نظارت هوشمند بر خطرات در صنایع

21 بازدید
بیشتر
bamaHSE
bamaHSE
- جهت دریافت جزوه آموزشی این وبینار از سایت HSE باما بر روی لینک زیر کلیک نمایید.- جهت شرکت در دوره آفلاین (با آزمون) و دریا ...
- جهت دریافت جزوه آموزشی این وبینار از سایت HSE باما بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
- جهت شرکت در دوره آفلاین (با آزمون) و دریافت گواهی بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

     http://bamahse.com/link/Q2YJ9U
       
- جهت مشاهده کلیه دوره های آموزشی سایت HSE باما بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

         www.bamahse.com/workshops

جناب آقای مهندس سید محمد رضا حسینی الست

مهندس صنایع و کارشناسی ارشد حقوق، بازرس کار و کارشناس رسمی دادگستری، مشاوره قانون کار، حوادث، ایمنی و بیمه مسئولیت مدنی

خطرات در صنایع
در هر محیط کار صنعتی، خطرات ذاتی وجود دارد که کارکنان و مدیریت باید از آن آگاه باشند تا محیط کار ایمن و مولد را حفظ کنند. این خطرات می تواند از خطرات فیزیکی تا مواجه با مواد شیمیایی را شامل شود و برای همه پرسنل ضروری است که در مورد نحوه شناسایی و کاهش این خطرات آموزش ببینند. با درک خطرات، صنایع می توانند پروتکل ها و تجهیزات ایمنی مناسب را برای حفظ و ارتقاء ایمنی و سلامت کارکنان خود پیاده سازی کنند.

آشنایی با انواع خطرات در محیط کار
1.عوامل فیزیکی: یکی از رایج ترین خطرات در محیط های صنعتی، عوامل فیزیکی است. صدا و ارتعاش، تنش حرارتی، امواج الکترومغناطیس، روشنایی و انواع پرتو همگی در صورت عدم رعایت اقدامات احتیاطی، خطرات قابل توجهی برای کارکنان ایجاد می کنند. برای کارکنان ضروری است که آموزش کامل در مورد نحوه کار با ماشین آلات را دریافت کنند و اهمیت پیروی از روش های ایمن کاری را درک کنند. علاوه بر این، کارفرمایان باید وسایل حفاظت فردی  (PPE) را برای به حداقل رساندن خطر آسیب، مانند کلاه ایمنی، دستکش و عینک ایمنی فراهم کنند.
2.عوامل شیمیایی: خطرات شیمیایی نیز در بسیاری از صنایع، به ویژه صنایع مربوط به تولید یا فرآوری مواد، رایج است. گرد و غبار، گازها و بخارات، فیوم، دود، میست و اسموگ در این گروه قرار می گیرد. مواجه با مواد شیمیایی و سمی می تواند پیامدهای جدی برای سلامت افراد داشته باشد، از جمله مشکلات تنفسی، تحریک پوست و بیماری های مزمن و حاد. برای مقابله با این خطر، کارفرمایان باید دستورالعمل های سختگیرانه ای را برای نگهداری و استفاده از مواد شیمیایی رعایت کنند و همچنین تجهیزات حفاظتی لازم مانند ماسک ها و لباس کار مقاوم در برابر مواد شیمیایی را برای کارکنان فراهم کنند. آموزش منظم در مورد ایمنی شیمیایی برای اطمینان از آگاهی کارکنان از خطرات احتمالی و نحوه واکنش در شرایط اضطراری بسیار مهم است.
3.عومل ارگونومیک: محیط های صنعتی علاوه بر خطرات فیزیکی و شیمیایی می توانند خطرات ارگونومیک نیز داشته باشند. حرکات تکراری، وضعیت های بدنی نامناسب، بلند کردن اجسام سنگین، استرس، کار یکنواخت، نوبت کاری و ایستاده یا نشسته بودن در مدت طولانی اگر به درستی مدیریت نشود، می تواند منجر به اختلالات اسکلتی عضلانی شود. کارفرمایان باید ارگونومی در محل کار را با ارائه ایستگاه های کاری قابل تنظیم، وسایل کمکی بلند کردن و آموزش ارگونومیک برای کمک به کارکنان برای جلوگیری از فشار و آسیب در اولویت قرار دهند. با پرداختن به این نگرانی‌های ارگونومیک، صنایع می‌توانند احتمال آسیب‌های محیط کار را به حداقل برسانند و بهره‌وری را افزایش دهند و به دنبال آن آمار غیبت از کار و مرخصی های استعلاجی را کاهش دهند.
4.عوامل بیولوژیک: عواملی مانند باکتری، قارچ، ویروس، آمیپ و حیوانات موذی و وحشی از عواملی بیولوژیکی هستند که می توانند به کارکنان و صنعت آسیب وارد کنند. تمامی صنایع با توجه به نوع فرآیند و موقعیت جغرافیایی با طیفی از عوامل بیولوژیکی مواجه دارند. با کمک آموزش،‌روش های اجرایی و تجهیزات خاص می توان از بسیاری از بیماری های شغلی به ویژه در آزمایشگاه‌ها پیشگیری کرد. مهم ترین اصل در پیشگیری از عفونت های آزمایشگاهی محصورسازی عوامل خطرناک است تا مواجه پرسنل آزمایشگاه و سایرین را با این مواد کاهش دهد.

پیشگیری از حوادث و بیماری های ناشی از کار
ارزیابی ریسک و آموزش مداوم ایمنی برای جلوگیری از خطرات احتمالی و اطمینان از اینکه کارکنان برای مقابله با خطرات جدیدی که ممکن است به وجود بیاید آماده هستند، بسیار مهم است. با پرورش فرهنگ ایمنی و بهبود مستمر، صنایع می توانند محیط کاری ایجاد کنند که در آن خطرات به طور موثر شناسایی و کاهش یابد.

نتیجه گیری
خطرات در صنایع، همیشه وجود دارند و نیازمند اقدامات کنترلی و پیشگیرانه برای حفاظت از رفاه و سلامت کارکنان هستند. با پرداختن به خطرات فیزیکی، شیمیایی، ارگونومیک،ارگونومیک و بیولوژیکی از طریق آموزش، تجهیزات مناسب و پروتکل های ایمنی سختگیرانه، صنایع می توانند محل کار ایمن تری را برای همه پرسنل ایجاد کنند. اولویت‌بندی شناسایی و کاهش خطرات نه تنها از کارکنان در برابر آسیب محافظت می‌کند، بلکه به موفقیت و پایداری صنعت کمک می‌کند.



"شرکت فناور آتی سلامت محیط کار و پویا، دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور،مجوز کانون تبلیغات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجوز فناوری تحت حمایت پارک علم و فناوری یزد می باشد."

#health
#hse
#خطرناک
#صنایع
#بهداشت
#ایمنی

همه توضیحات ...