غذای افغانی قابلی : با ما همراه باشید با سرو غذای خوشمزه افغانی قابلی در مشهد ایران 1401
Walking with me in the Afghan restaurant in Mashhad, Iran رستوران افغانستانی های مشهد ایران
Qabli Plu or Kabuli Plu is the food of Afghans, especially the northern residents of Afghanistan. Qabli pilu is also a traditional dish in Uzbekistan, and of course, in the northern cities of Iran, among the Turkmen people, a dish close to Qabli is cooked, especially on Yalda night and Nowruz night. Ghabli pilaf is the national dish of Afghanistan and is very famous in Central Asian countries. Also, today, Afghans have expanded the reputation of Gable Plou by building restaurants in Western countries. The reason for the variety of its types in different countries is because this dish is common in the court in the areas under the rule of Great Khorasan, and therefore it is cooked by the people of Great Khorasan, and the recipes are slightly different, but they have the same basic ingredients and food. .
قابلی پلو یا کابلی پلو خوراک مجلسی و مهمانی افغانستانیها به ویژه باشندگان شمالی افغانستان میباشد. قابلی پلو در کشور ازبکستان هم یک غذای مرسوم است و البته در شهرهای شمالی ایران مابین مردمان ترکمن هم غذایی نزدیک به قابلی به خصوص در شب یلدا و شب نوروز پخته میشود. قابلی پلو غذای ملی افغانستان میباشد و در کشورهای آسیای میانه شهرت زیادی دارد. همچنین امروزه افغانستانیها با ساخت رستورانتها در کشورهای غربی باعث گسترش شهرت قابلی پلو شدهاست. علت چندگانگی انواع آن در کشورهای مختلف بدین خاطر است که این غذا در مناطق تحت حاکمیت خراسان بزرگ در دربار مرسوم بوده و به همین خاطر نزد اهالی خراسان بزرگ پخته میشود و در دستور پخت اندکی متفاوت هستند اما پایه و اساس مواد اولیه و غذایی یکسانی دارند.
#walk #mashhad #afghanistan #walk with me #irangardi
#مشهد #قابلی پلو #walk with arad
Qabli Plu or Kabuli Plu is the food of Afghans, especially the northern residents of Afghanistan. Qabli pilu is also a traditional dish in Uzbekistan, and of course, in the northern cities of Iran, among the Turkmen people, a dish close to Qabli is cooked, especially on Yalda night and Nowruz night. Ghabli pilaf is the national dish of Afghanistan and is very famous in Central Asian countries. Also, today, Afghans have expanded the reputation of Gable Plou by building restaurants in Western countries. The reason for the variety of its types in different countries is because this dish is common in the court in the areas under the rule of Great Khorasan, and therefore it is cooked by the people of Great Khorasan, and the recipes are slightly different, but they have the same basic ingredients and food. .
قابلی پلو یا کابلی پلو خوراک مجلسی و مهمانی افغانستانیها به ویژه باشندگان شمالی افغانستان میباشد. قابلی پلو در کشور ازبکستان هم یک غذای مرسوم است و البته در شهرهای شمالی ایران مابین مردمان ترکمن هم غذایی نزدیک به قابلی به خصوص در شب یلدا و شب نوروز پخته میشود. قابلی پلو غذای ملی افغانستان میباشد و در کشورهای آسیای میانه شهرت زیادی دارد. همچنین امروزه افغانستانیها با ساخت رستورانتها در کشورهای غربی باعث گسترش شهرت قابلی پلو شدهاست. علت چندگانگی انواع آن در کشورهای مختلف بدین خاطر است که این غذا در مناطق تحت حاکمیت خراسان بزرگ در دربار مرسوم بوده و به همین خاطر نزد اهالی خراسان بزرگ پخته میشود و در دستور پخت اندکی متفاوت هستند اما پایه و اساس مواد اولیه و غذایی یکسانی دارند.
#walk #mashhad #afghanistan #walk with me #irangardi
#مشهد #قابلی پلو #walk with arad
همه توضیحات ...