طرز تهیه آش شله قلمکار مجلسی و خانگی مرحله به مرحله - با تمام جزئیات

آشپزی با فرزانه پناهی
آشپزی با فرزانه پناهی
25.1 هزار بار بازدید - 2 سال پیش - سلام به روی ماهتون روز
سلام به روی ماهتون روز مادر وروز زن برهمه عزیزان پیجم مبارک باد براتون آش خوشمزه دارم درست میکنم که خیلی خواسته بودید آموزش آش شله قلمکار اصفهان برای ۲۰ تا ۲۵ کاسه حتما حتما کپشن را بخوانید مواد لازم قلم وگوشت گردن یک کیلو پیاز برای مزه دارکردن قلم وگردن من از پیمونه پلوپزاستفاده کردم یا لیوان فرانسوی با هر پیمونه استفاده میکنید همه را باهمون پیمانه اندازه بگیرید برنج یک پیمانه__بلغور گندم یک پیمانه _لوبیا چیتی یک پیمانه__ نخود یک پیمانه _لوبیا قرمز ۱/۲ پیمانه یعنی نصف پیمانه ولوبیا چشم بلبلی ۱/۲پیمانه___ عدس ۱/۲ پیمانه _ماش۱/۲ پیمانه__ پیاز سرخ کرده نگینی دوپیمانه (نکته یک پیمانه ۲۰۰ گرم است نصف پیمانه ۱۰۰ گرم است) سبزی آش ۷۰۰ گرم تا یک کیلو پاک کرده پیاز داغ دوپیمانه فراوان باشد_کره ۵۰ گرم نمک وفلفل به اندازه لازم زردچوبه یک قاشق غذاخوری دارچین یک قاشق غذاخورییک قاشق زردچوبه هم برای پیاز این آش سیر نداره ولی من کمی ریختم کشک ونعناع داغ دلبخواهی است طرز تهیه قلم یا گوشت گردن را داخل قابلمه یا زودپز ریخته و با پیاز نگینی ویک قاشق زردچوبه وفلفل تفت داده وکمی روغن هم ریخته وبیست دقیقه تفت میدهیم وبعد آب جوشیده رویش میریزیم تو زودپز یا قابلمه بریزیدوبعدجوش اومد درش را میزاریم وبا حرارت کم یک ساعت میپزیم واگر آبش کم شد آب جوشیده داغ کم کم اضافه کرده وبعد از پخت گوشت گردن را ریش ریش کرده وداخل آب گوشت نگه میداریم تا سیاه نشود_ وبرنج وبلغور را باهم یک ساعت با نمک با اب سرد خیس کرده ولوبیا چیتی ونخود راشب تاصبح خیس کرده ویک قاشق نمک هم توش بریزید وبزارید خیس بخورد وبعد آبش رادور ریخته وبا آب اندازه بزارید بپزد ماش وعدس را هم با هم خیس کنید با آب سرد یک ساعت بعد آبش را بریزید دور با آب کافی بزارید بپزد__نکته مهم__ وسط پخت حبوبات آب اصلا نریزید با آبی که اندازه باشد بریزید بپزد اگر آب وسطش بریزید حبوبات سفت میشه__ ولوبیا قرمز را هم یک ساعت خیس بخورد باکمی نمک _ لوبیاچشم بلبلی را هم یک ساعت خیس کرده با نمک اول جدا لوبیا قرمز را اول کمی بپزید بعد لوبیا چشم بلبلی را بریزیدولی بعد از پخت حتما رویش آب بریزید که آب تیره اش از بین برود در قابلمه مناسبی آب به اندازه داخلش ریخته وروی حرارت گرم کرده وبرنج وبلغور را که خیس خورده داخلش میریزیم واصلا مواد را هم نمیزنیم روی حرارت متوسط رو به پایین میزاریم بپزد واصلا قاشق نمیزنیم تا برنج شکفته شود واگر قاشق بزنیم ته میگیرد وتا آخر باید هم بزنیم وکمی در را نیمه باز میگذاریم ففقط کف رو را آرام میکیرم بعد که آب قابلمه نصف شد حبوبات را میریزیم نصف چرخ میکنیم مقداری هم چرخ نکرده میریزیم ولی دیگه مرتب هم میزنیم بعد صبر میکنیم دوباره جوش بیایدولی اگر روش کف جمع شد آرام میگیریم ودوباره جوش آمد سبزی را میریزیم وکمی نمک که سبزی رنگش قاطی نشه به آش بعدمعجونی با پیاز که سرخ وزردچوبه وفلفل تفت داده واگه دوست داشتید سیر بریزید ولی ای آش سیر ندارد بعددیگه مرتب هم زده باحرارت کم تا نه نگیرد عصاره گوشت را ریخته کم کم که شل نشه کمی کوشت گردن را هم میریزیم وآنقدرهم زده تا کشدارولعاب داربشه بعد یک ربع آخر کوشت گردن باقی را میریزیم ویک قا‌شق غذاخوری دارچین میریزیم ونمک وفلفل را هم تست کرده مال من تقریبا دوساعت ونیم طول کشید آش را در ظرف کشیده وباپیاز وگوشت تزیئن کرده ورویش هم میتونیم کمی کره آب کرده روی آش آخر بریزیدمن یادم رفت بریزم نکته این آش گوشت فراوان پیاز داغ فراوان ودارچین و وصبر وحوصله است نوش جونتون باشه تواین روزای سرد بسیاردلچسب وخوشمزه است وهرچقدر میماند خوشمزه تر است شما اگه زیاد است نصف مواد رو درست کنید
2 سال پیش در تاریخ 1401/01/30 منتشر شده است.
25,114 بـار بازدید شده
... بیشتر