Healthy Chia Buns(Danish), نان سالم چیا(دانمارکی)

LiliCandy
LiliCandy
Chia buns(Danish) 4 dl lukewarm water• 25 g fresh yeast or 1tbs yeast powder • 1 tsp honey • tsp salt 100 g chia seeds, 100 ...
Chia buns(Danish)
4 dl lukewarm water• 25 g fresh yeast or 1tbs yeast powder • 1 tsp honey • tsp salt 100 g chia seeds, 100 g oatmeal •1 tbsp. olive oil • 300g wheat flour • 400-500ml water, beaten egg for brushing.
Preparation: Dissolve yeast in water and add honey.Add salt, chia seeds, oatmeal and olive oil and stir it into a uniform porridge. Add wheat flour and knead the dough well on a mixer or using an electric whisk or hands. Let the dough rise warmly and covered under a cloth for approx. 60min. Turn on  and warm the oven on 220 degree hot air. Shape the buns using two tablespoons and place them on a baking tray covered with paper.Brush the buns with beaten egg. Bake the buns in the oven at 200 degrees hot air for approx. 12 - 15min or until the buns are thoroughly baked and lightly golden on top.


مواد لازم برای تهیه نان چیا( دانمارکی)•
۲۵گرم مخمر تازه یا یک قاشق غذاخوری پودر مخمر، ، ۴۰۰-۵۰۰ م ل آب. ۱ ق چایخوری عسل، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱۰۰گرم دانه چیا، ۱۰۰ گرم بلغور جو دوسر، ۱قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۳۰۰گرم آرد گندم، تخم مرغ و کمی دانه چیا برای رومال.
طرز تهیه: مخمر را در آب حل کرده و عسل را اضافه کنید. نمک، دانه چیا، بلغور جو دوسر و روغن زیتون را اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید. آرد گندم را اضافه کنید و خمیر را خوب ورز دهید. خمیر را به مدت تقریباً ۶۰ دقیقه در جای گرم و زیر پارچه بپوشانید. فر را روی ۲۲۰ درجه هوای گرم روشن کنید تا داغ شود.نان ها را با استفاده از دو قاشق غذاخوری روی سینی فر پوشیده شده با کاغذ منقل کنید و  شکل دهید.سپس با برس تخم مرغ زده و چیا بپاشید. سپس دمای فر را به ۲۰۰درجه(ترجیحا هوای گرم) برسانید و به مدت تقریبی ۱۲ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که روی آنها طلایی شود آنها را بپزید.

همه توضیحات ...