انواع غلظت دهنده چاپ در صنعت نساجی

157 بازدید
بیشتر
tehrangerdbaf
tehrangerdbaf
با توجه به اینکه فرآیند چاپ یک رنگرزی موضعی به حساب می آید، وجود مرزِ مشخص در طرح چاپی اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل از غلظت د ...
با توجه به اینکه فرآیند چاپ یک رنگرزی موضعی به حساب می آید، وجود مرزِ مشخص در طرح چاپی اهمیت بالایی دارد. به همین دلیل از غلظت دهنده های چاپ استفاده میکنند که بخش اصلی خمیر چاپ شمرده می شود.

خمیر چاپ

حاوی مواد کمکی و رنگدانه بوده و درواقع ماده غلظت دهنده در این خمیر موجب کاهش سیالیت آن شده و از پخش رنگزا به خارج از خطوط مرزی جلوگیری میکند.

ویسکوزیته خمیر چاپ
میزان ویسکوزیته خمیر چاپ از جمله دیگر نکات حائز اهمیت در این پروسه میباشد.چراکه بی شک نحوه انتقال و پخش شدن خمیر روی سطح و داخل ساختار پارچه در کیفیت چاپ نهایی موثر است.

بطور مثال زمانیکه چاپ غلتکی با سرعت بالا انجام میشود؛ درصورتیکه میزان ویسکوزیته خمیر زیاد باشد( باتوجه به کمبود زمان در انتقال خمیر چاپ از غلتک به پارچه مورد نظر)ممکن است فقط نقاط سطحی پارچه توسط خمیر پوشش داده شود و به سطوح پایین تر منتقل نشود.

این حالت موجب مشکلات زیادی اعم از زیبایی در طرح مورد نظر، ثبات لازم و کاهش سایر استاندارد های چاپ خواهد شد. همچنین بعد از فرآیند چاپ و در مرحله شست و شو درحالیکه زدودن غلظت دهنده بصورت کامل باید اتفاق بیفتد، ویسکوزیته بالای خمیر کار را مشکل خواهد کرد و در ادامه نه تنها قیمت تمام شده را بالا برده بلکه بر مشکلات محیط زیستی پساب هم می افزاید.

از طرفی ازدیاد فشار بین غلتک چاپ و پارچه و همزمان افزایش مدت زمان تماس پارچه با غلتک چاپی مقدار انتقال خمیر را به سطح پارچه افزایش میدهد در این حالت نیز میزان ویسکوزیته اهمیت پیدا میکند.

ویسکوزیته پایین هم در خمیر جدا از فاکتورهای مطرح شده مثل سرعت دستگاه چاپ، نوع پارچه مصرفی و … میزان پخش شدگی خمیر را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و در نهایت از ظرافت خطوط مرزی در طرح چاپی میکاهد.

همه توضیحات ...