آیا رتبه بندی نظام های آموزشی ایده خوبی است؟ - learning world

371 بازدید
بیشتر
euronews (به زبان فارسی)
euronews (به زبان فارسی)
پیزا، برنامه بین المللی ارزیابی دانش آموزان، پژوهش...یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپا     برای د ...
پیزا، برنامه بین المللی ارزیابی دانش آموزان، پژوهش...

یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپا
    برای دریافت گزیده اخبار بین المللی روز، مشترک شویدhttp://eurone.ws/Xw5imz
    یورونیوز به دوازده زبان دیگر در دسترس شماستhttp://eurone.ws/16UnLKq

http://persian.euronews.com/2014/01/1...
پیزا، برنامه بین المللی ارزیابی دانش آموزان، پژوهش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است که هر سه سال، نظام های آموزشی در اقصی نقاط جهان را از طریق آزمایش هزاران دانش آموز پانزده ساله ارزشیابی می کند. آزمون بر مبنای دانش مورد نیاز در بزرگسالی در زمینه خواندن، ریاضیات و علوم انجام می شود.

در این برنامه، به بررسی نظامهای آموزشی دو کشور چین و استونی پرداخته ایم.

چین دائما در صدر جدول پیزا قرار می گیرد و آخرین نتایج نشان می دهد که نظام آموزشی در شانگهای نه تنها جزو بهترینها بین ۶۵ کشور شرکت کننده است، بلکه تقدم خود را نیز افزایش می دهد. درس های اصلی، زبان، ریاضی و علوم بسیار مهمند زیرا در امتحان ها ضریب بیشتری دارند. به همین دلیل دانش آموزان بیشتر بر روی این درس ها تمرکز می کنند.

فقط تمرکز بر یادگیری دانش باعث شده است که دیگر جنبه های توسعه فردی نادیده انگاشته شوند. متخصصان آموزشی امروز در پی ایجاد توازن هستند و به همین دلیل است که مقوله های دیگری مانند اهمیت دادن بیشتر به ورزش را نیز در نظر می گیرند.

در رده بندی نظامهای اموزشی پیزا، کشورهای آسیایی در زمینه مهارت های ریاضی در هفت رتبه اول قرار دارند و پشت سر آنها پنج کشور اروپایی، از جمله استونی قرار گرفته اند.

استونی در آزمون پیزای سال ۲۰۱۲ به نتایج عالی در بین ۶۵ کشور شرکت کننده دست یافت. دانش آموزان پانزده ساله این کشور، در بین بهترین های جهان و اروپا قرار گرفتند.

برنامه آموزشی سال ۱۹۹۶ میلادی قدمی در مسیر درست بود که هدف های آموزشی و راه های رسیدن به آنرا تعیین و بر استقلال مدرسه تاکید کرد.

آیا رتبه بندی مدارس ایده خوبی است؟

آیا نتایج پیزا معیاری برای موفقیت آموزشی است؟ چرا پیزا فقط ریاضیات، علوم و خواندن را می سنجد، در حالیکه دیگر مطالعات به محدوده گسترده تری از درس ها نگاه می کنند؟

Youtube euronewspe
    Facebook Facebook: euronews.pe
    Twitter Twitter: euronews

همه توضیحات ...