در چابهار چه گذشت؟

دیشب، در این زنجیره عملیات ترویستی، در مقر نظامی و دریابانی چابهار، اعضای این گروه به یک ساختمان مسکونی می‌روند و تعدادی از شهروندان ایرانی را گروگان می‌گیرند.

امروز ساعت ۹ صبح، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان تایید کرد که گروگان‌های عملیات تروریستی چابهار که در یک ساختمان مسکونی گروگان گرفته شده بودند آزاد شدند. ویدئویی با تصاویر مات از این عملیات آزادسازی شهروندان ایرانی گزارش شده است.

عباس میر جاشینین کلانتری ۱۱ چابهار در درگیری‌ها مجروح شده بود و در پی آن جان سپرد.

ستوان کریمی هم که از ماموران کلانتری ۱۱ چابهار بود به او پیوست.

ادعای حمله‌‌کنندگان این بود که مقر سپاه در راست را به کنترل خود درآورده‌اند. این موضوع اما از طرف نیروهای ایرانی انتظامی در شهرستان سرباز هم تایید نشد.

بی‌بی‌سی فارسی به این گروه لقب «شورشی» داده است. در خبر بی‌بی‌سی از قول علیرضا مرحمتی معاون امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان آمده که این گروه در حال اجرای اوامر اسرائیل هستند.

ایران اینترنشنال از آن‌ها به عنوان حمله مسلحانه اعضای گروه جیش‌العدل یاد کرده است. از قول یک وب‌سایت به نام حال‌وش که منبع خبرهای مربوط به بلوچستان این رسانه فارسی‌زبانِ خارجی است اعلام کرده که با گذشت ۵ ساعت، درگیری‌ها هنوز ادامه داشته است.

مهدی نخل احمدی، کارشناس حاضر در این تلویزیون در این باره می‌گوید ادعای حمله‌کنندگان ۲۰۰ نفر کشته شدن از نیروهای ایرانی است. تاکید او روی عدم توانایی روی حل و فصل ماجرا بود.

اما حاش‌وَش، رسانه‌آی که خود را یک رسانه حقوق‌بشری بلوچستان می‌خواند و در سال‌ اخیر، به شدت روی مسائل مربوط به این منطقه تمرکز داشته و رسانه اینترنشنال هم به آن استناد کرده، دیشب یکی از فعال‌ترین رسانه‌ها برای پوشش اخبار مربوط به این واقعه از طرف گروه تروریستی حمله کننده بود.

این رسانه به طور مداوم و لحظه به لحظه، بدون ملاحظات حقوق بشری که هیچ، ملاحظات رسانه‌های خبری، تصاویری رعب‌آور از ماجرا منتشر کرد، بیانیه‌های ادعایی گروه تروریستی سازمان‌یافته را منتشر کرد، حتی بدون این‌که نظریات مقامات انتظامی ایران را بازتاب دهد.

به طور پیوسته با تاکید روی کلمه تداوم درگیری‌ها مانور داد و ساعت به ساعت، از یک خبرگزاری با دغدغه حقوق بشری، به یک رسانه جنگی تغییر رویه داد.

همه توضیحات ...