چای چورگی (نان چای) زنجان

750 بازدید
بیشتر
piyazo آموزش آشپزی پیازو
piyazo آموزش آشپزی پیازو
...
#نان_چای #نان #شیرینی_سنتی #شیرینی #نان_شیرینی #چای_چورگی #شیرینی_پزی #شیرینی_زنجان #زنجان

چای چورگی زنجان

مواد لازم: (۱۲ عدد نان)
تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: نصف پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
روغن مایع: نصف پیمانه (۱۲۰ میلی لیتر)
شکر: یک پیمانه (۲۳۰ گرم)
آرد قنادی:  ۴ پیمانه (۶۰۰ گرم)(ممکنه بیشتر یا کمتر لازم بشه)
بکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری
وانیل:یک چهارم قاشق چایخوری
خمیر مایه: یک قاشق چایخوری(۳ گرم)
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
کنجد: دلبخواه
(اگه دوست داشتید یه قاشق گلاب هم میتونید بریزید که من دوست ندارم)

رومال: روغن مایع
زعفران دم‌کرده:یک قاشق مرباخوری
زرده تخم‌مرغ:یک عدد

تخم مرغ ها رو با همزن دستی یا برقی حسابی هم بزنید سپس شکر را اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا کرم و کشدار شود. شیر را اضافه کنید و با همزن بزنید تا شکر کاملا حل شود. روغن‌مایع را اضافه کنید و هم بزنید.
بکینگ پودر، پودر هل، خمیر مایه و وانیل را به آرد اضافه کنید و در چند مرحله به مواد اضافه کنید. اول با قاشق مخلوط کنید بعد با دست خمیر رو جمع کنید. زیاد ورز ندید که به روغن میافتد.کلا خمیر بسیار لطیف هست. بیش از حد آرد نریزید در حدی که خمیر کمی جمع شود کافی است.
بعد از استراحت خمیر خودشو جمع می‌کنه و اصلا به دست نمی‌چسبد. خمیر را داخل ظرفی که کمی چرب کرده‌اید، بگذارید. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و یه پارچه تمیز روی آن بکشید و بگذارید یک ساعت استراحت کند. (بعد از استراحت خمیر پف نمی‌کند فقط منسجم شده و به دست نمی‌چسبد)
خمیر را به تکه های کوچک ۹۰ تا ۱۰۰ گرمی تقسیم کنید و  شکل بیضی دربیاورید و روی خمیر کمی وردنه بکشید تا به ضخامت نیم الی یک  سانت و طول ده سانت دربیاید.
فر را حتما یک ربع قبل با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید.
خمیر احتیاج به استراحت دوم ندارد.روی هر خمیر با فرچه روغن مایع رومال کنید
سپس زرده و زعفران رو با هم مخلوط کنید و روی خمیر رومال کنید و بعد با چنگال  خط بیاندازید و کمی کنجد بپاشید.

به مدت پانزده تا بیست دقیقه بگذارید داخل فر بپزید و حدود دو دقیقه هم گریل را روشن کنید که روی نان هم طلایی شود.

مراقب باشید زیر نانها نسوزد

بعد از اینکه از داغی افتاد روش نایلون بکشید که خشک نشه

همه توضیحات ...