آموزش تندخوانی (36) : تکنیک نارنگی و افزایش حوزه دید در مطالعه

145 بازدید
بیشتر
مهدی خنیده | Mahdi khanideh
مهدی خنیده | Mahdi khanideh
تکنیک نارنگی چیست و چه کاربردی در تندخوانی و مطالعه دارد؟یکی از تکنیک‌های بسیار فوق‌العاده‌ای که در تندخوانی و عکس خوانی یا ...
تکنیک نارنگی چیست و چه کاربردی در تندخوانی و مطالعه دارد؟
یکی از تکنیک‌های بسیار فوق‌العاده‌ای که در تندخوانی و عکس خوانی یا همان فتوریدینگ برای افزایش حوزه دید و تمرکز به‌کار می‌رود تکنیک نارنگی است. در این تکنیک با استفاده از تصویرسازی قسمت‌هایی از مغز که وظیفه پردازش تصویر را برعهده دارد تحت تأثیر قرار می‌دهیم و از آن برای مطالعه بهتر و افزایش حوزه دید کمک می‌گیریم.
لبته می‌توانیم به جای نارنگی چیز دیگری را تصور کنیم. با شروع تجسم ما در این تمرین قسمت لوب پس‌سری که وظیفه پردازش تصویر را برعهده دارد درگیر می‌شود و توجه ضمیر خودآگاه متمرکز بر روی انجام تمرین می‌شود و ما کم کم به ساختارهای ناخودآگاه دست پیدا می‌کنیم.

ضمیرناخودآگاه یکی از مهم‌ترین قسمت‌های وجود ما برای تغییرات پایدار است و هر الگویی که به ناخودآگاه دسترسی پیدا کند قابلیت اجرای خودکار در زندگی ما را دارد. در واقع این تمرین کمک می‌کند مغز به سمت حالت و فرکانس آلفا حرکت کند و دریچه‌های ناخودآگاه شروع به باز شدن کند و ما قادریم باشیم اطلاعات مطالعه شده را به ناخودآگاه انتقال دهیم. برای کسب اطلاع در رابطه با ضمیر ناخودآگاه مقاله ضمیر ناخودآگاه چیست را مطالعه کنید.

هر موضوعی به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا کند می‌تواند به‌صورت کاملاً ناخودآگاه در زندگی ما اجرا شود و به صورت پایداری از آن استفاده کنیم. یکی از اهداف ما در تمرین نارنگی آماده کردن مغز برای مطالعه مؤثر و افزایش حوزه دید در حالت ناخودآگاه است به همین دلیل بهتر است قبل از مطالعه کردن چند دقیقه‌ای وقت بگذاریم و تکنیک نارنگی را انجام دهیم و سپس مطالعه را شروع کنیم. بعدی از یادگیری خودتان می‌توانید اثر این تکنیک را متوجه شود.

مراحل انجام تکنیک نارنگی
1- ابتدا در یک وضعیت بدنی درستی مانند نشستن صحیح پشت میز مطالعه قرار می‌گیرید و چند نفس عمیق شکمی می‌کشید و عضلات بدن خود را درحالت ریلکس و راحتی قرار می‌دهید.

2-با چشم باز یک درخت نارنگی را روبروی خود تصور می‌کنید و یکی از نارنگی‌های خوب و مورد علاقه آن را می‌چینید و توی دستتان می‌گیرید. تمام خصوصیات نارنگی اعم از رنگ، بو، جنس، وزن، اندازه و … را کاملاً تجسم می‌کنید و آن را در کف دستتان احساس می‌کنید.

3- چند بار نارنگی را بین دو دستانتان جابه‌جا کنید تا کاملاً حسش کنید سپس با دست مسلط نارنگی را پشت سر خود قرار ‌دهید و تجسم ‌کنید نارنگی پشت سر شما در هوا معلق و ثابت می‌ماند و به آرامی دستتان را پایین بیاورید و نارنگی را درهمان نقطه رها کنید.

4- چشمتان را ببندید و هر زمان که حرکت نارنگی در پشت سرتان به حالت ثابتی درآمد احساس کنید دقت و تمرکز و هشیاری در وجود شما بیشتر می‌شود و کم‌کم افزایش میابد. در حالی که چشمتان بسته است تجسم کنید میدان و حوزه دید شما افزایش پیدا می‌کند و زمانی که احساس کردید حوزه دید شما تا جایی که ممکن است باز شده است چشمتان را به آرامی باز کنید و شروع کنید به مطالعه و خواندن کتاب و موضوعی که قبلاً آماده کرده بودید.

همه توضیحات ...