اکبر سلطانی - تفکر آماری

TELSI Academy
TELSI Academy
برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید📱 ...
برای استفاده از مطالب علمی بیشتر، اپلیکیشن تلسی را از لینک زیر دانلود بفرمایید
📱 https://telsi.co/app-2

در عصر اطلاعات نادرست و ادعاهای بی‌اساس که درکمان از جهان را تهدید می‌کنند، ما جنبشی را در جهت به چالش کشیدن باورهای غالب و افزایش پرسشگری افراد، آغاز نموده‌ایم. در رویداد تلسی تاک نخبگان برجسته گرد هم می‌آیند و تمام تلاش خود را می‌کنند که براساس آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات با نگاهی میان‌رشته‌ای، دانش خود را در اختیار عموم قرار داده و کنجکاوی را در افراد شعله‌ور کنند.

👇 در قسمت هشتم تلسی تاک، سخنرانی آقای اکبر سلطانی با موضوع “تفکر آماری” این‌گونه شروع می‌شود
امروز به یکی از مباحث critical thinking می‌پردازیم که اسم آن است Statistical thinking  یعنی تفکر آماری. ولی آماری که بدرد زندگی روزمره بخورد نه آن آماری که در مدرسه و دانشگاه به ما می‌گویند که بدرد Research می‌خورد.

اگر به تفکر نقادانه رجوع کنیم می‌بینم که یک‌سری مباحث را ساده می‌کند و اسم آن را critical thinking می‌گذارد. مثل متدولوژی، نوروساینس، روان‌شناسی فردی، روان‌شناسی اجتماعی، معرفت‌شناسی، فلسفه علم، فلسفه تحلیلی، منطق غیر صوری. همه اینها به زبان ساده در critical thinking گفته می‌شود.

بنابراین critical thinking مجموعه‌ای از معرفت‌هایی است که ساده می‌شود و بعضی وقت‌ها در حد خیانت ساده می‌شود. برای اینکه یک مهارت عمومی است و ما از آن در زندگی روزمره استفاده کنیم. البته یک‌ذره درست‌تر بنشینید به‌خاطر اینکه بعضی وقت‌ها امکان دارد یک فرمول نشان بدهم که کهیر بزنید؛ ولی خب سعی می‌کنیم از آن رد شویم.

امروز می‌خواهم در رابطه با آمار بیزی در مقابل آمار تواتری، آمار فراوانی‌گرا یا آمار بسامدی همین آماری که ما همیشه می‌خوانیم و نمونه‌گیری می‌کنیم که فرض آن این است که پدیده‌ها تکرارپذیر هستند، صحبت کنم. می‌خواهیم در مورد این صحبت کنیم و نشان دهیم که من و شما خیلی وقت‌ها از آمار بیزی استفاده می‌کنیم.

اولاً بدانیم که داریم از آمار بیزی استفاده می‌کنیم و اصول آن چیست. فراشناخت خودمان را رشد دهیم یعنی بدانیم ذهن ما دارد این کار را می‌کند. ما در حال حاضر داریم از این آمار و متدولوژی استفاده می‌کنیم. بدانیم که این متدولوژی کجا کاربرد و نقص دارد و چه زمانی باید از این استاتیستیک یا از این متد به یک متد دیگری سوئیچ کنیم.

آن‌قدر روی ذهن خود کنترل داشته باشیم و بدانیم که ذهن ما دارد چه‌کار می‌کند که این کار را انجام دهیم. این کار را ما با شهود انجام می‌دهیم، ما هر روز داریم از این دو آمار استفاده می‌کنیم. امروز می‌خواهیم فقط کمی این موضوع را شفاف کنیم...


💬 شما در مورد این سخنرانی چه فکر می‌کنید؟ حتما نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید

💡 تلسی تحول فکری ایرانیان

همه توضیحات ...