Traditional Recipe by Cornelian cherryمرباى زغال اخته با طعم ترش و شیرین دوتارسپي عالي ترك

آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
آشپزخانه غذاهای ترکی و بین الملل
مواد لازم براي شربت كيزيلجيك تركي:زغال اخته،شكر،آلو،سيب،چاي ترش،هل،دارچين،ميخك،آلبالو ويا آب ليمو ترش،٢ليتر آبIngred ...
مواد لازم براي شربت كيزيلجيك تركي:
زغال اخته،شكر،آلو،سيب،چاي ترش،هل،دارچين،ميخك،
آلبالو ويا آب ليمو ترش،٢ليتر آب
Ingredients for Turkish Cornus mas Syrup:
Cornus mas , sugar, plums, apples, sour tea
(Hibiscus), cardamom, cinnamon, cloves,
Sour cherries or sour lemon juice, 2lit water
مواد مربای فوق العاده خوشمزه کیزیلجیک ترکی :
زغال اخته،شکر،آب
(بهتره این مربا در آشپزخانه همراه کارهای دیگه انجام بدین
وقتتون رو زیاد نگیره)
Extremely delicious Turkish Cornus mas jam ingredients:
Cornus mas, sugar, water
(It is better to do this jam in the kitchen with
other things to Do not take too much time)


مواد لازم برای شربت کیزیلجیک ترکی :
زغال اخته 500 تا 700 گرم ، شکر 200 گرم معادل 1 لیوان ، آلو 2 عدد ، سیب 2 عدد ، چای ترش ، هل 5 عدد ،چوب دارچین نیم ( یک دوم) عدد ، میخک 5 عدد ، آلبالو 10 گرم و یا آب لیموترش 2 قاشق غذاخوری ، آب 2 لیتر
مواد لازم مربای کیزیلجیک ترکی:
زغال اخته 500 گرم معادل 3 لیوان ، شکر 500 گرم معادل2 لیوان و یک پنجم ، آب 1 لیوان

ابتدا داخل قابلمه 2 لیتر آب ریخته و روی شعله قرار دهید . 5عدد هل و یک و دوم چب دارچین و 5 عدد میخک به آب اضافه کنید . این ادویه ها را که به آب اضافه کردید اجازه دهید که به جوش بیاید . شعله را کم کرده و درب را ببندید و 15 -20 دقیقه کامل جوش بخورد تا مزه و طعمشان در آب جا بیفتد و آب طعم دار شود . ادویه ها طعم دلنشینی به شربت می دهند . بعد مدت زمان مورد نظر رنگ آب تغییر می کند و آب معطر و طعم دار شده و آماده برای شربت درست کردن است. 500 تا 700 گرم زغال اخته و 2 عدد آلو و 2 عدد سیب که به 4 قسمت برش داده  و 10 گرم آلبالو یا 2 قاشق غذاخوری آب لیموترش  و شکر 200 گرم معادل 1 لیوان 250 میل را به آب طعم دار اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا شکر در آب حل شود . سپس درب را ببندید و اجازه بدهید تا به جوش بیاید و بعد شعله را کم کنید . برای 50 دقیقه با حرارت کم بپزند . بعد از گذشت زمان مورد نظر 5 گرم چای ترش اضافه کنید  که باعث می شود تا رنگ شربت براق شود ولی از اول اضافه نکنید زیرا طعمش به کل طعم میوه ها غالب می شود و رنگ شربت تیره و سیاه می شود.  زیاد و شدید هم نزنید  و فقط 5 دقیقه دیگر به پختن مواد ادامه دهید . رنگ و مزه ی شربت را چک کنید . شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا از جوش بیافتد . میوه ها را خارج کنید . شربت را با صافی صاف کنید . در صورت تمایل 2 بار صاف کنید . ابتدا اجازه دهید شربت در محیط آشپزخانه و سپس در یخچال خنک شود. در صورت تمایل می توانید از چند قطعه یخ استفاده کنید .
فصل زغال اخته در ترکیه اواخر مرداد و اوایل شهریور ماه است .
برای مربای زغال اخته ، زغال اخته 500 گرم ( 3 لیوان پر)  ، شکر 500 گرم (2 لیوان و یک پنجم لیوان ) لازم می باشد. زغال اخته ها را داخل قابلمه انتقال داده و شکر پیمانه شده را اضافه کنید . با یکدیگر خوب مخلوط کنید . اگر مواد استراحت کنند آب نمی اندازند فقط مربا قوام خوبی خواهد داشت  . تا 24 ساعت داخل یخچال استراحت کند . روز بعد 1 لیوان 250 میل آب اضافه کنید (یک پیمانه) . روی حرارت قرار بدهید تا شکر آب شود و جوش ریز بخورد . حدودا 15 – 20 دقیقه زمان می برد . ابتدا مربا را کمی هم بزنید اما دائما مربا را هم نزنید . مربا و قتی شروع به جوش خوردن می کند کف می کند . کف ها را از طریق ملاقه جمع کنید . کف ها را در مرکز قابلمه جمع کنید سپس  راحت تر و سریع  با ملاقه کف ها را از مربا بردارید .  شعله را در این مرحله همچنان کم می باشد . بعد از گرفتن تمام کف های سطحی مربا ، شعله را از کم به متوسط زیاد کنید . کف دوباره روی سطح مربا جمع می شود . سعی کنید همه این کف های سفید را بگیرید و از مربا جدا کنید تا مربایی براق و درخشان داشته باشید . این مرحله 3 دقیقه زمان می برد بعد شعله را خاموش کنید . سعی کنید در مرحله اول بیشترین کف را از مربا بگیرید . حرارت را خاموش کرده و به مربا اجازه بدهید خنک شود و باید 2 بار دیگر این مراحل تکرار شود. مربا که خنک شد ، مجدد شعله را با حرارت کم روشن نموده و برای بار دوم مربا را به جوش بیاورید . زیاد و با شدت هم نزنید تا زغال اخته ها آسیب نبینند . بعد از 5- 7 دقیقه با حرارت کم شروع به جوشیدن ریز می کند . سپس می توانید حرارت را به شعله متوسط افزایش دهید  و برای مرحله ی دوم باز هم 3 دقیقه مجدد جوش بدهید و کف ها را بگیرید .
فقط در 3 مرحله مربا را 3 دقیقه جوش بیاورید ، کف ها را  بگیرید و بعد بگذارید مربا خنک شود و دوباره روی حرات تا 3 مرحله تمام شود . داخل آب جوش درب شیشه را 3-5  دقیقه بجوشانید . این کار برای نگهداری طولانی مدت و جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی انجام می شود . سپس 2 -3  دقیقه شیشه را روی بخار بگیرید تا تماما استرلیزه شود . ( قطرات آب از شیشه چکید شیشه آماده مصرف است . داخل شیشه استرلیزه شده و داغ را از مربای داغ پر کنید.
درب شیشه را ببندید . بلافاصله شیشه را برعکس کنید . 1 روز به این شکل در فضای آشپزخانه بماند . اگر درب شیشه را باز نکنید تا 2 سال می توانید مربا را بیرون یخچال نگهداری کنید . در
هنگام پختن مربای زغال اخته درب ظرف نباید گذاشته شود . چون شفافیت و خوشمزگی مربا گرفته می شود.

همه توضیحات ...