آموزش اصول طراحی بانک خازنی و جبران‌ سازی توان راکتیو

FaraDars | فرادرس
FaraDars | فرادرس
301 بار بازدید - پارسال - FaraDars: آموزش اصول طراحی بانک
FaraDars: آموزش اصول طراحی بانک خازنی و جبران‌ سازی توان راکتیو - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/nu94

0:00:00 درس یکم: مقدمه‌ای بر طراحی بانک خازنی و جبران‌سازی توان راکتیو
0:05:01 درس دوم: توان و مفهوم آن
0:15:30 درس سوم: اصل جبران‌سازی توان راکتیو
0:23:31 درس چهارم: مفهوم جبران‌سازی توان راکتیو
0:32:13 درس پنجم: مفهوم ضریب توان و ارتقای آن
0:38:18 درس ششم: مزایای فنی جبران‌سازی توان راکتیو – کاهش جریان و سایزینگ تجهیزات

بانک خازنی و جبران‌‌سازی توان راکتیو چیست؟

بانک خازنی مجموعه‌ای از خازن‌های الکترولیتیک، پلی استر، پلی‌پروپیلن و یا دیگر انواع خازن‌ها هستند که در قطب‌های مثبت و منفی به صورت متقابل قرار دارند و در طراحی مدارهای الکترونیکی کاربرد دارند. . توان در سیستم‌های الکتریکی جریان متناوب به دو شکل توان اکتیو و راکتیو بیان می‌شود. توان اکتیو، توان مفید و قابل تبدیل و توان راکتیو توان غیر مفید، نامیده می‌شود که بین منبع و بار در تبادل است. بنابراین، جبران‌سازی توان راکتیو می‌تواند باعث بهبود عملکرد سیستم قدرت، افزایش راندمان انرژی و کاهش هزینه‌های مربوط به مصرف انرژی شود.

اهمیت یادگیری اصول طراحی بانک خازنی و جبران‌‌سازی توان راکتیو چیست؟

امروزه کنترل و جبران‌سازی توان راکتیو در سیستم‌های الکتریکی یکی از مهم‌ترین مباحث علوم مهندسی برق است. یک مهندس برق قدرت یا برق صنعتی باید بتواند مفهوم توان راکتیو را درک و مقدار مورد نیاز را محاسبه کرده و با اصلاح ضریب توان، آن را کنترل و جبران‌سازی کند. توان در سیستم‌های الکتریکی جریان متناوب به دو شکل توان اکتیو و راکتیو بیان می‌شود.

افزایش توان راکتیو در یک سیستم یا شبکه الکتریکی، می‌تواند باعث افزایش جریان و در نتیجه تغییر در سایزینگ خطوط و کابل‌ها، تغییر اندازه ماشین‌های الکتریکی، افزایش تلفات و افت ولتاژ شود که نتیجه تمامی آن‌ها منجر به افزایش هزینه است. علاوه بر آن، عدم اصلاح ضریب توان در یک کارخانه صنعتی یا مجتمع مسکونی از طریق اداره برق، مشمول پرداخت جریمه است. به همین دلیل، یکی از معضلات کارخانجات صنعتی، اصلاح ضریب توان و جبران‌سازی توان راکتیو محسوب می‌شود تا متحمل پرداخت جریمه نشوند.

در این فرادرس چه چیزی یاد می‌گیریم؟

هدف این آموزش، جبران‌سازی توان راکتیو و اصلاح ضریب توان است که یکی از عمده‌ترین شکل‌های آن، طراحی بانک‌های خازنی محسوب می‌شود. در این آموزش، سعی شده است که در حد امکان مباحث مربوط به روش‌های تولید توان راکتیو، انواع روش‌های جبران‌سازی، محاسبات ضریب توان و اصلاح آن، معرفی تجهیزات و سایزینگ آن‌ها و همچنین طراحی و تحلیل بانک‌های خازنی، مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

آموزش اصول طراحی بانک خازنی و جبران‌ سازی توان راکتیو - (برای مشاهده نسخه کامل آموزش به لینک زیر مراجعه کنید)
https://fdrs.ir/nu94
پارسال در تاریخ 1402/03/09 منتشر شده است.
301 بـار بازدید شده
... بیشتر