خورش هویج تبریزی با مرغ و زردک|طرز تهیه خورش هویج با مرغ آشپزی ایرانی

Narsis Dailylife
Narsis Dailylife
یکی از خورشت‌های خاص و اصیل ایرانی خورشت هویج است که اصالتاً متعلق به استان آذربایجان شرقی است. معمولاً خورشت هویج را با نام خور ...
یکی از خورشت‌های خاص و اصیل ایرانی خورشت هویج است که اصالتاً متعلق به استان آذربایجان شرقی است. معمولاً خورشت هویج را با نام خورشت تبریزی نیز می‌شناسند. یکی از اساسی‌ترین مواد اولیه برای تهیه این خورشت زردک است که شباهت زیادی به هویج دارد با این تفاوت که میزان شیرینی کمتری دارد. عده ای این غذا را با گوشت مرغ می‌پزند و برخی گوشت قرمز را ترجیح می‌دهند. طعم این خورشت در حالت کلی شیرین نیست و به دلیل داشتن آلو طعم ملسی دارد. در میان غذاهای محبوب و اصیل ایرانی مانند خورشت قیمه، خورش مرغ و خورش آلو بخارا این خورشت نیز پیشنهاد جذاب و متفاوتی است که مطمئناً از پخت و چشیدن آن لذت خواهید برد.

طرز تهیه خورش هویج مجلسی با آلو

مرحله اول: تفت دادن پیاز
برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت
پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی ( مانند خورشت قیمه ) خرد کنید. پس از خرد کردن گوشت آنرا به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد.

مرحله سوم: پخت گوشت
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش را به همراه ۱ تکه چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد می توانید برای سرعت در کار از زودپز استفاده کنید.
مرحله چهارم: آماده سازی هویج
در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور ها هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. ( کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ کرده ).
مرحله پنجم: تفت دادن هویج
یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند ابتدا در تابه را بگذارید بعد از نرم شدن هویج ها کمی زعفران و شکر به آن بزنید و در انتها رب را به هویج اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. هر چقدر بیشتر هویج ها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد ولی اینکار باعث می شود خواص هویج ها از بین برود.


مرحله ششم: افزودن هویج و آلو
در ادامه آلو های خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه    به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
مرحله هفتم: پخت خورشت هویج
۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید و چوب دارچین را از خورش خارج کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید. برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.


نکات پخت خورش هویج

استفاده از گوشت مرغ
در صورتی که منع مصرف گوشت قرمز دارید و می خواهید خورش هویج خود را با گوشت مرغ تهیه کنید کافیست گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ به مواد لازم اضافه کنید. مراحل پخت خورش هویج با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.
فوت و فن های دستور پخت خورش هویج تبریزی با گوشت و مرغ و آلو

افزودن شکر و آبلیموترش باعث ملس شدن و بالانس مزه ها می شود.
اگر از گوشت استفاده می کنید بهتر است تکه ها آن درشت تر باشد.
این خورش کم آب است یعنی باید در انتها خورشت غلیظ و یکدستی داشته باشید.
چوب دارچین برای عطر آن اضافه شده و قابل حذف است.
تو خیلی از دستورات رب گوجه نیست اما برای خوش رنگ شدن اضافه می شود و قابل حذف است.
هویج نباید خیلی نرم شود و باید کمی دندان گیر باشد.
خورشت هویج با رب انار هم تهیه می شود و به دلخواه می توانید اضافه کنید.
از گوشت بوقلمون نیز برای تهیه این خورشت استفاده کنید.
اگر به آلو دسترسی ندارید از آلوچه یا لیموعمانی یا آبغوره نیز می توانید استفاده کنید.
آبلیموترش همیشه در انتها اضافه کنید تا رنگ خورشت را از بین نبرد.

—————————

مواد لازم برای ۴ نفر
هویج سه عدد
پیاز یک عدد
سینه مرغ یک عدد
آلو ۸ عدد
زعفران
نمک و فلفل و زردچوبه
رب گوجه یکو نیم قاشق


———————-
#خورشت
#خورش
#خورشت_هویج
#خورش_هویج
#خورشت_آلو
#غذای_ایرانی
#هویج
#هویج_پلو
#آشپزی_آسان
#آشپزی_ایرانی
#غذای_خانگی
#غذای_سالم
________________________

لینک سابسکرایب
https://bit.ly/3GRMqHC
لینک اینستاگرام من
https://bit.ly/3sREz7V
--------------------------------------------------
❌❌❌من کی هستم❌❌❌

اسمم نرگس.یونانی اسمم میشه نارسیس.
عاشق آشپزی و بچه هامم.پارسیا پسر کوچیکم تو ویدیوها منو همراهی میکنه.
تو این کانال با کلی روزمرگی های خوشمزه منتظرتونم

‏----------------------------------------------------- ❌❌❌ Who am I❌❌❌

‏My name is Nargis. My Greek name is Narsis. I love cooking and my children. Parsia, my little son, accompanies me in the videos. I am waiting for you in this channel with all the delicious daily life

همه توضیحات ...