امپراتوری سلجوقیان/ حکومتی که دوباره قلمرو هخامنشیان رو پس گرفت

History live
History live
سلام دوستان به چنل هیستوری لایو خوش اومدید---------------------------------------------------------این چنل یک چنل تاریخی ...
سلام دوستان به چنل هیستوری لایو خوش اومدید
---------------------------------------------------------
این چنل یک چنل تاریخی هست و در اون محتواهایی در مورد موضوعات تاریخی قرار داده میشه
تاریخ ایران یکی از زیبا ترین تاریخ های جهان هست و ما سعی می کنیم که به صورت مستند  تاریخ شفاهی ایران رو به تصویر بکشیم . این ویدیو ها پادکست های فارسی هستند که از تمامی زوایا به تاریخ ایران باستان خواهند پرداخت
...ازجمله جغرافی قلمرو ایران باستان  سیاست های پادشاهان ایران باستان و
---------------------------------------------------------
اگر به این دسته از موضوعات علاقه دارید حتما کانال ما رو سابسکرایب کنید
@historylive7043
---------------------------------------------------------
در این ویدیو به پیدایش سلسله سلجوقیان خواهیم پرداخت. تا انتهای ویدیو  با ما همراه باشید.
سلام دوستان من مهدی هستم و در کانال هیستوری لایو ویدیو هایی در مورد تاریخ منتشر میشه. اگه به این سبک ویدیو ها علاقه مند هستید کانال هیستوری لایو رو سابسکرایب کنید و دکمه زنگوله رو بزنید تا از ویدیو های بعدی مطلع بشید.
سلجوقیان قومی ترک تبار بودند که در جستجوی چراگاه برای دام هاشون ، از آسیای مرکزی به سمت غرب حرکت کردند و در فرارود مستقر شدند . سلطان محمود غزنوی که از قدرت گرفتن چنین قوم پر جمعیتی  می ترسید ، برای حذف یا ضعیف کردن اونها در فکر استفاده از قدرت نظامی  بود  .
سلجوقیان پس از مرگ رهبران خود اسرائیل و میکائیل، به فرمان طغرل درآمدند و تحت رهبری او و برادرش  به گسترش قلمرو خویش پرداختند. طغرل در سال ۱۰۳۷ میلادی ، از سوی بزرگان سلجوقی به عنوان سلطان برگزیده شد و به نام او خطبه جاری شد. پس از مرگ محمود غزنوی و قدرتگیری سلطان مسعود، سلجوقیان به رهبری طغرل، در چندین مرحله با غزنویان به نبرد پرداختند. سرانجام با پیروزی سلجوقیان در نبرد دندانقان به سال ۴۳۱ ه‍. ق، طومار غزنویان در خراسان بزرگ و نواحی اطراف پیچیده شد و سلجوقیان به عنوان قدرتی جدید وارد فلات ایران شدند. در این میان طغرل با استقرار در نیشابور به عنوان پایتخت، به بسط و گسترش سرزمین خود به کمک برادر و خویشانش مشغول شد و سلسلهٔ سلجوقیان را پایه گذاری نمود.
‌طغرل در فاصله سالهای ۴۴۶–۴۳۲ ه‍. ق، با توسل بر لشکرکشی و اعمال زور ، مناطق وسیعی از سرزمین ایران شامل عراق عجم  را به تصرف خویش درآورد و به حکومت آل بویه را در این سرزمین پایان بخشید. طغرل در پی فتح ری و بازسازی آن، این شهر را پایتخت خودش قرار داد؛ اما پس از تسخیر اصفهان در سال ۴۴۳ ه‍. ق، آن شهر را به پایتختی خودش برگزید. او سپس با حمله به آذربایجان، آن سرزمین را تحت فرمان خودش درآورد و در ادامه با لشکرکشی به ارمنستان بیزانس و سرزمینهای روم شرقی، قلمرو سلجوقیان را وسعت بخشید.
حملات سلجوقیان به قلمرو امپراتوری بیزانس و پیشروی آن‌ها در داخل اراضی بیزانس از زمان طغرل آغاز شده بود و در زمان آلپ ارسلان شدت یافته و امپراتوری بیزانس را در تنگنا قرار داده‌بود. از این رو، بیزانسی‌ها برای پاسخ به این حملات تدارکات نبرد مهیا کردند، اما با وجود برتری عددی، به دلیل ناهمگونی لشکر بیزانس و خیانت‌هایی که از جانب سران سپاه صورت گرفت و همچنین تاکتیک کارآمدی که آلپ ارسلان برای نبرد در پیش گرفت، در میدان نبرد در موضع ضعف قرار گرفتند و در مقابل لشکر سلجوقی تاب مقاومت نیاوردند و هزیمت شدند و نبرد با شکست قطعی بیزانسی‌ها و به اسارت درآمدن امپراتورشان به پایان رسید. این نخستین بار در تاریخ بود که یکی از امپراتوران بیزانس به اسارت مسلمانان درمی‌آمد و لشکرشان نیز به کلی نابود می‌شد .
پس از این نبرد آلپ ارسلان در مقابل امپراتور بیزانس رأفت نشان داد و او را بخشید و قرارداد مصالحه‌ای را به امضا رساند که سیادت امپراتوری سلجوقی را تثبیت می‌کرد، اما پس از این مصالحه و عملی نشدن مفاد آن، حملات از سرگرفته شد و در آناتولی با قدرت تمام به پیشروی پرداختند و طی مدت کوتاهی تقریباً تمام آن را از سلطه امپراتوری بیزانس خارج ساختند و حکومت سلجوقیان روم را پایه‌گذاری کردند . این نبرد از چند لحاظ حائز اهمیت است؛ اولا راه ورود ترکان مهاجر به غرب برای ورود به قلمرو بیزانس و آناتولی مرکزی ایجاد کرد، دوماَ مشکل اسکان ترکان مهاجر را حل کرد، سوماَ با تشکیل سلسله سلجوقیان روم و تصرف تدریجی آناتولی توسط ترکان مسلمان، خطر بیزانس برای خلافت عباسی و امپراتوری سلجوقی را رفع کرد و با تصرف نهایی آناتولی و تسخیر شهرهای مقدس مسیحیان و در معرض خطر قرار دادن قسطنطنیه، پایتخت امپراتوری بیزانس ، جامعه مسیحیت را به فکر بسیج علیه مسلمانان انداخت و زمینه‌ای برای جنگ‌های صلیبی فراهم ساخت. همچنین زمینه‌ای برای قدرت‌گیری ترکان عثمانی در دو قرن بعد شد.
این ویدیو به پایان رسید و منتظر ویدیو بعدی باشید.
تا ویدیو بعدی خدانگهدار.

همه توضیحات ...