Delicious German Buns(Rustic) without Kneading👌نان روستایی آلمانی بدون ورز خیلی خوشمزه

LiliCandy
LiliCandy
German Rustic Buns without kneadingovernight Proofing Ingredients for 8 buns350 g wheat flour or strong Bread Flour ...
German Rustic Buns without kneading
overnight Proofing
Ingredients for 8 buns
350 g wheat flour or strong Bread Flour
150 g whole wheat flour
350 g water
4 g instant yeast (1 tsp)
12 g salt (1 teaspoon)
2 teaspoons your favorite seeds( I used flax seeds)
1 tbsp Olive oil for greasing the dough container
First Proofing time: 30 minutes
Then 1 set stretch and fold
Second proofing time: 10-14 hours in the refrigerator
Third rest : 10 minutes after shaping
Baking temperature: 250 degrees gas oven (230 degrees electric) preheated
Baking time: 20-25 minutes with steam bath
For a steam bath, preheat a dish with the oven and just when you put the dough  in the oven, pour boiling water into the dish and quickly close the oven door.

نان روستایی بدون ورز آلمانی
شب خمیر کن
صبح بپز
مواد لازم برای ۸ عدد نان
۳۵۰ گرم آرد گندم( تقریبا ۲/۵ لیوان)
۱۵۰ گرم آرد کامل( ۱ لیوان سرپر)
۳۵۰ گرم آب ( تقریبا ۲ لیوان سرخالی)
۴ گرم پودر مخمر( ۱ ق چ)
۱۲ گرم نمک( ۱ ق غ)
۲ ق غ دانه ی مورد علاقتون
۱ ق غ روغن برای چرب کردن ظرف
زمان استراحت اولیه : ۳۰ دقیقه
۱ استرچ فولد( کشش و تا)
سپس استراحت دوم
زمان استراحت دوم : ۱۰-۱۴ ساعت در یخچال
زمان استراحت سوم: ۱۰ دقیقه بعد از شکل دهی
دمای پخت: ۲۵۰ درجه فر گازی(۲۳۰درجه برقی) از قبل داغ شده
زمان پخت : ۲۰ -۲۵ دقیقه با حمام بخار
برای حمام بخار یک ظرف را با فر از قبل داغ کنید  و درست زمانی که نان را در فر میگذارید بخار آب جوش داخل ظرف بریزید و سریع در فر را ببندید

#rusticbuns #nokneading #nokneadbread #buns #breakfastbuns #wholewheatbread #wholewheatbuns #coldfermentation
#نان_سالم #نان_محلی #نان_سبوسدار #نان_صبحانه #نان_بدون_ورز #نان_با_آرد_کامل

همه توضیحات ...