پاکستان چطور موفق به ساخت بمب هسته ای شد؟ داستان جالب تبدیل شدن پاکستان به قدرت اتمی

30,338 بازدید
بیشتر
One Media Plus
One Media Plus
👇:برای ویدیوهای بیشتر اینجا کلیک کنید ...
👇:برای ویدیوهای بیشتر اینجا کلیک کنید
onemediaplus
#پاکستان_بمب_هسته‌یی_قدرت_اتمی_پاکستان

پاکستان چطور تبدیل به قدرت اتمی شد؟
پاکستان اولین و تنها کشور مسلمان است  که سلاح هسته یی دارد، قدرت هسته‌ای پاکستان خیلی بالا است. پاکستان در حال حاظر در حدود 160 هلاکت هسته‌ای دارد، و در پهلوی آن، پاکستان روی سیستم موشکی بالستیک خود کار کرده است. موشک های بالستیک پاکستان دارای بورد 3000 کیلومتر است. پاکستان چگونه به یک قدرت هسته‌ای تبدیل شد. چرا جهان در مقابل برنامه هسته‌ای پاکستان سکوت کردند
؟
جنگ مرزی هند با چین در سال 1962 میلادی سبب گردید، هند تصمیم برای ساخت تسلیحات هسته‌ای را آغاز کند، برنامه ساخت تسلیحات هسته‌ای هند، خواب را از چشمان رقیب هند، پاکستان ربوده بود. در سال 1965 میلادی ذوالفقار علی بوتو رییس جمهور پاکستان اعلام کرد. "اگر هند بمب هسته‌ای بسازد ما هم حاضر هستیم علف یا برگ درختان را بخوریم و گرسنه بمانیم. اما بمب خودمان را بسازیم.
به دنبال جنگی که در سال 1971 میلادی میان هند و پاکستان در گرفت، پاکستان در این جنگ شکست خورد و تقریبا نیمی از سرزمین های خود را از دست داد، پاکستان شرقی به بنگلادیش مستقل تبدیل شد و بیش از 90 هزار سرباز پاکستانی اسیر نیروهای هند شدند.
بعد از این شکست بزرگ، دولت پاکستان دست به کار شد تا برنامه تسلیحات هسته خود را کلید بزند. در سال 1974 میلادی، هند اولین بمب اتمی خود، با نام بودای خندان را آزمایش کرد، و در این حال پاکستان فقط تماشاگر بود و بس.
اگر وجود یک شخص نبود، پاکستان هرگز دست به سلاح هسته‌یی پیدا نمیکرد، و آن شخص کسی نبود جز عبدالقدیرخان
درست شنیده اید عبدالقدیر خان. یک هندی تبار که در سال 1936 در بوپال هند تولد شد. او فرزند هفتم خانواده و پدرش مدیر مدرسه بود در جریان تقسیم شدن هند و پاکستان در سال 1947، خانواده خان تصمیم گرفتند که با وجود فرار میلیونی مسلمانان به پاکستان در بوپال هند بماند. اما بعدها با افزایش تنش ها میان مسلمانان و هندوها در بوپال، خانواده خان تصمیم گرفتند به پاکستان پناه ببرد. خان به دانشگاه کراچی تحصیل کرد و برای ادامه تحصیل به آلمان رفت. خان مدرک کارشناسی ارشد خود را در آلمان گرفت و بلاخره دوکترا را در رشته متالوژی شروع کرد. خان در اروپا ازدواج کرد و در آمستردام در شرکت سانتریفیوژ غنی سازی اروانیوم اروپا به اختصار (URENCO) مشغول به کار شد. خان طرح های محرمانه مربوط به سانتریفیوژ را سرقت کرد که از آن برای غنی سازی اروانیروم در سطح نظامی استفاده میشد. سال ها طول کشید تا مقامات اروپایی به او شک کنند اما او دیگر به اطلاعات کافی دست پیدا کرده بود و به همراه خانواده اش در به پاکستان پناه برده بود.
خان با سرقت طرح سلاح های هسته‌یی آلمان روابط میان هند و پاکستان را زیر نظر داشت ، بعد از آنکه علی بوتو ضرورت ساخت بمب هسته‌ای را اعلام کرد،  او با وجود آنکه آشنایی در دولت پاکستان نداشت به بوتو پیشنهاد کمک داد و رییس جمهور پاکستان نیز به در خواست وی پاسخ مثبت داد. در سال 1976 پاکستان آزمایشگاه های تحقیقاتی مهندسی خود را با هدف ساخت و راه اندازی تاسیسات غنی سازی اورانیوم افتتاح کرد و 10 هزار نیروی متخصص را به استخدام این آزمایشگاه ها در آورد. خان در راس همه امور قرار داشت و در ادامه نام او روی آزمایشگاه ها گذاشته شد. عبدالقدیر خان بطور خلاصه به دولت پاکستان میگوید شما چرا بروی تکنالوژی پلوتونیم کار میکنید، در آن زمان پاکستان میخواست از پلوتونیم برای تولید بمب اتم استفاده کند. اما تولید این ماده خیلی دشوار بود، عبدالقدیر خان گفت تولید بمب اتم از پلوتونیم دشوار است در پاکستان مقدار زیاد اورانیوم وجود دارد، من تکنالوژی استخراج معدن اروانیوم را دارم، از اورانیوم به راحتی میتوان بمب اتم تولید کرد. دولت پاکستان آزمایشگاه و امکانات تولیدی به عبدالقدیر خان اختصاص میدهد و عبدالقدیر خان کار را آغاز میکند. خان از ارتباطات خود با غرب استفاده میکند و مواد و تکنالوژی هایی با کاربرد دوگانه را خریداری میکند. که هم میشود در زمینه نظامی و هم غیر نظامی آز آنها استفاده نمود. او شبکه‌ای از شرکت ها در مناطق مختلف دنیا را به خدمت گرفت تا توجه بین المللی به برنامه هسته‌ای پاکستان را به حد اقل میزان ممکن برساند. در آن زمان قوانین صادراتی اروپا چندان سختگیرانه نبود و اروپایی ها مقاومتی در برابر خریدهای خان نمیکردند. همزمان برای ساخت تسلیحات هسته‌ای پاکستان، خان صادرات این فناوری به کشورهای مانند کره شمالی، لیبی و حتی حکومت صدام حسین را کلید زد. اما بلاخره جهان از برنامه پاکستان آگاه شدند. کشورهای مختلف و حتی آژانس بین المللی انرژی اتمی نسبت به فعالیت های خان به پاکستان هشداد دادند. پرویز مشرف رهبر وقت پاکستان نسبت به این مراودات تجاری اظهار بی اطلاعی کرد و تقصیر را بر گردن خان انداخت. در سال 2004 خان در یک برنامه تلویزیونی ظاهر شد و به فعالیت های خود اعتراف کرد. او مدعی شد که دولت هیچ اطلاعی از این معاملات نداشته و تمام مسولیت را برگردن گرفت. به دنبال این مصاحبه تلویزونی، خان به حبس خانگی محکوم شد.

Video Footage:
https://www.pexels.com/
https://www.vecteezy.com/
https://unsplash.com/

برای دیدن گزارش های بیشتر با ما بپیوندید:
👇👇👇👇👇👇
Youtube:
https://www.seevid.ir/api/yid/OneMediaPlus...

Instagram:
Instagram: onemediaplus

Tiktok:
TikTok: onemedia.plus

E-mail:
[email protected]

همه توضیحات ...