اجرای به یاد ماندنی گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی عاشیق حسن اسکندری در جشنواره موسیقی فجر 98

3,274 بازدید
بیشتر
Persian Music
Persian Music
📢 آهنگ‌های مختلف و پادکست‌های جذاب برای سفر و ماشین و یا برای مهمانی یا حتی برای قلب‌های شکسته و روزهای سخت و ناامیدی 📌 ...
📢 آهنگ‌های مختلف و پادکست‌های جذاب برای سفر و ماشین و یا برای مهمانی یا حتی برای قلب‌های شکسته و روزهای سخت و ناامیدی
📌https://open.spotify.com/user/tpmchan...
☝🏻☝🏻 برای شنیدن  پلی‌لیست‌های متنوع میتونید رو این لینک کلیک کنید و کانال اسپاتیفای ما رو دنبال کنید. پس منتظر چی هستین؟ بزن بریم! اجرای به یاد ماندنی گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی عاشیق حسن اسکندری در جشنواره موسیقی فجر 98 رو به صورت قانونی از کانال ما تماشا کنید. امیدواریم که از تماشای اجرای به یاد ماندنی گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی عاشیق حسن اسکندری در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر لذت ببرید و برای حمایت از ما حتما سابسکرایب کنید.

Ashighhaye Tabrizi - Hassan Eskandari - Fajr Music Festival || گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی حسن اسکندری - جشنواره موسیقی فجر 98

---------------------------

برای تماشای دیگر اجراهای جشنواره موسیقی فجر 98 بر روی لینک زیر کلیک کنید

98 جشنواره موسیقی فجر

------------------------

در مورد اجرای به یاد ماندنی گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی عاشیق حسن اسکندری در جشنواره موسیقی فجر 98

"نفسم که رفت، سازم را بگیرید"/بزرگداشت نمادین عاشیق آذری، حسن اسکندری، و هشدار برای فراموشی دهل

در آخرین شب از جشنواره موسیقی فجر ۹۸، سالن سوره از دو گروه آذربایجانی میزبانی کرد؛ بخش اول این اجرا که به عاشیق‌ های تبریز به سرپرستی حسن اسکندری اختصاص داشت با بزرگداشتی نمادین از این هنرمند پیشکسوت، حسن اسکندری، در عرصه موسیقی نواحی همراه بود.

سانس نخست هفتمین و آخرین شب از جشنواره موسیقی فجر 98 در شامگاه چهارشنبه (۳۰ بهمن ماه) به دو گروه عاشیق‌های تبریز و راست موغام تبریز اختصاص داشت. اجراهایی از این دو گروه تبریزی، یعنی گروه عاشیق های تبریز و راست موغام تبریز، که صندلی‌های خالی سالن تاثیری در کارشان نداشت و با استقبال خوبی از سوی حاضران در سالن مواجه شدند.

در اجرای گروه عاشیق های تبریز، پیش از روی سن آمدن گروه عاشیق‌ های تبریز، فیلم مستندی از حسن اسکندری، هنرمند پیشکسوت پخش شد. حسن اسکندری که قرار است در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر 98 تقدیر شود، در بخشی از این مستند اظهار کرد که "نفسم که رفت سازم را از من بگیرید".

تقدیر نمادین از حسن اسکندری در حالی پیش از اجرای گروه عاشیق های تبریز برگزار شد که جای خالی مسوولان جشنواره موسیقی فجر 98 کاملا احساس می‌شد. در نهایت دسته گلی از سوی دبیر کمیته تجلیل از هنرمندان در جشنواره موسیقی فجر 98  به حسن اسکندری اهدا شد. دبیر کمیته تجلیلی از هنرمندان جشنواره موسیقی فجر 98 همچنین توضیح داد که بزرگداشت اصلی حسن اسکندری در مراسم اختتامیه برگزار می‌شود.

از نکات قابل توجه اجرای امشب گروه عاشیق های تبریز این بود که حسن اسکندری تمام صحبت‌های خود را به زبان ترکی عنوان می‌کرد و با توجه به اینکه اکثریت حاضران در سالن را ترک‌زبانان تشکیل داده بودند، اعتراضی هم مطرح نشد.

حسن اسکندری در سخنانی از سازهای اصیل ترکی سخن گفت و تاکید کرد که اگر نظر من را بپرسید این سازها باید حفظ شود: "این فرهنگ از ما گرفته شد، اما باید تلاش کنیم این فرهنگ سازهای سنتی را حفظ کنیم. قبلا کنار ساز سورنا و دهل هم بود، اما الان بدون دهل موسیقی آذری اجرا می‌شود. ما باید دهل پیدا می‌کردیم، اما نتوانستیم کسی را پیدا کنیم که دهل‌نواز باشد و این ساز هم دیگر کیفیت سابق را ندارد."

قطعات اجراشده از گروه عاشیق های تبریز که لباس‌های محلی پوشیده بودند و کاملا حال و هوای آذری داشتند با استقبال خوبی همراه شد. حسن اسکندری در پایان اجرای گروه عاشیق های تبریز گفت: امیدوارم تهرانی‌ها من را فراموش نکنند و برای اجرا دعوتم کنند..

مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر  پنجشنبه_ یکم اسفند ماه برگزار شد.

--------------------------

در مورد گروه عاشیق های تبریز به سرپرستی حسن اسکندری

گروه عاشیق‌های تبریز در سال 1350 در شهر تبریز و به سرپرستی عاشیق حسن اسکندری پایه‌گذاری شد. عاشیق حسن اسکندری موسیقی منطقه خود را تا به حال در قالب 40 اجرای خارجی، به جهان معرفی کرده است.

اسماعیل خدایی نوازنده بالابان، علی قره‌داغی نوازنده قاوال و عاشیق حسن اسکندری نوازنده و خواننده این گروه بودند.

شروول (ائل منی آتماز)، بغدادی (معلم)، (بئش بارماق)، ششنگی (قوربان اولوم)، طبل جنگی (کوراغلو)، تجنیس (نارین اوز)، شیروانی (مارال)، ایاغ جلیلی و آلمیشام، قطعاتی بودند که این گروه اجرا کردند.

---------------------------

بیوگرافی حسن اسکندری

حسن اسکندری از عاشیق های معروف دورهٔ معاصر است.
طرلان اسکندری، معروف به حسن اسکندری، دوم بهمن سال ۱۳۲۶ در روستای اوزوم‌کاللا ناحیه قره داغ به دنیا آمد. حسن اسکندری از سال ۱۳۳۵ در تبریز به فرشبافی مشغول شّد و از سال ۱۳۴۳ در تهران به نانوائی پرداخت. حسن اسکندری در سال ۱۳۴۸ به تبریز بازگشته و نزد عاشیقهای دیگر، مانند عاشیق رسول قربانی و عزیز شهنازی، به کار قاوال نوازی و آواز خوانی مشغول شد. بعد از مدتی، حسن اسکندری به تشویق بالابان نواز معروف، عباس عبادیان، ساز نوازی را یاد گرفت و هنر عاشیقی را پیشه کرده، حسن اسکندری همزمان نیز در رادیو تبریز به اجرای داستانهای عاشیقی مشغول شد. حسن اسکندری از سال ۱۳۵۵ کنسرت‌های عاشیق حسن در دانشگاههای ایران پا می‌گیرد و او به محافل روشنفکری وابسته می‌شود. حضور عاشیق حسن اسکندری، عاشیق عبدالعلی نوری و عاشیق قشم جعفری در قهوه‌خانه عاشیقلار آنجا را به محفل روشنفکری تبریز تبدیل کرد.

همه توضیحات ...