میوه ای که حیوانات با خوردن آن مست می شوند 😱/ #shorts#دانستنی #marula #آفریقا

تایم ⏰️ دانستنی
تایم ⏰️ دانستنی
سلام به کانال تایم دانستنی خوش اومدین در این کانال به دانستنی های ایران و جهان می پردازیم دانستنی روز دانستنی های ای ...
سلام به کانال تایم دانستنی خوش اومدین
در این کانال به دانستنی های ایران و جهان می پردازیم
دانستنی روز
دانستنی های ایران
دانستنی های جهان
عجیب ترین دانستنی ها
دانستنی های جالب
اطلاعات عمومی
آیا میدانید
آیا میدانستید
حقایق
حقایق ایران
حقایق جهان
عجایب
عجایب ایران
عجایب جهان
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
درختی عجیب با میوه ی الکل دار
در آفریقا میوه ای وجود دارد که مقادیر قابل توجهی الکل در خود دارد. هر انسان یا حیوانی که از آن بخورد از حالت طبیعی خارج میشود و قدری خنده دار عمل میکند.

اکثر افرادی که به آفریقا سفر می کنند در مورد درخت مارولا (Marula) که خاصیت مست کنندگی برای حیوانات دارد، شنیده اند و گاها در بروشورهای گردشگری در مورد آن خوانده اند. درخت مارولا از خانواده انبه محسوب می شود که فقط در آفریقا رشد می کند و از میوه های آن در تهیه مربا، شراب، نوشیدنی های الکلی و ... استفاده می شود.
در واقع مارولا درختی خزاندار، در اندازه های متوسط و بومی جنوب آفریقا، غرب آفریقا و ماداگاسکار است. این درخت دارای یک تنه اصلی و انشعابات و شاخه های فراوان می باشد. این درخت در نواحی و ارتفاعات پست و جنگل های باز تا ارتفاع 18 متر نیز رشد می کند.
میوه های زرد رنگ این درخت از دسامبر هر سال تا ماه مارچ می رسند و خاصیت های مختلفی را دارا هستند. به عنوان مثال این میوه ها 8 برابر پرتقال دارای ویتامین C هستند. جالب ترین نکته آن است که حیواناتی از قبیل فیل ها، میمون ها، کرگدن ها و زرافه ها از مصرف کنندگان همیشگی این میوه هستند و به خاطر خاصیت مست کنندگی آن، مست می شوند و در بسیاری از موارد صحنه های خنده داری را خلق می کنن

درخت مارولا (sclerocary birrea) که در سرتاسر آفریقای جنوبی یافت می‌شود، هزاران سال است که توسط انسان‌ها استفاده می‌شده است، با یافته‌های باستان‌شناسی از 9000 سال قبل از میلاد مسیح استفاده می‌شده است. میوه درخت مارولا به اندازه یک آلو با پوست چرمی که در زمان رسیدن زرد کره است، دارای گوشت سفید آبدار معطری است که به هسته قهوه ای سفت می چسبد. داخل هسته دو یا سه دانه وجود دارد که به قدری سرشار از روغن هستند که با فشار دادن ساده دست مقدار قابل توجهی آزاد می شود. طعم میوه مارولا با کوکتل گواوا، لیچی، سیب و آناناس مقایسه شده است و برداشت به طور سنتی بین فوریه و ژوئن انجام می شود. مارولا نه تنها در بین انسان ها، بلکه در بین حیوانات نیز محبوب است. فیل‌ها کیلومترها را فقط برای چشیدن طعم میوه سفر می‌کنند.

میوه و آجیل درخت مارولا، سرشار از پروتئین و ویتامین C فراوان، به مردم این امکان را داده است که در سرتاسر آفریقای جنوبی ساکن شوند. همچنین برای نسل ها به عنوان پایه برخی از محبوب ترین نوشیدنی های الکلی در منطقه استفاده شده است. مارولا که به طور سنتی تقریباً به طور انحصاری توسط زنان برداشت می شود، همچنین سرشار از اسید چرب لینولئیک، آنتی اکسیدان ها و اسید اولئیک است که برای حفظ پوست سالم انسان ضروری است. روغن های مشتق شده از مارولا به راحتی جذب پوست می شوند و به طور طبیعی آن را نرم، تغذیه و احیا می کنند، که باعث می شود روغن مارولا برای استفاده موضعی ایده آل باشد. این روغن ده برابر بیشتر از روغن زیتون در برابر اکسیداسیون مقاوم است و یکی از پایدارترین روغن های طبیعی در جهان است. به دلیل پایداری شیمیایی استثنایی آن، روغن مارولا یک ماده ایده آل برای استفاده در بسیاری از محصولات آرایشی است. علاوه بر این، خواص مغذی مارولا آن را به یک عنصر ایده آل برای غذاهای غنی شده و سایر محصولات مراقبت بهداشتی تبدیل می کند.

دانش سنتی
درختان مارولا در فرهنگ نامیبیا مورد احترام هستند و با توجه به اینکه بیش از 60 درصد از جمعیت نامیبیا در مناطق روستایی زندگی می کنند، درخت مارولا همچنان نقش مهمی را به عنوان منبع غذا و درآمد ایفا می کند. زنان آنجا مدت‌هاست که مارولا را به خاطر ویژگی‌های قابل توجه آن ارزشمند می‌دانستند و نسل‌ها از آن به روش‌های مختلف استفاده می‌کردند. دم کرده ای که از پوست آن تهیه می شود به طور سنتی به عنوان یک مراسم پاکسازی قبل از ازدواج انجام می شده است و زنان نامیبیا هزاران سال است که از چوب مارولا برای ساخت ظروف آشپزخانه استفاده می کنند. مهمترین قسمت درخت مارولا روغن آن است، زیرا می توان از آن به عنوان نگهدارنده گوشت، مرطوب کننده پوست و مواد تشکیل دهنده غذاهای محبوب مانند مربا و نوشیدنی های الکلی استفاده کرد.

دانش سنتی جوامع روستایی نامیبیا از مارولا برخوردارند و استفاده از آن نقشی حیاتی در امرار معاش آنها دارد. زنان نامیبیا همچنان از تکنیک هایی برای برداشت و پردازش مارولا استفاده می کنند که نسل ها به آنها منتقل شده است. هزاران سال پیش، زنان هسته‌های مارولا را در زیر آفتاب داغ نامیبیا خشک می‌کردند و سپس آن‌ها را می‌شکستند تا روغن را استخراج کنند، و تکنیک کلی از آن زمان تاکنون تغییر چندانی نکرده است. تا به امروز از ابزارهای مشابهی برای شکستن هسته های مارولا و دسترسی به دانه های غنی از روغن استفاده می شود.

از آنجایی که درخت مارولا برای مدت طولانی برای جمعیت روستایی نامیبیا بسیار مهم بوده است، دانش آنها در مورد خوش طعم بودن میوه و اینکه کدام درختان خاص بهترین و بزرگترین میوه را می دهند را نمی توان دست کم گرفت. در دهه 1980، محققان اسرائیلی از اولین کسانی بودند که استفاده از درختان بومی مارولا را مطالعه کردند و انتخاب و طبقه بندی صفات مطلوب مارولا توسط مردم محلی به خوبی مستند شده است.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
onten
topten
جعبه ی سیاه

همه توضیحات ...