آموزش کامل باقلوا ترکی ( باقلوا استانبولی ) | طرز تهیه باقلوا خانگی با تمام نکات و فوت و فن ها

9,487 بازدید
بیشتر
Elnaz Tasty Homemades
Elnaz Tasty Homemades
ترکیه خوراکی های معروف مثل باقلوا کم نداره مثل دونر کباب ، اسکندر کباب ، بورک ، نان سیمیت و کلی خوراکی دیگه ! باقلوا توی ایران ب ...
ترکیه خوراکی های معروف مثل باقلوا کم نداره مثل دونر کباب ، اسکندر کباب ، بورک ، نان سیمیت و کلی خوراکی دیگه ! باقلوا توی ایران به شکل ها و اندازه های مختلفی فروخته میشه ، اما باقلوای اصل استانبول دقیقا شبیه همین باقلوایی هست که توی تصویر میبینین .
نحوه ی سرو این باقلوا به همراه بستنی وانیلی هستش ، به این صورت که لایه رویی باقلوا رو برمیدارین ، یک اسکوپ بستنی وانیلی روی اون میذارین ، بعد لایه برداشته شده رو روی بستنی میذارین . شاید یکم عجیب باشه ولی پیشنهاد میدم حتما امتحانش کنین . چون این دستور پخت دقیقا طبق باقلوا ترکیه ای هستش ، شیرینی اون از باقلواهای ایرانی یک مقدار خیلی کم ، کمتره و اصلا دل رو نمیزنه .
هر تکه این باقلوا رو از کافه ها و شیرینی فروشی ها با قیمت حدودا 100 هزارتومن میتونین بخرین ، ولی جالبه بدونین فقط با حدودا 150 هزار تومن میتونین این ظرف با 12تکه باقلوا بزرگ رو درست کنین . پس از نظر اقتصادی بسیار بصرفه هست .
برای درست کردن باقلوا استانبولی اصل به این ترکیب مواد نیاز داریم

شکر 1.5 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
عصاره هل 3 قاشق غذاخوری
جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
کره 200 گرم
روغن مایع 100 گرم
خمیر باقلوا 1 بسته
گردو آسیاب شده 300 گرم

1️⃣ تو مرحله اول باید شهد رو درست کنیم و بذاریم تو دمای محیط خنک بشه واسه این کار شکر،آب و گلاب رو میذاریم روی حرارت تا شکر آب بشه
2️⃣وقتی شکر حل شد، زعفران دم کرده، عصاره هل و نوک قاشق چایخوری جوهر لیمو رو بهش اضافه میکنیم و میذاریم حدود 5 دقیقه دیگه بجوشه تا غلیظ بشه
📍دقت کنین اگه شهدتون رقیق و ابکی باشه، باقلوا خیلی نرم  میشه و اگه خیلی غلیظ بشه اصلا شهد به خورد باقلوا نمیره پس حواستون با غلظت‌ شهد باشه
📍جوهر لیمو برای جلوگیری از شکرک زدن شهد هست پس حذفش نکنین
3️⃣حالا کره و روغن مایع رو میذاریم روی حرارت تا کره آب بشه
4️⃣ بعد خمیر باقلوا رو باز میکنیم و حتما روش رو پارچه میکشیم تا خشک نشه و به اندازه قالب برش میزنیم
5️⃣حالا لایه‌ای که روی کره و روغن بسته رو با قاشق برمی‌داریم، اگه اینکارو نکنیم، روی باقلوا حالت سوخته ایجاد میشه
6️⃣بعد داخل قالب رو کامل چرب میکنیم، یک لایه از خمیر میذاریم و روش رو با ترکیب کره و روغن چرب میکنیم
این کارو 6 الی 7 لایه تکرار میکنیم
7️⃣بعد نصف گردوهای آسیاب شده رو روی خمیر میریزیم و روی گردوها هم کمی ترکیب کره و روغن میزنیم
📍گردوها آسیاب شده باید جوری باشه که نه خیلی له باشن که به هم بچسبن و نه خیلی درشت که زیر دندون بیاد
📍اگه خواستین از هر مغز دیگه هم میتونین استفاده کنین فقط باید حتما خام باشن نه شور
📍میزان گردو آسیاب شده دلخواه هست و میتونیم کمتر یا بیشترش کنیم
8️⃣ مجدد 6 الی 7 لایه دیگه روی گردو ها میذاریم و هر لایه رو مثل سری قبل چرب میکنیم و دوباره نصفه دیگه گردوها رو روش میریزیم و در نهایت 6 الی 7 لایه خمیر رو میذاریم روش و مثل سری های قبل هر لایه رو چرب میکنیم
9️⃣وقتی به لایه آخر رسیدیم اول بهش روغن و کره نمیزنیم و با چاقو فقط دوره های اضافی رو با چاقو میبریم و به بعد باقلوا رو به هر مدلی که دوست داریم برش میزنیم
📍فقط حواستون باشه موقع برش زدن چاقو به کف ظرف برسه و همه لایه ها برش بخوره
0️⃣1️⃣آخر سر هم بقیه ترکیب کره و روغن رو سطح باقلوا میریزیم و کامل چربش میکنیم
1️⃣1️⃣بعد دوباره با چاقو برش های که زدیم رو پر رنگ میکنیم، این کار باعث میشه روغن اضافی سطح، داخل برش ها بره و همه جا چرب باشه
2️⃣1️⃣در نهایت باقلوا رو میذاریم داخل فر از قبل گرم شده تا دمای 180 درجه به مدت 35 الی 45 دقیقه بپزه و و طلایی بشه
📍حتما روش رو هم گریل میکنیم تا خوش رنگ تر بشه.
3️⃣1️⃣وقتی باقلوا از فر درآوردیم  خیلی سریع و بدون معطلی شهدی که اون اول درست کردیم رو همه جاش میریزیم
4️⃣1️⃣بعد اجازه میدیم باقلوا کامل خنک بشه و بعد میذاریم  حداقل یکی دو ساعت هم داخل یخچال بمونه تا شهد کامل به خورد باقلوا بره
📍من وقتی کامل خنک شد اول روش رو سلفون کشیدم بعد گذاشتم داخل یخچال  

راستی اگه این باقلوا رو درست کردین و دوست داشتین ، یا هر نظری در مورد نحوه ی درست کردنش داشتین ، ممنون میشم برام کامنت بزارین و نظرتونو بهم بگین .

00:00 درست کردن شهد باقلوا
01:04 آماده کردن روغن روی باقلوا
01:19 برش زدن خمیر باقلوا
02:01 چیدن باقلوا داخل قالب
03:56 برش زدن و پختن باقلوا

همه توضیحات ...