کشف کهکشانی با عمر بیشتر از بیگ بنگ: تلسکوپ فضایی جیمز وب چه چیزی پیدا کرده است؟

Atlas - اطلس
Atlas - اطلس
327 بار بازدید - 2 ماه پیش - تلسکوپ فضایی جیمز وب، که
تلسکوپ فضایی جیمز وب، که به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین ابزارهای نجومی تا به امروز شناخته می‌شود، اخیراً کشفی شگفت‌انگیز انجام داده است. این تلسکوپ موفق به شناسایی کهکشان‌هایی شده که به نظر می‌رسد تنها ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ، که حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش رخ داده، تشکیل شده‌اند¹. این کهکشان‌ها با وزنی میلیاردها برابر بیشتر از خورشید ما، نشان‌دهنده‌ی رشدی بسیار سریع‌تر از آنچه پیش‌تر تصور می‌شد هستند.

در مطالعه‌ای که در نشریه‌ی معتبر "نیچر" منتشر شده، دانشمندان اعلام کرده‌اند که این کهکشان‌های تازه کشف‌شده، دارای تعداد ستارگانی هستند که بسیار بیشتر از حد انتظار بوده و یکی از آن‌ها حتی ممکن است تا ۱۰۰ میلیارد ستاره را در خود جای داده باشد¹. این کشف، چالش‌های جدیدی را پیش روی نظریه‌های فعلی تکامل کهکشانی قرار می‌دهد و ممکن است نیاز به بازنگری در فهم ما از تاریخ کیهانی داشته باشد.

تلسکوپ جیمز وب، که از ژوئیه ۲۰۲۲ فعالیت خود را آغاز کرده، به لطف ابزار "NIRCam" و دید قدرتمند مادون قرمز خود، قادر است طول موج‌هایی را که برای چشم انسان نامرئی هستند را نشان دهد و به ما امکان می‌دهد به گذشته‌های دور برویم و این مناطق ناشناخته را کاوش کنیم¹.

این کشف‌های جدید، نه تنها به ما اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌ها در اوایل تاریخ جهان می‌دهد، بلکه به ما اجازه می‌دهد تا درک بهتری از ساختار و تکامل کهکشان‌هایی که در نزدیکی ما قرار دارند، داشته باشیم.

کلمات کلیدی: #تلسکوپ_جیمز_وب #کشف_کهکشان #نجوم #کیهان‌شناسی #بیگ_بنگ #تکامل_کهکشانی #ستاره‌شناسی #NIRCam #مادون_قرمز #نشریه_نیچر

این کشف‌ها نمونه‌ای دیگر از قدرت تلسکوپ جیمز وب در کشف اسرار کیهان است و انتظار می‌رود که در آینده شاهد کشفیات بیشتری باشیم که ممکن است دانش ما را در مورد جهان و جایگاه ما در آن به چالش بکشد.
2 ماه پیش در تاریخ 1403/01/21 منتشر شده است.
327 بـار بازدید شده
... بیشتر